FILM: Siriusovy Filmové novinky 6

Článek od: Martin Stručovský - 07.11.2011

Riddick se probouzí

Hned na začátek tu máme dobrou zprávu pro všechny fanoušky vesmírného bijce Riddicka. Ten má na své pažbě dva filmové zářezy, konkrétně Černočernou tmu a Kroniku temna, které sice vypadaly skvěle, ale zase si na sebe nevydělaly dostatek peněz, aby mohla vzniknout trojka. To teď už ale neplatí. Představiteli hlavního hrdiny Vinu Dieselovi totiž stačilo natočit Rychle a zběsile 4 a 5, aby resuscitoval chcípající kariéru, čímž se situace kolem jedné z jeho nejslavnějších postav změnila.

On a režisér David Twohy slibují návrat k původní atmosféře a ještě drsnější styl, než jaký jsme zažili ve druhém díle. Z hereckého obsazení nadále jmenujme Karla Urbana či Katee Sackhoff.

O příběhu se ví zatím toto: Riddick se ocitne na opuštěné planetě, kde mu půjde po krku banda žoldáků. To zní brakově a okoukaně, ale Twohy je zárukou slibného vizuálu, takže minimálně naše oči si pošmáknou.

Sherlock Holmes a Souboj titánů budou mít trojky

Ne, teď opravdu nenarážíme na velikost poprsí. Řeč je samozřejmě o odvaze studia Warner Bros, které se rozhodlo pustit do přípravy třetích dílů dvou rozjetých sérií, které jim vynesly úspěch. Samozřejmě se jim nemůžeme divit, protože po odchodu Harryho Pottera do důchodu se teď musí držet úspěšných sérií zuby nehty, aby obstáli v konkurenci s ostatními studii.

První pokračování se týká Sherlocka Holmese, jehož druhý díl jde do kin už příští měsíc a trailery lákají na stylové filmové orgie, v nichž nás čeká všeho víc a investované peníze jsou rozhodně vidět.

Studio Warner Bros si pak evidentně věří i u plánovaného třetího pokračování Souboje titánů. První díl osobně považuji za obrovský hnus, který ovšem vydělal půl miliardy, což je věc, na kterou studia slyší víc než na kritiky. Stejně jako u Sherlocka i tady bude ale všechno záležet na úspěchu dvojky, která vzniká pod režijním dohledem Jonathana Liebsmana (naposledy otřesná Světová invaze) a kromě Sama Worthingtona uvidíme Liama Neesona nebo Billa Nighyho.

Přidat komentář