VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE: O Knihu posledního soudu

Článek od: Monika Slíva - 25.05.2012

willisováOdpověď na tuto soutěžní otázku byla velice jednoduchá a zní :

Connie Wiilamsová se narodila v Denveru ve státě Colorado 31. 12. 1945.

Odpovědí jsme obdrželi úctyhodných 79 a vylosovaným šťastlivcem se stala:

Lucie Dekányová z Plzně

Výherkyni gratulujeme a vy ostantí nezoufejte a sledujte náš web. Chystáme pro vás narozeninouvou soutěž s množstvím knižních cen!! JIž brzy!!


Americká autorka science fiction, celým jménem Constance Elaine Trimmer Willisová, se narodila v 1945. V roce 2008 byla uvedena do Síně slávy žánru science fiction, o dva roky později obdržela Cenu Roberta A. Heinleina za vědecko-fantastickou tvorbu a v roce 2012 se dočkala nejvyššího žánrového uznání, titulu Velmistra žánru, jenž uděluje spisovatelská organizace SFWA. Během své kariéry obdržela obdivuhodných jedenáct cen Hugo, sedm cen Nebula, jedenáct cen Locus a mnoho dalších ocenění. Vedle přehlídky domácích cen se knize, o níž bude dnes řeč, dostalo rovněž národních ocenění pro nejlepší žánrový román Německa, Španělska a Itálie. Přesto všechno není v našich krajích její tvorba příliš známá.

Teprve druhý samostatný román Kniha posledního soudu, který autorka napsala, patří mezi nejvýznamnější žánrové práce dvacátého století, letos v březnu vyšel konečně také v českém překladu a  nakladatelství Triton nám poskytlo jeden výtisk do této soutěže.

Z anotace:
Studentka historie je na své cestě do minulosti omylem poslána do doby morových ran roku 1348. Zatímco se dívka snaží přežít, aniž by se sama mohla vrátit do budoucnosti, profesor Dunworthy musí bojovat s rychle se šířící smrtelnou epidemií chřipky i s tupou byrokracií, aby měl vůbec šanci svou žákyni zachránit. Obě časové linie i přes propast času prozrazují, jak je lidská povaha navzdory civilizačnímu pokroku v podstatě stále stejná. 

Dnešní otázka směřuje na autorku, nikoli na děj knihy a ptáme se:

  • Ve kterém státě USA se Connie Willisová narodila a kdy přesně to bylo?

Odpovíte-li správně do půlnoci 16. května 2012 na soutěžní adresu sardensoutez@centrum.cz a budete mít štěstí při losování, můžete se těšit na vskutku brilantní čtení. Do předmětu uveďte Kniha posledního soudu a nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu.

Chcete-li vědět víc, je na našem webu k dispozici i ukázka z této soutěžní knihy.

Přidat komentář