LITERATURA: Ediční plán nakladatelství Fragment pro 1. čtvrtletí 2012

Článek od: Anonym - 30.01.2012

Nakladatelství Fragment patří k těm, které svůj ediční plán na webu udržují v pořádku. Přesto máme několik upřesňujících informací, kdy se dočkáte svých oblíbených cyklů a dokonce i cyklů nových...

Lina Jane Smith - Upíří deníky

Lisa Jane Smith, známá spíše pod pseudonymem L.J. Smith, je americká spisovatelka náctileté literatury. Její knihy nejčastěji kombinují nadpřirozené prvky a hororové, fantasy a romantický žánr, nejčastěji s mladými či zdánlivě mladými lidmi a nadpřirozenými bytostmi, a kde se odehrává odvěký boj dobra se zlem.
L. J. je velmi tajnůstkářská ohledně svého věku, ale mnohé zdroje datují datum jejího narození na 4. září 1965 ve Villa Parku, Orange County, Kalifornie. (Více na: www.edna.cz)

Upíří deníky – Před půlnocí

Meredith odhalila při záchraně Stefana nehezká tajemství ve své minulosti a Damon se kvůli své nemístné zvědavosti proměnil v člověka, což nese velmi zle. Ze zoufalství by udělal cokoliv, aby se stal opět upírem - neváhá se dokonce vrátit do pekla Temné dimenze. Fell’s Church se čím dál více začíná podobat městu duchů. Posedlost mění děti v kruté cizí tvory a situace se pomalu mění ve válku dospělých proti dětem… kdo může, prchá…

Toto je devátý díl v edici Upíří deníky.

Ukázku naleznete zde (pdf).

Vycházet by měla - 01.02.2012

Upíří deníky – Stefanovy deníky: Prokletí

Propadli jste zcela Upířím deníkům? Zajímá vás, jaké události předcházely jejich ději? Pak si určitě nenechte ujít další napínavou upíří sérii, ve které vás opět čeká velká dávka napětí, tajemna a romantiky.

Stefan opustil New Orleans a odjel do New Yorku. Slíbil si, že se už nikdy nebude živit lidskou krví, a začal být znovu šťastný. Když už si ale myslí, že konečně opustil svou minulost, zjistí, že před bratrem nikdy nemůže uniknout. Damon má pro oba upíří bratry velké plány, ať se to Stefanovi líbí, nebo ne…

3. díl napínavé série Upíří deníky – Stefanovy deníky.

Překlad Milena Hordinová.

Ukázku naleznete zde (pdf).

Vycházet by měla - 15.02.2012

Upíří deníky – Zoufalství

Stefan a Elena se vydávají zachránit svou kamarádku Bonnii do Temné dimenze. V městečku zanechávají Matta, Meredith a paní Flowersovou, aby je chránili před nebezpečnými silami, které se ho zmocňují čím dál více. Děti jedno po druhém podléhají malachům. Ale Matt a Meredith brzy pochopí, že zdroj zla je mnohem hrozivější – a mnohem bližší – než si mysleli…

Desátý díl série Upířích deníků v překladu Lucie Schürerové.

Více o cyklu Upíří deníky na Sardenu.

Vycházet by měla - 27.03.2012 (aktualizovaná informace nakl. Fragment)


Michaela Burdová - Křišťály moci

Michaela Burdová se narodila v roce 1989 v Příbrami a vyrůstala na malé vesničce u Sedlčan. Miluje rekreační potápění a zvířata, ráda čte, a to především fantasy literaturu. Ke psaní ji přivedl její velký koníček kreslení. Jejím literárním debutem se stala v roce 2008 fantasy trilogie Poselství jednorožců, první díl začala psát už v šestnácti letech. Třetí díl Záchrana Lilandgarie se umístil na 3. místě v ceně dětí ankety SUK za rok 2009. S celou trilogií se potom umístila mezi dvaceti nominovanými knihami na Zlatou knihu 2010 a také mezi dvaceti nominovanými autory. Trilogie Poselství jednorožců prorazila i do zahraničí a koncem roku 2010 vyjde v srbském nakladatelství Evro Giunti.
Tetralogie Křišťály moci jsou její druhou knihou. V budoucnosti se hodlá dál věnovat psaní a studovat na Literární akademii Josefa Škvoreckého v Praze.
Více o jejích dílech si můžete přečíst na jejích internetových stránkách: burdova-michaela.blog.cz. (zdroj: Daemon.cz)

Křišťály moci – Minotaurus

Tajemný labyrint v horách ukrývá tvora, který dávno zapomněl, kým býval. Přesto čeká na Vyvolenou, která ale jeho hlas slyšet nechce. Isgraël mezitím chystá poslední úder, který zmaří všechny naděje na záchranu. Nikdo ale netuší, že přitom osvobodil prastaré zlo, před kterým nikdo neuteče...

Čtvrtý díl navazuje na předchozí Křišťály moci – Zrada temného elfa, Křišťály moci – Hněv pána ohně a Křišťály moci – Věž zkázy.

Vycházet by měla - 08.03.2012

Oficiální stránky autorky Michaely Burdové zde.


Emily Rodda - Bálná země Deltora

Emily Rodda je pseudonym australské spisovatelky Jennifer Rowe (1948) - ta pracovala dlouho jako knižní redaktorka a vydavatelka. Od roku 1994 se plně věnuje psaní. Vydala zatím pět desítek knih pro děti různého věku a píše také detektivky pro dospělé (pod svým pravým jménem). Její příběhy jsou plné nejen dobrodružství a vtipu, ale i smutku, bolesti a těžkého rozhodování.

Její prvotina Něco zvláštního (Something Special) se stala v Austrálii nejlepší knihou roku 1984. Později autorka získala toto ocenění ještě čtyřikrát.
Jennifer Roweová vyrůstala v Sydney se svými dvěma bratry a v roce 1973 promovala na University of Sydney. Je vdaná a má čtyři děti, pro které vymýšlela své první příběhy.

Bájná země DELTORA – Hora děsu

Pátý kámen Kouzelného pásu Deltory nebude vůbec snadné získat. V temných hlubinách Hory děsu, která se tyčí na samotných hranicích se Zemí stínů,  jej hlídá strašlivý vládce. Mezi obyvateli Hory jsou spojenci, ale i zákeřní nepřátelé. Podaří se našim hrdinům překonat všechny nástrahy?

Pátý díl napínavé edice Bájná země DELTORA.

Vycházet by měla - 13.03.2012

Bájná země DELTORA – Labyrint bestie

Vydejte se hledat šestý kámen Kouzelného pásu Deltory. Tentokrát vás putování společně s hlavními hrdiny zavede do hrůzného místa s názvem Labyrint bestie. Na každém kroku číhají přisluhovači Pána stínů. Kromě nástrah, které krutovládce připravil, je třeba se vypořádat i s nelítostnými piráty a tajemným vůdcem Hnutí odporu, Zmarem. A čas běží!

Šestý díl napínavé edice Bájná země DELTORA.

Vycházet by měla - 13.03.2012


Rick Riordan a Bohové Olympu

Rick Riordan se narodil roku 1964. Téměř 15 let působil jako učitel angličtiny a historie na veřejných i soukromých školách v Kalifornii a texaském San Antoniu. Po těžkém rozhodování se povolání učitele vzdal a začal se plně věnovat psaní knih pro děti i dospělé, za které získal řadu cen, mimo jiné i tři nejprestižnější americké literární ceny v žánru mystery. Momentálně žije v San Antoniu se svou manželkou a dvěma syny.

Bohové Olympu – Proroctví (další informace na Sardenu)

Vítejte zpátky v Táboře polokrevných! Volné pokračování napínavé dobrodružné série Percy Jackson právě začíná!

Do Tábora polokrevných přicházejí noví hrdinové Jason, Piper a Leo. Ale než se stačí pořádně rozkoukat, čeká je nebezpečná výprava, vedená záhadným proroctvím. A podaří se při tom všem vypátrat i Percyho Jacksona, ztraceného hrdinu?

Není tak zlé probudit se v autobuse cestou na školní exkurzi mezi svou dívkou a nejlepším kamarádem. Pořádný malér ale je, když spolužáky nepoznáváš, nevíš ani, kdo jsi sám, a netušíš, jak ses tam vůbec ocitl! A to všechno je jenom začátek, protože na výletě v Grand Canyonu se začnou dít vážně strašlivé věci…

Vycházet by měla - 06.03.2012

Kronika Cartera Kanea – Rudá pyramida

První díl nové trilogie Ricka Riordana (autora Percyho Jacksona)!

Myslíte si, že je nějaký med nechodit do školy, věčně létat po celém světě, vozit s sebou jenom to, co se vejde do jednoho kufříku, a nemít žádný pořádný domov? Tak to budete koukat!

Už šest let cestuje Carter Kane z místa na místo se svým otcem, věhlasným egyptologem. Pořádně nezná ani vlastní sestru Sadie, která žije s prarodiči v Londýně. Děti se smějí setkat jen dvakrát do roka a tentokrát pro ně otec ještě ke všemu vymyslí nudnou prohlídku Britského muzea. Jenže pozor - egyptští bohové se probouzejí! Začínají nejděsivější Vánoce jaké kdy Carter a Sadie zažili… Od toho dne se život čtrnáctiletého Cartera a dvanáctileté Sadie obrátí naruby. Sourozenci Kaneovi zjistí děsivou pravdu o své rodině a poznají tajemné egyptské bohy mnohem líp než z otcových výkladů a exponátů v muzeích.

Objevte zblízka starověký Egypt s jeho magií, dobrem i zlem a připojte se k dobrodružné výpravě sourozenců Kaneových.

Vycházet by měla - 06.03.2012


Gabriella Poole - Temná akademie

Gabriella Poole se narodila v roce 1964 v Glasgow, kde byl její otec knězem. V roce 1975 se jeho rodina přestěhovala do Aberdeenu, kde strávila spoustu svého času na pláži, když ne zrovna koupáním v chladném moři, tak zavřená ve svém pokoji, kde začínala psát své příběhy. (FB - Gabriella Poole)

Temná akademie – Vyvolení

Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...

Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.

První kniha cyklu Temná akademie.

Překlad Petr Eliáš.

Vycházet by měla - 19.03.2012


Christopher Paolini - Odkaz Dračích jezdců

Trvalá láska k příběhům a vědeckofantastické literatuře inspirovala Christophera Paoliniho (17. 11. 1983) k tomu, aby v patnácti letech, kdy v rámci domácí výuky dokončil školu, začal psát první verzi románu Eragon. V devatenácti letech se stal podle deníku The New York Times nejprodávanějším autorem. Christopher žije v Montaně, kde jeho představy o Alagaësii podněcuje divoká příroda. V současnosti pracuje na posledním dílu trilogie Odkaz Dračích jezdců. (zdroj: Daemon.cz)

Inheritance

Není tomu tak dávno, co byl Dračí jezdec Eragon obyčejným chudým farmářským chlapcem a jeho dračice Safira pouhým modrým kamenem v lese. Nyní právě na nich závisí osud celé civilizace!

Dlouhé měsíce výcviku a bojů přinesly mnohá vítězství a naději, ale také srdcervoucí ztrátu. A ta nejtěžší bitva je přitom teprve čeká: musí se postavit samotnému Galbatorixovi. Aby zvítězili, potřebují být neskutečně silní a odvážní. Pokud to nedokaží oni, neporazí Galbatorixe nikdo. Druhá šance neexistuje.

Jezdec a jeho drak došli dál, než se odvážil kdokoli jiný. Ale podaří se jim porazit samotného krále zla a obnovit v Alagaësii spravedlnost? A pokud ano, co budou muset obětovat?

Dlouho očekávaný čtvrtý díl světového bestselleru Odkaz Dračích jezdců!

Vycházet by měla - 30.03.2012

Pokud není uvedeno jinak, je zdrojem informací nakl. Fragment. Text neprošel jazykovou úpravou.

Přidat komentář