PR+LITERATURA: Novinky nakladatelství JOTA

Článek od: Martin Kochlica - 16.04.2012

Nakladateľstvo Jota opäť prináša pokračovania svojich sérii, tentoraz sa však môžeme tešiť aj na agenta z pekiel od autora Exorcistu či apokalyptický príbeh o predlžujúcich sa dňoch...  

Vyšlo:
Rod Rees: PoloSvět: Jaro

2. díl
Mraky nad PoloSvětem se začínají stahovat. Heydrichova vojska v jednom šiku obsazují Paříž a dávno zapomenuté zlo Lilith se znovu probouzí. Norma nemá na vybranou, musí se postavit do čela hnutí odporu. Ztracená v děsivé noční můře PoloSvěta musí vzít na sebe obrovskou zodpovědnost a vyrovnat se s tím, že její přátelé teď stojí jako úhlavní nepřátelé na druhé straně barikády. Aby v tomto surreálném kyber světě zvítězila, musí dokázat mnohem víc, než si kdy myslela, že zvládne… jinak zahyne.

Tentokrát se děj odehrává v hédonistickém středomořském sektoru Medi. Autor vtahuje do děje řadu nových postav, z nichž nejdůležitější je slečna Odetta Arocová – rozložitá a velmi svérázná dívka z pařížského tržiště. Objevuje se i markýz de Sade a Nikolaj Kondratěv, ruský ekonom a autorův oblíbenec.

Ernest Cline: Ready Player One
Hranice mezi virtuálním a reálným světem může být neostrá. A pak jde o život.

Píše se rok 2045 a svět, utápějící se v energetické a ekonomické krizi, je velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti, vytvořit si novou identitu a jejím prostřednictvím se pak pohybovat po tisícovkách virtuálních planet, pracovat, studovat, bavit se a prožívat své sny. Navíc se tam někde skrývá i dědictví po tvůrci této videohry, miliardáři Jamesi Hallidayovi, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu. Trvá však dlouhých pět let, než se středoškolákovi Wadu Wattsovi podaří objevit první z nich. A potom vypukne hotové peklo, protože zájemců o dědictví, které nálezci zajistí doživotní bohatství a obrovskou moc, je nespočet a v cestě za svým cílem se neštítí žádných prostředků. Když se pak soupeření přenese z virtuálního světa do toho skutečného, končí veškerá legrace — tady už jde o život.

Práva na filmové zpracování koupily v jedné z největších aukcí společnosti Warner Bros. a De Line Pictures. Na scénáři se bude podílet autor a film má být uveden v roce 2013.

A podívat se můžete také na trailer ke knize: Ready Player One – trailer.

William Peter Blatty: Dimiter
Příběh agenta vyslaného peklem

Děj příběhu o Dimiterovi, „agentovi z pekel“, začíná v roce 1973 v Albánii. Státní policie se tam všemožnými, i těmi nejdrastičtějšími prostředky snaží získat nějaké informace od záhadného podezřelého cizince – Dimitera. Tomu se však podaří uprchnout a zároveň splnit své poslání.

Po nějaké době se začnou v jedné jeruzalémské nemocnici dít záhadné věci, pro které není logické vysvětlení a jež vyvrcholí řadou stejně nevysvětlitelných úmrtí. Jedná se o další výsledek Dimiterovy mise?

Americký spisovatel Wiliam Peter Blatty (*1928) se proslavil zejména knihou Exorcista, jež byla také úspěšně zfilmována.

Pripravuje sa:
Patrick Ness: Válka Hluku

Trilogie CHAOS. Kniha třetí
Šokující finále originální trilogie.

Ve strhujícím závěru Nessovy napínavé trilogie se do Nového Prentisstownu stahují rovnou tři armády a schyluje se k ničivé válce. Domorodí Sádráci zmobilizují všechny síly, aby pomstili vyvražděné soukmenovce. Starosta Prentiss a paní Coylová, bezohlední vůdci dvou znepřátelených lidských frakcí, se chystají za každou cenu bránit své zájmy a představy o pořádku, který chtějí v Novém světě nastolit. A do toho se na planetu Nový svět blíží kosmické lodě nových osadníků.

V prostředí Hluku, jenž obnažuje všechny myšlenky, jsou následky každého činu a každého slova obrovské. Todd s Violou dospívají uprostřed válečných krutostí a hrůz. Život je nutí zpochybňovat vše, čemu dosud věřili, a v překotném tempu před ně klade přetěžká rozhodnutí a závažné etické otázky. Je možno kvůli jedné milované bytosti obětovat tisíce jiných? A je vůbec naděje, že z takového chaosu může vzejít lepší svět? Lze ještě věřit ve vykoupení, nebo je vše předem ztraceno? O tom se čtenář přesvědčí v šokujícím finále.

Karen Thompsonová Walkerová: Věk zázraků
Román, který otřásl vydavatelským světem.

Apokalyptický příběh očima jedenáctileté dívky, která se jednoho rána vzbudí a zjistí, že svět se začal zpomalovat. A dny se prodlužují a prodlužují…

V románu Věk zázraků, vyprávěném hlasem jedenáctileté kalifornské dívky Julie, otřese planetou zemětřesení, které způsobí, že rotace Země se zpomaluje a dny se dlouží, zprvu o šest minut, pak o dvanáct, potom o čtyřiadvacet. Když se tento jev – známý jako „zpomalování“ – ustálí, dny se prodlužují na osmačtyřicet hodin, gravitace slábne, ptáci přestávají létat a astronauti se ocitají bez pomoci daleko od Země.

Děsivě prorocký román, v němž mohutné zemětřesení vychýlí Zemi z její osy, získal smlouvu na půl milionu dolarů připomínající opojné dny, než ekonomika způsobila pád cen a zálohy poskytované vydavateli prudce klesly. Nakladatelství Simon & Schuster zvítězilo nad ostatními vydavateli v soutěži o román Věk zázraků (The Age of Miracles), prvotinu Karen Thompsonové Walkerové, v pětikolové aukci, jež došla až k nabídkám v zalepených obálkách. Literární agentka Cathryn Summerhayesová, která smlouvu sjednala, mluví o „nejsoupeřivější aukci, jaké kdy měla příležitost se zúčastnit“.

Přidat komentář