VYŠLO: Vyšlé knihy od 25. října do 23. prosince 2011 1/3

VYŠLO: Vyšlé knihy od 25. října do 23. prosince 2011 1/3

Článek od: Daemon - 14.01.2012

Před Vánocemi jsme obdrželi z nakladatelství Daemon neobvykle velkou dávku vyšlých knih. Vzhledem k tomu, že se jednalo o 168 titulů, rozhodli jsme se ji opět rozdělit do několika částí...

fantasy

Ďáblova pevnost
/Diablova pevnosť/
Červenák, Juraj

Nakladatel: Brokilon
Překlad: Robert Pilch
Obálka: Michal Ivan
Redakce: Robert Pilch, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 448
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback

Třetí část cyklu o protitureckých válkách v Uhersku, Sedmihradsku, Chorvatsku a Středomoří v letech 1660 - 1664.
Po dramatickém útěku z benátského zajetí kapitán Kornelius Báthory a jeho druh ve zbrani, kozák Stěpan Voronin, směřují do chorvatského Mezimuří, krví smáčené pohraniční oblasti mezi křesťanským a mohamedánským světem. Zde si ocelí i olovem vydobudou přízeň chorvatského bána Nikoly Zránského, nelítostného turkobijce. Souhlasí s tím, že po jeho boku podniknou trestnou výpravu na nepřátelské území, ale ještě předtím musí pomoci příteli, mladému šlechtici Bojanu Gradovičovi. V předvečer války jejich cesta plná nástrah vede do neblaze proslulé Ďáblovy pevnosti, jediného místa, kde mohou zlomit smrtící kletbu. Navíc se z dalekých krajů, až ze srdce Osmanské říše, blíží jiné, neslýchané nebezpečí.

398.00 Kč


komiks

Avengers: Do boje!
/Avengers Assemble!/
Busiek, Kurt - Pérez, George

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Jaroslava Kočová
Obálka: George Pérez
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 408
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Tvůrci Kurt Busiek a George Pérez zahajují novou éru nejmocnějších hrdinů světa!
Avengers od dob svého založení vždy bojovali ve jménu lidí proti silám zla. Na volání povinnosti reagují tihle legendární zastánci dobra rychle a bez váhání, hrdinně povstávají a bojují, dokud nezvítězí spravedlnost. Co se však stane, když na celý tým zaútočí jeho dávní úhlavní nepřátelé? V den velkého setkání zastihne Avengers zcela nepřipravené útok zlé čarodějky Morgany Le Fay, která všechny zákeřně přenese do podivné středověké dimenze, kde nic není takové, jak se zdá na první pohled. V zajetí Morganiny kletby ztrácejí členové týmu paměť i ponětí o tom, kým ve skutečnosti jsou. Morganinu kletbu prolomí jen Captain America a Hawkeye, kteří jsou pak nuceni sami bojovat za vysvobození ostatních. Pokud selžou, Marvel Universe se navždy změní! Navíc: Avengers se střetávají s mimozemskou rasou Kreeů a superhrdinským týmem Sqaudron Supreme!

890.00 Kč


fantasy

Ayesha: Legenda o Tyrkysovém lidu II - Plamen
/Ayesha: La légende du peuple turquoise II - La Flamme d'Harabec/
Ange

Nakladatel: Plejáda publishing
Překlad: Helena Fadil
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Boris Hokr, Martin Zhouf
Rok vydání: 2011
Počet stran: 216
Rozměr: 115 x 180
Provedení: paperback

Arekh, hrdina s temnou minulostí, se zapojuje do boje proti invazi, která hrozí změnit celý svět. Mezitím harabecká královna Marikani čelí řadě atentátů a otrockých vzpour. Přes její snahu ochránit Tyrkysový lid před nejtěžšími represemi je rozhodnuto, že v celém Království mají být popraveni všichni otroci nad pět let.
Aby Marikani zabránila genocidě, musí obětovat vše, čeho zatím dosáhla. Ve víru intrik, úkladů a všepohlcující války se může spolehnout na jediného člověka - Arekha, který ji však stále nenávidí.

Trilogie Ayesha pokračuje v příběhu, který do hloubky zkoumá lidskou posedlost nadřazeností a tradicemi, které se již dávno staly pouhou záminkou pro násilí a krutosti. Prolomit pouta předsudků a dogmat se neobejde bez tragických obětí na obou stranách barikád...

249.00 Kč


komiks

Barma: Na cestách s Lékaři bez hranic po Myanmaru
/Burma Chronicles/
Delisle, Guy

Nakladatel: BB art
Překlad: Kateřina Reinischová
Obálka: Guy Delisle
Redakce: Richard Podaný, Ludmila Böhmová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Tím, co ho zavedlo za dveře totality, nejsou jeho vlastní pracovní povinnosti. Guy Delisle se tentokrát vydal ve stopách své ženy na misi Lékařů bez hranic. V Barmě tak kreslí deník čerstvého otce na mateřské, s humorem a nadsázkou opět odhaluje pokroucený život v zajetí idejí - protentokrát vojenské diktatury. Vyzbrojen kočárkem s malým Louisem se pokouší přiblížit k Aun Schan Su Ťij, která bydlí o pár ulic dál, ale také proniknout do klubu australských diplomatů, protože mají luxusní bazén. Jak jinak - učí místní nadšence základům animace. To vše tradičně černo-bíle s vtipnými dialogy, místy jen komentáři a nejabsurdnějším pouze v obrazech.
Animátor Guy Delisle je schopen v podobě komiksu zúročit každý pracovní výjezd, který ho zavede za hranice. Opět vzniklo hravé, myšlenkově bohaté dílko a navíc velmi upřímná výpověď člověka vytrženého ze svého přirozeného prostředí a přesazeného jinam.

399.00 Kč


fantasy

Blackout
/Blackout/
Thurman, Rob

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Anna Janovská
Obálka: Chris McGrath
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 224
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Kal Leandros vždy kráčel po krvavé hranici mezi stavem, kdy se snažil zachovat svou smrtelnou duši svobodnou a čistou (více méně), a tím, kdy hrozilo, že se jeho hororové dědictví z jiného světa utrhne z řetězu. Pokaždé ho ale zachránila vzpomínka na bratra Nika, přátele, a ty, které miluje. Až doteď.
Kal se probudil na pláži poseté rozsekanými zbytky ohavných stvoření, která zjevně vyhledávala potíže. Fakt, že jatka pravděpodobně způsobil on, ho nijak nerozrušil. Nerozrušilo ho ani to, že se cítil jako přirozený zabiják. Kala rozrušuje to, že si vůbec nepamatuje na Kala... a že si není jistý tím, že ho to zajímá.

249.00 Kč


fantasy

Bouře mečů
/A Storm of Swords/
Martin, George R. R.

Nakladatel: Talpress
Překlad: Hana Březáková
Obálka: Martina Pilcerová
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 1200
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Z pěti uchazečů o trůn je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí uzavírána nová spojenectví a rušena stará, zuří nemilosrdně dál. Moc rodu Lannisterů hrozivě sílí, avšak Tyrion trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce i zkaženého sadistického synovce.
Robb Stark je nucen bránit mladé království proti zuřivosti Greyjoyů, kteří si chtějí Sever zabrat pro sebe. Divocí vytáhli zpoza Zdi a spolu s nimi nabývají na síle Jiní. O celý kontinent dál se vydává na válečné tažení Daenerys a její draci nebezpečně rostou.
Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů, která je však pouhou dětskou šarvátkou ve srovnání s válkou mezi silami dobra a zla, jejíž hrozba se blíží...

Druhé vydání třetí části fantasy eposu Písně ledu a ohně, vázané v jednom svazku.

599.00 Kč


horor

Brána do pekla
/The Gates/
Connolly, John

Nakladatel: BB art
Překlad: Jaroslava Kočová
Obálka: Jan Matoška
Redakce: Jiří Pacek, Hana Musilová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 224
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Jedenáctiletého Samuela Johnsona trápí spousta věcí. Tátu zajímá spíš jeho auto než rodina a máma žije ve vlastním světě. Jediný, kdo Samuelovi doopravdy rozumí, je jeho jezevčík Boswell.
Aby toho nebylo málo, jejich sousedé v čele se zlolajnou paní Abernathyovou se pokoušejí otevřít bránu do pekla. Na Samuelovi je, aby jim v tom zabránil, jenže mu nikdo neuvěří, a čas se krátí.
A tak osud celého lidstva spočívá v rukou malého kluka, jeho ještě menšího psa a velmi nešťastného démona Baldriána...

Čtenář se díky jedinečné představivosti autora ocitá spolu s hrdinou tohoto poněkud temného a neuvěřitelně nápaditého románu na prahu dospělosti a loučí se s dětskou nevinností. Je to příběh o smutku a o ztrátě, o věrnosti a lásce a o zázračné síle vyprávěných příběhů.

199.00 Kč


horor

Bratrstvo černé dýky: Průvodce
/The Black Dagger Brotherhood: An Insider's Guide/
Ward, J. R.

Nakladatel: Baronet
Překlad: Jana Pacnerová
Obálka: Jan Ungrád
Redakce: Marie Hošková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 520
Rozměr: 120 x 195
Provedení: paperback

Tento svazek série Bratrstvo černé dýky by si neměl nechat ujít žádný z fanoušků proslulých caldwellských upírů! Autorka J. R. Ward v něm nabízí pestrou všehochuť bonusů, jaké v žádném z jejích románů nenajdete.
Kromě zbrusu nové novely Otec ze života Zsadista, Belly a jejich dcerky, naleznete v Průvodci také řadu scén, které spisovatelka musela z dosud vydaných románů s těžkým srdcem vynechat, aby dodržela rozsah a zachovala sevřenost děje - to ovšem neznamená, že jsou méně poutavé než ty, které se na stránkách knih nakonec ocitly.
J. R. Ward také vybrala z prvních šesti knih série nejlepší hlášky a svoje oblíbené pasáže, které předkládá čtenářům ve zhuštěné formě.
S udatnými členy Bratrstva černé dýky se můžete blíže obeznámit v jejich "osobních spisech", ale také v dotaznících, které vlastnoručně vyplnili, a prostřednictvím interview, která poskytli autorce osobně v prostorách svého tajného sídla.
A konečně - J. R. Ward, autorka světových bestsellerů, nechá čtenáře nahlédnout do své kuchyně: nesobecky se s nimi podělí o návod, jak napsat knihu a jak ji dostat na trh - a prozradí také některé specifické detaily, které pomáhají při psaní jí osobně.

299.00 Kč


komiks

Brutto 2: Brutálně jemné komiksy
Plášil, René - Jaromír 99 - Röslerová, Petra - …

Nakladatel: Labyrint
Obálka: Jaromír 99, Antonín Hlas, Petra Röslerová
Redakce: Joachim Dvořák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 220 x 310
Provedení: paperback

Projekt Brutto se zrodil z potřeby dát dohromady skupinu spřízněných autorů, kteří by vytvořili nový typ komiksového média, který v Čechách postrádají. Psát a kreslit příběhy, jako by to bylo něco naprosto samozřejmého, ovšem s plným nasazením, fascinací a nutností. Brutto, jako setkání osobností, pro které komiks není jen nedělní hobby, ale z nějakého nepochopitelného důvodu možná tím nejlepším prostředkem umožňujícím postihnout rozmanité vrstvy vnímání reality.

200.00 Kč


fantasy

Asterion: Zpívající meč - Čajový drak a kočičí démon
Holub, Zbyněk K.

Nakladatel: Mytago
Obálka: Jan Pospíšil
Redakce: Kateřina Klumplerová, Jiří Reiter
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 110 x 160
Provedení: paperback

Pradávné proroctví se naplňuje. Ve Zlatém lese, domově Malého lidu, se schyluje ke střetu s obávaným nepřítelem. V sázce je budoucnost celého národa.
Co spojuje žebračku s obávanou skřítčí vládkyní, kuchaře a čajovnici, kata a nájemného vraha? Osudy neobvyklých hrdinů se proplétají v příběhu přátelství, odvahy, oddanosti a tajemné čajové magie.
Ponořte se do světa skřítků a poslyšte píseň Zpívajícího meče...

229.00 Kč


komiks

Calvin a Hobbes: Pomsta hlídaných
/Calvin and Hobbes: The Revenge of the Baby-Sat/
Watterson, Bill

Nakladatel: Crew
Překlad: Richard Podaný
Obálka: Bill Watterson
Redakce: Jiří Pavlovský, Viktor Janiš
Rok vydání: 2011
Počet stran: 128
Rozměr: 190 x 225
Provedení: paperback

Calvin a Hobbes dokáží porazit celý svět. Jenže je někdo silnější a nebezpečnější než kluk a jeho tygr. Rosalyn. Slečna na hlídání. Má moc poslat Calvina do postele a neváhá jí použít. Proti takové zvůli je nutné bojovat všemi dostupnými prostředky. Bojovat do posledního tygra.

199.00 Kč


fantasy

Čarodějnice z Hex Hall
/Hex Hall/
Hawkins, Rachel

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Tereza Kolesnikovová
Obálka: Vojtěch Kybal
Redakce: Michaela Bečková, Anna Urbanová, Jiří Staněk
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Sophie Mercerová je čarodějka. Jenže její kouzla většinou skončí katastrofou a její poslední šancí je Hex Hall, elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia, tedy pro čarodějky, kouzelníky a řádku dalších bytostí. Sophie se už během prvního dne podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do přitažlivého kouzelníka a dostane novou spolubydlící, jedinou upírku na škole. Vedle (ne)obyčejných školních starostí bude Sophie muset čelit i zlovolné síle, která začala útočit na studenty Hecate Hall...

229.00 Kč


komiks

Čaromor: Stíny nad Prahou
Beladrung, Trimbuon

Nakladatel: Blacklichking
Obálka: Trimbuon Beladrung
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 64
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Červ je čaromor. To je nekromant, který se prostřednictvím nejčernějších rituálů vzdal svého srdce a duše a stal se nemrtvým. Díky tomu má obrovskou magickou moc, je v podstatě nesmrtelný, ale nemá emoce a nikdy nepozná lásku.
Nejhorší je, že si Červ vůbec nepamatuje, jak se čaromorem stal. Jednoho dne se prostě s hlasitým prásknutím objevil v knihovně Černovíru - sídle legendárního Bratrstva lovců harpyjí v Praze. Spolu s "Harpyjemi" pronásleduje zlé kouzelné tvory v uličkách starobylé Prahy, kde se to magií a nestvůrami jen hemží.

199.00 Kč


horor

Čas čarodějnic
/A Discovery of Witches/
Harkness, Deborah

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Martina Neradová
Obálka: Diana Delevová
Redakce: Alena Fialová, Anna Urbanová, Jiří Staněk
Rok vydání: 2011
Počet stran: 544
Rozměr: 150 x 235
Provedení: hardback

Historička a čarodějnice Diana Bishopová celý svůj život odmítala své nadpřirozené nadání, které zdědila po rodičích. Očarovaný alchymistický rukopis, který zdánlivě náhodou otevře, však do jejího života vnese nevítaný příval magie. Přestože se tajemné knihy zbaví, proud nečekaných událostí už nelze zastavit. Najednou se o ni zajímají nejen čarodějnice, ale i další nezemské bytosti - neurotičtí démoni a nesmrtelní a nebezpečně krásní upíři. Zdá se, že jedině ona má klíč k svazku, po kterém všichni pátrají už stovky let. Záhy se po Dianině boku objeví i záhadný Matthew Clairmont, vědec, válečník a upír. Přestože mezi upíry a čarodějnicemi panuje staleté nepřátelství, Diana a Matthew se jen s obtížemi brání vzájemné mrazivé přitažlivosti. Diana musí čelit odvěkým pravidlům, jejichž porušení se krutě trestá, pochopit a ovládnout svou hrozivou moc a ubránit právo milovat toho, koho si vybrala - a který jí byl možná souzen dávno předtím, než se narodila.

399.00 Kč


sci-fi

Čelo bouře 1
/Gust Front/
Ringo, John

Nakladatel: Wales
Překlad: Pavel Musiol
Obálka: David B. Mattingly
Redakce: Michal Štipský
Rok vydání: 2011
Počet stran: 432
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback

S vypětím všech sil si lidstvo vybojovalo cenný čas na přípravy proti další fázi invaze Posleenů, směřující na Zemi. Šance oklepat se z bitev a připravit se na nejhorší bude pouze jedna. Začíná hra o všechno a Posleeni pravidla rozhodně nečtou...

329.00 Kč


horor

Černočerná tma
/Full Dark, No Stars/
King, Stephen

Nakladatel: Beta
Překlad: Linda Bartošková
Obálka: Michal Kuba
Redakce: Dominika Křesťanová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 328
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Ve čtyřech temných příbězích nám mistr napětí Stephen King připomíná, jak iluzorní je bezpečí známého prostředí a každodenního života. Nejenže si nemůžeme být jisti, jestli opravdu známe své nejbližší, ale ani nevíme, čeho jsme v jistých situacích sami schopni. "V každém z nás se skrývá cizinec...," tvrdí autor. Znásilněná žena v povídce Velký řidič nepochybně neměla tušení, že dokáže převést svou teoretickou znalost vraždění do praxe (je spisovatelkou detektivních románů) a farmář z úvodního příběhu jenom toužil dál nerušeně hospodařit na svém pozemku. Ostatně ani v Prodlužování času, kde zdeptaný muž uzavře velmi podivnou smlouvu s velmi zvláštním obchodníkem, nakonec překvapivě není hlavním nositelem zla ďábel.
Sbírka povídek byla v roce 2010 nominována na Cenu Brama Stokera.

319.00 Kč


Český komiks 1. poloviny 20. století
Diesing, Helena

Nakladatel: Verzone
Obálka: Štěpán Malovec
Redakce: Josef Šebek, Veronika Hudečková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 360
Rozměr: 225 x 285
Provedení: paperback

Obrazově bohatá kniha Heleny Diesing, autorky monografie Kája Saudek (2010), vyplňuje prázdné místo na poli české pop kultury. Autorka na základě rozsáhlé rešerše dobových periodik shrnuje dosud nezmapované období českého komiksu. Přináší nové poznatky o proslulých tvůrcích, mezi nimiž nechybí Josef Lada, Ondřej Sekora či Jaroslav Foglar, představuje ale i desítky autorů zcela neznámých. Publikace dokazuje, že svět českého komiksu před rokem 1950 byl plný celé řady rázovitých postav. Odhaluje zrod těch dodnes slavných, například Ferdy Mravence nebo Rychlých šípů, připomíná také mnoho zapomenutých hrdinů včetně Pepiny Rejholcové z dílny Františka Voborského nebo gentlemanského fešáka Dandyho od mezinárodně uznávaného karikaturisty Berta.
Popisem a charakteristikou jednotlivých komiksů autorka nepřímo vytváří sociální a kulturní obraz první republiky, období protektorátu, let poválečných i změn po převratu v únoru 1948. Publikace tak otvírá pohled nejen na fenomén našeho "národního" komiksu s řadou jeho formálních specifik, ale i na českou kulturu obecně.
Text provází velmi bohatý obrazový materiál a na atraktivitě knize přidává i grafická úprava designéra Štěpána Malovce.

1249.00 Kč


horor

Cirkus prokletých
/Circus of the Damned/
Hamilton, Laurell K.

Nakladatel: Epocha
Překlad: Lucie Lukačovičová
Obálka: Dorothea Bylica
Redakce: Pavlína Kajnarová, Jana Kunová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 288
Rozměr: 135 x 200
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Do St. Louis přijíždí cizí vyšší upír, mezi nemrtvými začíná bitva o území a Anita se ocitá v jejím středu. Jean-Claude, upíří Vládce města, ji chce pro sebe - jenže jeho nepřátelé mají jiné plány. A aby to všechno bylo ještě horší, v ohrožení je i Anitino srdce, když poznává zatraceně pohledného středoškolského učitele biologie Richarda Zeemana. Oba jsou jen lidé, kteří uvízli v křížové palbě - nebo to si alespoň Anita myslí.
Když se na scéně objeví upír Alejandro a nárokuje si Anitu Blakeovou, odbornici na stvoření noci, jako svoji lidskou služebnici, mezi nemrtvými vypukne válka a život lovkyně upírů je v sázce.

259.00 Kč


fantasy

Čísla: Chaos
/Numbers: The Chaos/
Ward, Rachel

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Marie Fulková
Obálka: Steve Wells
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 368
Rozměr: 125 x 195
Provedení: paperback

Adam je šestnáctiletý kluk, který se vzhledem neliší od svých vrstevníků. Přesto je naprosto výjimečný. Stejně jako jeho matka i on vidí čísla. Když se někomu podívá do očí, vidí je. Zpočátku nevěděl, co znamenají. V den smrti své matky pochopil, že jsou to data úmrtí. Vede si poznámky ve svém bloku, kam zapisuje informace o lidech, s nimiž se setká, a jejich čísla. Na stránkách se neustále opakuje číslo 112027. Je jasné, že ten den se stane v Londýně katastrofa velkého rozsahu, při níž zemřou tisíce lidí.
Osudné datum se neodvratně blíží a Adam se trápí čím dál víc. Neví, co má dělat. Neví, jak varovat lidi, aby Londýn opustili a zachránili si životy. Neodvažuje se o tom nikomu říct, bojí se, že by mu nikdo nevěřil.
Ale není sám, kdo o katastrofě ví nebo ji alespoň tuší. Jeho spolužačku Sáru pronásleduje několik měsíců děsivý sen. Vidí Londýn v plamenech, bortící se budovy, mrtvé a zraněné v sutinách. Sára utíká z domova a Adam ji hledá, až ji konečně objeví v jednom squatu. Společně přemýšlejí, jak katastrofě zabránit a jestli je to vůbec možné. Podaří se jim najít způsob, jak lidi varovat? Pokusí se o to? A bude jejich úsilí vůbec k něčemu?

299.00 Kč


komiks

Comics Salón: Comics & Manga Book 5
-

Nakladatel: OZ AnimeCrew
Obálka: Jozef Gertli Danglár
Redakce: Róbert Žittňan, Martin Kozmon, Martina Beláková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 120 x 175
Provedení: paperback

Comics & Manga Book je projekt, ktorý vznikol na podporu slovenských a českých komiksových a manga autorov. Objavujú sa v ňom najlepšie práce zo súťaže, ktorú každý rok vyhlasuje festival Comics Salón. Celý projekt je neziskový od fanúšikov a pre fanúšikov a jeho realizácia je plne financovaná z grantov a predaja predchádzajúcich dielov.

199.00 Kč


komiks

Crew2 31/2011
Gischler, Victor - Pastoras, Das - Abnett, Dan - …

Nakladatel: Crew
Překlad: Jiří Pavlovský, Darek Šmíd
Obálka: Das Pastoras
Redakce: Petr Litoš, Jiří Pavlovský, Milan Krejčí, Martin Němec, Ľudovit Plata, Tomáš Prokůpek, Marek Barányi
Rok vydání: 2011
Počet stran: 72
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Wolverine dostane do ruky revolver a zahraje si ruskou ruletu s chlápkem, který je v tomhle oboru zasloužilým umělcem. Vyrazíme na Divoký západ, kde operuje doktor s přímo zázračnýma rukama, i na fantasy planetu, kde ze země trčí mluvící hlavy. Sinister a Dexter dají návod, jak na randění a prožijeme jeden pracovní den s mexickým bojovníky za právo a spravedlnost, maskovanými Luchadory! Kromě toho tu najdete i ukázku z Věčné války a rozsáhlé texty o autorech tohohle legendárního komiksu.

149.00 Kč


komiks

Crying Freeman: Plačící drak 2
/Crying Freeman 2/
Koike, Kazuo - Ikegami, Rjóiči

Nakladatel: Crew
Překlad: Ľudovít Plata
Obálka: Rjóiči Ikegami
Redakce: Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 408
Rozměr: 130 x 180
Provedení: paperback

Plačící drak, nejnebezpečnější úkladný vrah čínské mafie zvané Sto osm draků, si našel nevěstu. Aby ale mohli být svoji, musí dívka projít nemilosrdnými zkouškami Draků. Pak teprve, pokud přežije, budou mít právo na lásku. Freeman byl také - navzdory svým japonským kořenům - vybrán, aby se stal dalším vůdcem klanu Sto osmi draků. Někdo uvnitř organizace si však přeje jeho smrt a jeho milenka se skvěle hodí na roli rukojmí, které má Freemana vylákat z úkrytu... na místo, kde na něj čeká monstrózní zabiják!

379.00 Kč


sci-fi

Crysis: Legie
/Crysis: Legion/
Watts, Peter

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Jakub Mařík
Obálka: Crytek
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Manhattan má nové vládce.
A Země rozhodně není jejich domovem...
Vítej v New Yorku, synu. Vítej ve městě napadeném obludnými kříženci strojů a masa, ve městě bráněném soukromou armádou, vedle níž Zelené barety vypadají jako Armáda spásy, ve městě zpustošeném nákazou, požírající své oběti zaživa. Hodili tě do tohoto mlýnku na maso bez varování, bez přípravy a jakéhokoli vysvětlení.
Celá tvá četa byla zlikvidována během okamžiku, kdy poprvé vkročila na bojiště. A chór hlasů šeptajících ve tvé hlavě říká, že vše nyní záleží jen na tobě. Jen ty sám můžeš vše zvrátit, kdybys jen věděl, co se vlastně stalo.
Chceš pomoct. Opravdu chceš. Ale nejsou to jen vetřelci, kteří po tobě střílí. I tvůj vlastní druh tě loví jako zrádce - a tvá práce by byla mnohem jednodušší, kdybys neměl podezření, že to může být krutá pravda...

229.00 Kč


sci-fi

Cynické fantazie
Petrák, Milan (ed.) - Rampas, Zdeněk (ed.)

Nakladatel: Millennium Publishing
Obálka: Milan Fibiger
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 340
Rozměr: 140 x 210
Provedení: paperback

V antologii Cynické fantazie shromáždili editoři sedmnáct povídek od patnácti současných českých autorek a autorů. Knihu zakončuje esej slovenského teoretika fantastické literatury Ondreje Herce. Najdete v ní práce velmistrů žánru, jakými jsou Jan Poláček, František Novotný, Eva Hauserová či Jana Rečková, tak řadu originálních nových tvůrců, na jejichž další díla se budete těšit v následujících letech. Žánrově je kniha rovněž pestrá, od hororů Milana Petráka a Jana Kovanice, přes katastrofickou science fiction s příměsí mystiky Anny Šochové, po trochu ulítlou sci-fi Milana Štajera až k hard SF Martiny Šrámkové a Jana Havliše. Povídky spojuje překvapivý, někdy krutý až cynický závěr, ale autoři sami asi cynici nebudou, knihu i výtěžek z ní věnovali Martině Šrámkové, která se vydání své povídky již nedožila.

289.00 Kč


fantasy

Darke
/Darke/
Sage, Angie

Nakladatel: Jota
Překlad: Jaroslava Novotná
Obálka: Pavel Čech
Redakce: Eva Strnadová, Petr Kovář
Rok vydání: 2011
Počet stran: 404
Rozměr: 155 x 215
Provedení: hardback

V paláci probíhají horečné přípravy na oslavu čtrnáctých narozenin Septimuse Heapa a princezny Jenny - pro každého z nich je tento den významným životním předělem. Oslava se však nekoná, palác a celý hrad zachvátí temná hrozba a blíží se zkáza. Septimus a Jenna se snaží o záchranu, ale vše se zdá marné. Temný čarodějný příval požírá vše, co mu přijde do cesty, a přestože zkušený Septimus, mocná čarodějka Marcia, mnoha tajemství znalý alchymista Marcellus a všichni jejich přátelé nasadí veškerý svůj um a schopnosti, jejich síly na temné zlo nestačí. Zdá se být neporazitelné.
V šestém, dosud nejtemnějším dílu oblíbené série Angie Sageová svým typicky barvitým stylem rozvíjí napínavý fantazijní příběh, při kterém vás bude mrazit v zádech. Znovu se setkáte s hrdiny minulých dílů a budete bez dechu sledovat jejich zápas o vlastní život a záchranu přátel.

348.00 Kč


fantasy

Dědictví Nibelungů
/Das Erbe der Nibelungen/
Dewi, Torsten - Hohlbein, Wolfgang

Nakladatel: Plejáda publishing
Překlad: Zuzana Schönová
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Jan Novotný, Martin Zhouf
Rok vydání: 2012
Počet stran: 264
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Co Siegfried z Xantenu zabil draka Fafnira a zlomil moc Nibelungů, uplynulo v míru sto let. Jeho potomci žijí šťastně na Islandu a mladý princ Sigfinn sní o budoucnosti s krásnou Brynjou. Ale jedné noci se osud obrátí a Nibelungové přemluví bohy, aby zasáhli do běhu času: Když se Sigfinn s Brynjou probudí, nacházejí se v černém století, ve světě z utrpení a dračího ohně, jemuž vládne krutý a nesmrtelný Hurgan. Společně s buřičem Calderem musejí Sigfinn a Brynja nejen zastavit Hurgana - musejí také obrátit zpátky kolo času, aby se mohlo stát, co se stát musí. Postaví se tedy tyranovi, jeho armádě z válečníků hordy a plamenému Fafnirovu dechu...

299.00 Kč


horor

Deník Ellen Rimbauerové: Dům v růžích
/The Diary of Ellen Rimbauer: My Life at Rose Red/
Reardon, Joyce

Nakladatel: Beta
Překlad: Adéla Bartlová
Obálka: Michal Kuba
Redakce: Dominika Křesťanová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 296
Rozměr: 120 x 185
Provedení: paperback

Na počátku dvacátého století si Ellen Rimbauerová, mladá manželka seattleského průmyslníka Johna Rimbauera, začala psát pozoruhodný tajný deník. Svěřovala se v něm se svými úzkostmi ohledně manželství, vyjadřovala zmatek nad novou podobou sexuality, jež se v ní probouzela, a zamýšlela se nad životem, který se pro ni postupně stával noční můrou. Deník sleduje přerod dívky v ženu, rovněž však popisuje vznik Rimbauerova honosného sídla zvaného. Dům v růžích, které se v následujících letech stane místem mnoha strašlivých a nevysvětlitelných tragédií.
Deník Ellen Rimbauerové: Dům v růžích je jedinečný dokument poskytující neobvyklý pohled na život aristokratické společnosti na začátku dvacátého století, odhaluje skryté emocionální utrpení jedné ženy a zaznamenává záhadné a šokující události v Domě v růžích.

269.00 Kč


horor

Děti noci
/Children of the Night/
Simmons, Dan

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Milan Žáček
Obálka: Tom Hallman
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 376
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Rumunský komunistický diktátor je mrtvý, postavili ho ke zdi a zastřelili. Zanechal po sobě zemi, v níž se sta tisíce bezprizorných dětí posílají do zrůdných, neosobních sirotčinců, kde dostávají injekce s HIV pozitivní krví. Také Joshua, jedno z umírajících dětí dostane špatnou krevní transfuzi, ale překvapivě po ní prospívá...
Pro americkou epidemioložku Kate Neumanovou je Joshua lékařským objevem století - v jeho imunitním systému se možná skrývá tajemství léčby rakoviny a AIDS - a zároveň darem lásky, po které tak dlouho prahla. Joshuovo drobné tělo však ukrývá i lékařské vysvětlení starobylé zhouby - vampyrismu - a je spojnicí s bájným vládcem upírů, který chce dítě získat nazpět...

349.00 Kč


sci-fi

Nineteen Eighty-Four / Devatenáct set osmdesát čtyři
/Nineteen Eighty-Four/
Orwell, George

Nakladatel: Argo
Překlad: Petra Martínková
Obálka: Jakub Tytykal
Redakce: Martin Svoboda, Alexandra Švolíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 520
Rozměr: 130 x 200
Provedení: paperback

Zrcadlový anglicko-český text.
nezkrácený text

Když George Orwell vydal v roce 1949 dystopický román Devatenáct set osmdesát čtyři, získala nejen anglická, ale i světová literatura dílo nadané neobyčejnou intelektuální vizí. Britská společnost žije v roce 1984 pod neprůstřelnou nadvládou všemocné Strany, hlavní hrdina Winston Smith se potácí ve všeobecné mizérii a zmůže se na jedinou formu odporu: vede si tajný podvratný deník. Naděje na změnu se mu naskytne, když se seznámí s mladou, vzpurnou Julií - nejprve oba pouze sní o boji proti systému, ale nakonec seberou odvahu a připojí se ke stínovému hnutí odporu...
George Orwell přesně a pronikavě popisuje manipulaci, špiclování, tělesné mučení i psychický teror, které jsou všem totalitním režimům z podstaty vlastní. V osobní rovině se však dotýká také niternějších témat, jako je láska, důvěra a zrada, a v abstraktní rovině si klade filozofické otázky o povaze a poznání světa.

398.00 Kč


komiks

Dívčí parta
/The Clique: The Manga/
Harrison, Lisi - Li, Yishan

Nakladatel: Alpress
Překlad: Ondřej Duha
Obálka: Yishan Li
Redakce: Miroslav Kozák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 200
Rozměr: 125 x 185
Provedení: paperback

Claire se s rodiči přestěhovala do New Yorku a bydlí v domě otcova přítele. Jeho dcera Massie je stejně stará jako Claire a všichni očekávají, že se z nich stanou nejlepší kamarádky. Nemohou se víc mýlit. Na rozdíl od domýšlivé Massie je Claire hodná dívka a Massie dělá, co je v jejích silách, aby zmařila Claiřiny šance zapadnout do party.

179.00 Kč


sci-fi

Dívka na klíček
/The Windup Girl/
Bacigalupi, Paolo

Nakladatel: Argo
Překlad: Richard Podaný
Obálka: Milan Malík
Redakce: Viktor Janiš, Mirka Pelnářová, Milan Dorazil
Rok vydání: 2011
Počet stran: 384
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Jsme v mrazivé blízké budoucnosti, kdy svět ovládají kalorické korporace, ropný věk pominul a vedlejší dopady bioinženýrských chorob řádí po celém glóbu. Co se bude dít, když se kalorie stanou měnou? Když se bioterorismus stane nástrojem velkých korporací a když jeho následky naženou lidstvo do éry posthumánní evoluce?
Anderson Lake pracuje pro společnost AgriGen v Thajsku jako kalorik. Navenek je ředitelem továrny, ale nenápadně pročesává bangkocká tržiště, hledá potraviny, o kterých se myslelo, že už vyhynuly, a doufá, že se zmocní bohatství ztracených kalorií minulosti. Potom ale potká Emiko...
Emiko je dívka na klíček, zvláštní a překrásné stvoření. Není to lidská bytost, patří mezi Novolidi; je uměle vytvořená, vypěstovaná v líhni. Naprogramovali ji tak, aby uspokojovala dekadentní rozmary jistého obchodníka z Kjóta, ale teď skončila na ulicích Bangkoku.

Nadějný autor Paolo Bacigalupi napsal jeden z nejlépe hodnocených science fiction románů poslední doby. Dívka na klíček získala hned pětici významných žánrových ocenění včetně Huga a Nebuly. Je to svižný dystopický thriller, ale i vize ponuré blízké budoucnosti, ostrá jako žiletka.

389.00 Kč


fantasy

Dobrodruh 3: Třetí triarcha
Medek, Leonard

Nakladatel: Straky na vrbě
Obálka: Jana Šouflová
Redakce: Michael Bronec, Jana Kopečková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 496
Rozměr: 105 x 165
Provedení: paperback

Léto 1915: druhé léto války, zvané Velká. Dobrodruha Frantu Frantu však bojování neláká - po odchodu z Libye mu zůstalo dost zlata, aby si dopřál dovolenou, a víc nechce...
Jenže nevinná návštěva Paříže málem skončí pod gilotinou a po vyváznutí o pár fousů začíná honba přes oceán i oběma Amerikami. Protože podobný podraz si nelze nechat líbit!
Francouzská Sureté, ruský nekromant, soukromí detektivové a indiánská božstva - to vše a ještě víc v novém akčním kaleidoskopu Frantových dobrodružství.

290.00 Kč


fantasy

Draci přece nejsou
/No Such Thing As Dragons/
Reeve, Philip

Nakladatel: Mladá fronta
Překlad: Lucie Matějková
Obálka: David Wyatt
Redakce: Lucie Šavlíková, Jana Bromová, Viola Lyčková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 176
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Lovec draků Brock poklusává na své věrné klisně světem a užívá si svého živobytí. Dobře ví, že žádní draci ve skutečnosti neexistují - přišel na to, jak bez jediného máchnutí mečem zabíjet děs v duších ustrašených venkovanů. Na svou další výpravu do vysokých hor s sebou vezme jako sluhu němého chlapce Ansela. Očekává další bezpracný lov bez jediné kapky krve a příjemnou odměnu od vděčných obyvatel. Nelítostné hory však návštěvníkům tentokrát připraví nečekaná překvapení, vůči nimž je neochrání ani zbroj a meč. Kromě třeskutého mrazu, sněhových bouří a hlubokých strží na ně ve výšinách totiž číhá netušené krvelačné nebezpečí.

249.00 Kč


horor

Eleonora ze Schwarzenbergu: Skutečná upíří princezna
Kanakaredes, Victoria

Nakladatel: Nakladatelství XYZ
Obálka: Zdeněk Mareš
Redakce: Iveta Poláčková, Pavel Dvořák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Kněžna Eleonora Amálie von Schwarzenberg se narodila 20. června 1682 v Mělníku jako v pořadí třinácté a zároveň poslední dítě Ferdinanda Augusta Lobkowicze. O jejím dětství a dospívání nemají historici téměř žádné informace. Zachovaly se pouze deníky, které popisují poslední třetinu jejího života. Tu strávila v manželském sňatku s Adamem Františkem, který v roce 1719 zdědil po své tetě Marii Arnoštce rozsáhlý Eggenberský majetek a krumlovské vévodství. O třináct let později však vlivný šlechtic za záhadných okolností během honu umírá a správkyní majetku se stává jeho choť Eleonora Amálie. Jako vlivná žena byla veřejnosti velmi známá, a to se často stává úrodným polem pro různé pověry a mýty. Aby toho nebylo dost, při výkopových pracích v Českém Krumlově nalezli pracovníci záhadné pohřebiště. Mezi ostatky se nacházeli tři kostry, které na sobě nesly znaky protiupírského rituálu: v ústech kámen, probodnutý hrudník a hlava oddělená od trupu. Samotná hrobka princezny je zakryta pouze těžkou žulovou deskou s vytesanými symboly lebky a zkřížených hnátů a opatřena prostým textem: "Zde leží ubohá hříšnice Eleonora, modlete se za ni." Byla tedy Eleonora opravdová upírka? Na pozadí skutečných událostí vypráví Victoria Kanakaredes životní příběh mocné ženy obklopené mnoha tajemstvími...

299.00 Kč


horor

Exil
/Valentine's Exile/
Knight, E. E.

Nakladatel: Triton
Překlad: Jana Oščádalová, Jan 'Jam' Oščádal
Obálka: Jan Doležálek
Redakce: Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 312
Rozměr: 125 x 200
Provedení: paperback

Okupace Země Karany trvá již půl století. Po odvážném Valentinově povstání uštědřily spojené armády Texasanů a Jižního velení první významnou porážku upírským mimozemšťanům. Major David Valentin, příslušník Hnutí odporu a velitel Divočáků, se stává hrdinou boje za osvobození USA. Jenže mocný nepřítel ve vlastních řadách proti němu vznese vážné obvinění.
Zraněný William Post požádá Valentina, aby našel jeho manželku, která zmizela v temnotě Karského zřízení. S pomocí starých přátel a nových spojenců Valentin sleduje její stopu do záhadného a silně střeženého zařízení v Ohiu. To, co tam najde, jím otřese až do morku kostí...

299.00 Kč


komiks

Garfield užívá života
/Garfield Eats His Heart Out (No. 6) / Garfield Sits Around the House (No. 7)/
Davis, Jim

Nakladatel: Crew
Překlad: Filip Škába
Obálka: Jim Davis
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 188
Rozměr: 220 x 230
Provedení: hardback

Zabarikádujte ledničku, zavřete sušenky do sejfu, povolejte na ochranu svého psa lidovou milici - přichází Garfield! Arogantní, agresivní, sobecký, sadistický, líný, nenažraný, cynický a filozofický kocour se značně zkresleným pohledem na osobní vlastnictví.

Po delším čase je tu další barevný Garfield. Tentokrát se ve vázané knize čtvercového formátu sejdou dva díly, které původně vyšly černobíle: Garfield se užírá a Garfield obléhá dům. Dvojnásobná porce Garfielda, dvojnásobný nápor na vaši bránici!

5. a 6. kniha sebraných Garfieldových stripů v barevné podobě.

389.00 Kč


komiks

Garfieldova show 2: Kočičí příšera a další příběhy
/Garfield & Co./
Maraninchi, Mathilde - Poirée, Antonin - Puley, Mike - …

Nakladatel: Crew
Překlad: Richard Podaný
Obálka: Ellipsanime
Redakce: Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 210 x 275
Provedení: hardback

Garfield vtrhl na televizní obrazovky... čímž se vysvětluje, proč se vám doma tak zvedla spotřeba proudu. Garfield spolyká všechno.
Ve velké a barevné knize inspirované i u nás známým a úspěšným televizním seriálem najdete hned několik delších dobrodružství nejslavnějšího kocoura světa! Garfield se - přes své přesvědčení - zúčastní soutěže krásy (co by člověk... tedy kocour... neudělal pro lasagne), spletou si ho s ďábelskou kočkou Kočzillou, zaplete se do nelítostného souboje dvou firem na výrobu pizzy a dokonce je sadistickým Nermalem přinucen sledovat krasobruslení!

189.00 Kč


fantasy

Glador
Tuháček, Josef

Nakladatel: Josef Tuháček
Obálka: Věra Laubová
Redakce: Hedvika Kuchařová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 360
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Tato kniha je filozoficky laděnou fantasy akcentující kromě obvyklé akce psychologii postav. Je určena pro milovníky napětí, mystična, temné atmosféry a lehkého filozofování formou hloubání o příčinách a následcích. Je zamyšlením nad tím, jak křehká může být hranice mezi něčím, co nazýváme dobro a zlo, a netradičním způsobem nahlíží na úlohu lidí v boji mezi mocnostmi Světla a Temnoty. Příběh, který vypráví, se odehrává ve smyšleném světě s vlastní historií, v prastarém království zvaném Saragon. Naleznete v ní pohnuté osudy smrtelníků zkoušených bytostmi Světla a Temnoty a balancujících na hraně mezi dobrem a zlem, především však mocný magický meč, který je klíčem k moci nad nebem i peklem. Kniha mimo jiné obsahuje mapu království, kde se příběh odehrává, a seznam vystupujících postav.

299.00 Kč


fantasy

Gorian: Odkaz hvězdných mečů
/Gorian: Das Vermächtnis der Klingen/
Bekker, Alfred

Nakladatel: Grada Publishing
Překlad: Iva Oxböll
Obálka: Nick Delgadis
Redakce: Danuše Martinová, Pavla Králová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 416
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Pán mrazivé pevnosti Morygor tvrdě posouvá hranice své zlověstné a kruté ledové říše. Jeho vláda nad celým světem se zdá být jistou budoucností, kterou mohou zvrátit jen dva kouzelné meče v rukou Goriana. Mladému čaroději je totiž v čarách osudu předurčeno, aby se Morygorovi postavil a zkusil jej zastavit. Na své cestě za ztracenými meči, které ukul jeho otec, jej doprovází gnóm Beliak, spolužák z řádové školy Torbas, budoucí léčitelka Sheera, mistr meče a magie Thondaril a kamenný démon Gargoyle. Tato zvláštní družina hrdinů musí společně čelit nemrtvým mrazivým válečníkům, bohům mrazu, hadím lidem, Baziliškům, leviatanům a dalším prapodivným stvořením ve světě, kde všem zbývá jediná jistota - nepřítel je stále silnější!
Strhující děj plný zvratů vtáhne čtenáře tak, že s hlavními hrdiny prožívá příběh naplno a knihu přečte doslova jedním dechem.

299.00 Kč


sci-fi

Halo: Duchové Onyxu
/Halo: Ghosts of Onyx/
Nylund, Eric

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Jakub Mařík
Obálka: Microsoft corporation
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 288
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Program SPARŤAN II byl zveřejněn. Příběhy o supervojácích, kteří odrážejí útoky tisíců válečníků Smečky, se staly legendami.
Ale kolik Sparťanů ještě zbývá?
Zatímco Náčelník brání obleženou Zemi a mnoho frakcí uvnitř Smečky pokračuje v křížové výpravě za vyhlazením lidstva, přísně tajná buňka uvnitř Úřadu zpravodajské služby námořnictva, známá jako "Sekce tři", přijde s plánem, který by mohl UNSC získat trochu životně důležitého času. Budou k němu však potřebovat stovky dobrovolných vojáků... a jednoho Sparťana, aby ho uvedl do chodu.
Opuštěná planeta Onyx je perfektní místo, kde mohou projekt spustit. Jenže když Náčelník zničí Halo, uvnitř Onyxu se cosi spustí - prastará technologie Předchůdců - a flotily UNSC a Smečky zahajují závod, jehož výsledek změní směřování války mezi lidmi a Smečkou.
Jenže tato probuzená a prastará síla má možná vlastní plány...

239.00 Kč


komiks

Harry Houdini
/Harry Houdini/
Welsh, C. E. L. - Singh, Lalit Kumar

Nakladatel: Grada Publishing
Překlad: Šárka Kociánová
Obálka: Lalit Kumar Sharma
Redakce: Magdaléna Jimelová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 80
Rozměr: 150 x 240
Provedení: paperback

Čtenáři již od 9 let se mohou začíst do dalšího komiksového románu, který tentokrát přináší poutavý životní příběh Harryho Houdiniho, nejznámějšího kouzelníka a iluzionisty 20. století. Ještě téměř sto let po jeho úmrtí je Houdiniho jméno stále synonymem riskantních kousků na hranici smrti i neuvěřitelných úniků. Jeho schopnost dostat se ze zdánlivě bezvýchodných situací, společně s obratností, s jakou jednal ve styku s veřejností i tiskem, z něho učinila legendu své doby. Mezi nejpozoruhodnější úniky, které se dosud nepodařilo vysvětlit, patří výzva deníku Daily Mirror dostat se ze speciálně vyrobených pout, únik z nádoby na mléko, čínská vodní mučicí kobka a únik ze svěrací kazajky, kdy byl zavěšen ve výšce hlavou dolů. Jak se chudému a nevzdělanému chlapci podařilo překonat bídu a stát se největším iluzionistou 20. století? Příběh Houdiniho života není jen zábavný, ale také poučný. Jeho životní zápasy, boje a odhodlání uspět mohou být inspirací pro každého.

159.00 Kč


komiks

Hitman 7: Stará páka
Ennis, Garth - McCrea, John

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Šimon Španihel
Obálka: John McCrea
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 216
Rozměr: 165 x 255
Provedení: paperback

Tentokrát pro vás máme hostinu o třech krvavých chodech.
Hitman se nejprve přichomýtne k výpravě do minulosti. Není to žádná rozpustilá Cesta do pravěku. Jako předkrm ho totiž chce sezobnout Tyrannosaurus rex.
Hlavní chod vám prostře Benito Gallo. Je to machr s nožem a rád by naservíroval Hitmanovu hlavu vdově po zesnulém mafiánském bossovi. Už jste na to možná pozapomněli, mafie však nezapomíná a stále vede v patrnosti, že smrt "Panského WC" Louie dosud nikdo nepomstil. Hitman má štěstí, že je na jeho straně celé osazenstvo baru u Noonana včetně Baytora.
Na dezert přijdou hosti z pekla a ti by si rádi pošmákli nejen na Hitmanovi, ale na celém Gothamu. Vymítači ďábla nejsou právě k mání, avšak tým pravověrných synů božích v čele s Šestipívem se této této role chopí.

499.00 Kč


horor

Homo špiritusus
/Homo bimbrownikus/
Pilipiuk, Andrzej

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Pavel Weigel
Obálka: Andrzej Łaski
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 312
Rozměr: 125 x 195
Provedení: paperback

Církev násilím pokřtí pralidi z Dubinky. Unikne jen šaman, který se spojí se svým pohanským bohem a s pomocí svého vnuka hodlá zlikvidovat lidstvo. Jako obvykle má armageddonu zabránit Jakub Vandrovec. Knihu doplňují tři povídky, kde se čtenář kupříkladu dozví, co se stalo s Jakubem, když se konečně upil k smrti a odmítlo ho přijmout nebe i peklo.
Jedni mají Jakuba za opilce a výtržníka, jiní za hrdinu a spasitele, jisté je, že polská odpověď na klasické příběhy barbara Conana oplývá nezaměnitelným vtipem, který nenechá chladných snad žádného čtenáře. Šestá kniha povídkového cyklu sérii prozatím uzavírá, ale jistě ne na věčné časy.

269.00 Kč


fantasy

Písně čarodějky II: Hon na lišku
Neomillnerová, Petra

Nakladatel: Epocha
Obálka: Roman Kýbus
Redakce: Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 280
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Čarodějka Moire byla zvolena představenou Bratrstva, ale stejně pevné jsou její vazby k Layele, sektě válečných čarodějů. Přesto není šťastná. Vztah s Desmondem, jejím přítelem a milencem, prochází těžkou zkouškou, navíc čelí neustálým útokům ze strany neznámého nepřítele.
I proto se Moire rozhodne zúčastnit bojů v Posensku. Čarodějka, nejistá si sama sebou, zuří a její hněv si nezadá s řáděním živlů.

Na sérii povídek o Moire a Desmondovi a na román Nakažení navazuje Petra Neomillnerová knihou Hon na lišku, další temnou fantasy, která je zároveň prostřední částí trilogie Písně čarodějky.

259.00 Kč


fantasy

Hořící země
/The Burning Land/
Strauss, Victoria

Nakladatel: Triton
Překlad: Zdeněk Uherčík
Obálka: Hieronymus Bosch, Renata Brtnická
Redakce: Ivana Urbanová, Marie Semíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 512
Rozměr: 125 x 200
Provedení: paperback

Po dlouhých letech útlaku se právoplatní vládcové znovu zmocnili svatého města Baushparu. Znesvěcené chrámy mohou být konečně opraveny a utrpení odčiněno. Napětí mezi mocí světskou a církevní však roste. Objevují se zvěsti o odpadlých Tvůrcích - mocných čarodějích, kteří nejsou věrní ani králi ani Bratrstvu a jejichž magie jakoby neznala mezí.
Axana je obdařena schopností pravdivého snění. Vidí svět mimo skrytou enklávu Útočiště, svět, o němž jsou lidé přesvědčeni, že už neexistuje, svět, který není tolerantní ke změnám a brzo strhne zdi jejich tajné svatyně. Axanino snění je však zakázané, varovat ostatní by znamenalo její zhoubu.
Gyalo, mladý Tvůrce, je pověřen vedením výpravy do mystické Hořící země, která má za úkol přivést odpadlé mágy. Nebezpečná cesta je plná pokušení - během ní bude stát tváří v tvář svým nejniternějším démonům, neboť Útočiště skrývá pravdu o samotné podstatě světa.

399.00 Kč


fantasy

Howlův putující zámek
/Howl's Moving Castle/
Jones, Diana Wynne

Nakladatel: Volvox Globator
Překlad: Milan Stejskal
Obálka: Nikkarin
Redakce: Petr Zenkl
Rok vydání: 2011
Počet stran: 248
Rozměr: 170 x 240
Provedení: hardback

První kniha z trilogie populární britské dětské autorky Diany Wynne Jonesové, která se stala předlohou pro celosvětově úspěšný animovaný film, u nás uvedený jako Zámek v oblacích (režie Hayao Miyazaki), je příběhem o lidské svobodě a o lásce.
Dívenku Sofii zakleje zlá Čarodějnice z Pustiny ve vetchou stařenku, která se vydá do světa za štěstím. Dostane se až do obydlí obávaného čaroděje Howla, do zámku, jenž cestuje krajem. Sofie u Howla zůstane jako hospodyně a tak je vtažena do spletitých a záhadných událostí a vztahů. Do krásného mladého čaroděje se zamiluje, ale vymanit se z moci silné kletby je nesmírně obtížné. Zda se to nakonec podaří, nebudeme čtenáři prozrazovat.

299.00 Kč


fantasy

Charlie a ukrytý král
/Charlie Bone and the Hidden King/
Nimmo, Jenny

Nakladatel: Albatros Media - Albatros
Překlad: Vendula Chudobová
Obálka: Zdeňka Boušková
Redakce: Zuzana Kovaříková, Alexandra Horová, Arnoštka Svobodová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 312
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Jednoho dne za hustého sněžení zmizela z města všechna zvířata. Charliemu je jasné, že to není jen tak. Proč se to stalo, kam se zvířata poděla? V Bludově akademii se opět dějí podivné věci. A navíc je Charlieho maminka očarovaná. Kdo v tom má zlé prsty? Charlie Hnát má zase spoustu práce - musí všemu co nejdřív přijít na kloub. A že to bude víc než nebezpečné, na to vemte jed!

249.00 Kč


horor

Chvíle před koncem
/Before I Fall/
Oliver, Lauren

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Veronika Volhejnová
Obálka: Martin Straka
Redakce: Karolina Medková, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 384
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Co kdyby vám zbýval jen jeden den života? Co byste dělali? Koho byste políbili? A jak daleko byste zašli, abyste se zachránili?
Samantha Kingstonová má všechno: kluka, o kterého by stála snad každá, tři úžasné nejlepší kamarádky a prostě všechno nej na střední škole Thomase Jeffersona - od nejlepšího stolu v jídelně až po nejlepší parkovací místo. Pátek 12. února by měl být jen další z řady dnů jejího perfektního života.
Místo toho se ukáže, že je to den poslední...

349.00 Kč


komiks

Indiana Jones: Další dobrodružství 1
/Indiana Jones: The Further Adventures 1/
Simonson, Walt - O'Neil, Denny - Byrne, John - …

Nakladatel: BB art
Překlad: Michaela Macková
Obálka: -
Redakce: Richard Podaný, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 368
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Užijte si první výskyty slovutného profesora na komiksových stránkách spolu s tvůrčími osobnostmi jako je Walt Simonson, John Byrne, Archie Goodwin a Howard Chaykin!
V tomto tři sta šedesát stran silném svazku je poprvé shromážděno úvodních dvanáct čísel komiksové série z osmdesátých let, mezi kterými je i adaptace Dobyvatelů ztracené archy. Svou fantastickou cestu zde také zahajuje David Michelinie, autor, který napsal většinu Indyho raně kolorovaných příběhů. Filmoví fanoušci si tyto klasické příběhy, rozšiřující mýtus Indiany Jonese za hranice stříbrného plátna, jistě nenechají ujít. Nebezpečí a vzrušení následují archeologa doktora Henryho Jonese juniora po celém světě, zatímco se snaží zajistit, aby nejmocnější předměty světa nepadly do nesprávných rukou!
Univerzitní kolegové jej znají jako výtečného archeologa doktora Henryho Jonese juniora, ale zbytek světa ho zná pod jiným jménem - pod jménem Indiana Jones, největší dobrodruh dvacátého století!

890.00 Kč


horor

Jakubovy housle
Mičanová, Daniela

Nakladatel: Plejáda publishing
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Boris Hokr, Martin Zhouf
Rok vydání: 2011
Počet stran: 296
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

I dospělou ženu může milovat upír, dokáže se však dospělá žena zamilovat do upíra?
Podle prastaré pověsti nejmoudřejší ze staroegyptských bohů svěřil veškeré vědění papyrovému svitku, jejž ukryl před lidskou zvědavostí na bezpečné místo. Když si po dlouhých tisíciletích našel vzácný artefakt dílem náhody cestu do orientálního obchůdku v srdci jihomoravské metropole, dal se do pohybu řetěz nadpřirozených setkání, bouřlivých milostných vzplanutí a zběsilých dobrodružství.
Nemrtví hrdinové nejnovějšího upírského románu Daniely Mičanové musí spojit síly s křehkými smrtelníky, aby společně završili poslání, které si vyžádá značnou dávku odvahy, osobního nasazení a upřímného citu v kulisách současného Brna, moderní Káhiry i šerého dávnověku. V cestě jim totiž stojí čiré, černočerné zlo, a to nelze nikdy snadno pokořit...

299.00 Kč


 

Přidat komentář