LITERATURA: Čtení na víkend 10

Článek od: Marta Novotná - 17.05.2013

Nikdykde - Neil Gaiman 

Když se řekne městská fantasy, většinu čtenářů jistě napadne Gaimanovo Nikdykde. Příběh o Richardu Mayhewovi, který při pomoci neznámé dívce přijde o identitu v našem světě. Vydejte se s ním na Pohyblivý trh a seznamte se s markýzem de Carabasem, slečnou Dvířkou a její osobní strážkyní Hunter. S nimi poznejte hlubiny Podlondýna. Pokud nemáte čas číst knihu, můžete sáhnout po stejnojmenném komiksu, který je celkem povedený.

Labyrint - Pavel Renčín

Z Londýna se vraťme zpět do Prahy. Respektive do pražského podzemí. Víte, co všechno se skrývá v kanálech a chodbách pod naší metropolí? S Ritou, Zdenalem a dalšími můžete projít velký kus chodeb a ještě si užít představivosti Pavla Renčína. Navíc je tato kniha unikátním projektem, který vznikal po kapitolách na internetu, a tak do vývoje příběhu mohli mluvit i čtenáři. Výběr z jejich příspěvků naleznete na konci knihy.

Chladná hra - Tomáš Němec 

S třetí knihou zůstaneme v Praze. Nebo spíše Praagu. Děj se odehrává po jaderné válce, díky které je na celé planetě doba ledová. John F. Kovář je vyslán, aby našel agenta Maxmiliana Scharfa. Dostává se do Praagu, ve kterém se věci, které my normálně používáme, těží jako vzácné artefakty z dob minulých a volně zde pobíhají mastodonti ne nepodobní pravěkým mamutům. Při pátrání po Maxovi John zjišťuje, že ne všichni jsou tím, čím se zdají být a nakonec bude muset bojovat o to, aby se z tohoto světa dostal živý.

 

Přidat komentář