PR+LITERATURA: Mrtví muži netančí tvrdí Míla Linc

Článek od: Míla Linc - 31.08.2011

Ahoj lidi. Vím, že autor by měl oslovovat své čtenáře skrze své příběhy. Já to rád udělám a budu k vám promlouvat ze stránek knih: ale protože může jít o úkaz strašidelný (na mě knížka začít mluvit, tak se leknu), rád bych vás před tou další varoval. Tak se snad nebudete zlobit, když se vám vnutím na monitor a předem vás na tu událost připravím.

„Mrtví muži netančí“ vyjdou 24. září 2011 – shodou náhod (jimž jsme samozřejmě i trochu napomohli) se přesně v tento den odehraje i pátý ročník CONiáše, který pořádá Městská knihovna v Praze. Samotný křest je plánovaný na odpoledne a propojen bude s malou divadelní a šermířskou scénkou. Všechny vás srdečně zvu.

Stejně jako u Stínu Černého hvozdu, předchozí knihy ze stejného světa, i tentokrát jsme připravili knižní trailer. Od dob, kdy jako pionýr objevující dosud neprobádané končiny přišel Ďuro Červenák s trailerem na Strážce Varadínu, se jich na internetu vyrojilo opravdu hodně (i když jde většinou o autory zahraniční či mainstreamové). Pokusili jsme se jít opět cestou odvážných a stvořili jsme krátké amatérské video. Věřím, že i když máme do profesionality hollywoodských trháků daleko, nejde o špatnou záležitost a své diváky si najde. Tak třeba vás naláká, proč na křest dorazit:

Ale nakonec se vrátím k samotné knize, abychom stále od literatury neutíkali. Zvu vás k nahlédnutí na stránky www.mrtvimuzinetanci.cz. Tam naleznete vše, co se knihy týká, všechny novinky nebo pozvánky; kromě toho od začátku září i krátké ukázky, abyste věděli, na co se můžete těšit. Tenhle nápad jsem ukradl – s laskavým svolením okradeného – Honzovi Kotoučovi a přijal i jeho terminologii, která tyto ukázky nazývá snippety. Budou vycházet pravidelně každé pondělí, středu a pátek v pravé poledne. Nic nebude kráceno ani přeskakováno a vy tak máte možnost v průběhu měsíce, než se dočkáte knihy papírové, už nakousnout něco z textu. A třeba se i začít těšit…

První naleznete tady: http://mrtvimuzinetanci.cz/novinky/mrtvi-muzi-netanci-ukazka-1

Tak, dočetli jste až sem – jste odvážní, to je dobře. To se třeba neleknete, až na vás kniha začne mluvit. Ne, nejde o nadsázku: v limitované edici bude k Mrtvým mužům připojeno bonusové multimediální DVD, jehož součástí bude kromě jiného i audiokniha Stín černého hvozdu namluvená Jiřím Pobudou, zkušeným divadelníkem a muzikantem.

Takže díky, že jste mi věnovali váš drahocenný čas, máte mé vřelé díky. Snad vám bude září s Mrtvými muži hezky utíkat a že se třeba v sobotu 24. na CONiáši uvidíme.

Přidat komentář