CENY: Slavnostní udílení cen EýTý FF 2011

Článek od: Zuzana - 27.07.2011

V úterý 5. července 2011 před 20:00 hodinou se sešla spousta fanoušků v předsálí kina Družba v Chotěboři, a čekali, až budou vpuštěni dovnitř. Ale ouha! Nastala komplikace. Všechna světla zhasla. Kolem nás se rozprostřela černočerná tma ( tak stašné to zase nebylo). Ani jeden přístroj, který se živí elektřinou, neblikl kontrolkou. (Pechy komentuje kurzívou)

Podezřívám Pechyho, že je to jeho práce, že si to tak zařídil a doufal, že konečně přijde včas. V saku a s motýlkem.

Ano, je to holá pravda. Úterní dopoledne jsem strávil až do brzkého odpoledne se Silverem a krátkém spánku, kdy jsem prospal slavnou Šifrovačku se na poslední chvíli (patnáct minut po oficiálním zahájení - které se kvůli zásahu neznámého oddálilo) dostavil na předávání cen v saku z tanečních (už jsem ho dorostl), motýlku (duhovém) a zlaté mikině důstojníka Akademie (promiň mi Praotcem doporučený dobrodinče, že si nepamatuji tvé jméno) na vyhlašování cen Eý-tý...

Na slavnostní udílení cen Eý-tý jsem šla poprvé a vůbec jsem neměla představu, co mohu od tohoto ceremoniálu očekávat. V různých anotacích jsem si přečetla toto:

Kategorie a nominace:

Odborná porota ve složení 35 členů z realizačních týmů linií Star Trek, Star Wars a Stargate vyhlásila pro letošní rok osm kategorií:

  • Nejlepší animovaná postava
  • Nejhorší pracovní úraz
  • Nejpodlejší zrádce
  • Nejsvůdnější ohoz
  • Nejprocítěnější výrok
  • Nejroztomilejší domácí mazlíček
  • Nejničivější zbraň
  • Největší průser

Ano, to byl suchý výčet kategorií a ani trochu nemohl popsat reálné dění v kinosále. Můj obrovský obdiv mají všichni, kdo se účastnili jako tvůrci večera.Cit pro oblíbené postavy a přesně a výstižně vybraná muzika podbarvující jednotlivé ukázky, které se promítaly na plátně, utvořily úžasný program.Jednotlivé kategorie a nominační videa uváděli PATRONI, kteří si sami k jednotlivým nominacím  vymysleli a sestříhali průvodní slovo.

Při udílení cen v jednotlivých kategoriích jsem měla svoje oblíbence, ale ne vždy zvítězili. (Khaaan!)

Probudila se u mě kocovina z dopoledního dovádění. V plném sále a v uniformě se sakem mi začalo být proklatě horko :-/ Aspoň, že to začalo pěknýma písničkama a kreslenýma holkama ;-)

  • Nejhorší pracovní úraz - Smrt v červeném - vyhrála zaslouženě, zvláště, když si uvědomíte, že kolem Kirka a pana Spocka umírají jen muži v červené uniformě. Všichni ti padlí  v čeveném si zaskoužili ocenění, vždyť toho pro Star Trek tolik vykonali!
    Nominace: http://eyty.sg1.cz/texty2011/nejhorsipracovniuraz.txt

Hudební doprovod jednotlivých nominačních videí byl zvolen a do klipu nastříháno výborně. Smrt v červeném mě celkem překvapila. Vůbec si nevzpomínám, že by v Tosce umíralo tolik členů posádky Enterprise. Nicméně hitem se určitě stalo video k nominaci Účast při taktice "Valíme se přes kopec".

  • Upřímně jsem si myslela, že cenu za Nejsvůdnější ohoz získají zlaté bikiny princezny Lei. Až donedávna jsem nevěděla, že měla vůbec něco takového na sobě. A to jsem všechny filmy Star Wars viděla několikrát. Možná to bude tím, že si děvčata moc neprohlížím. Vyhrála  Vala ze seriálu StarGate v koženém oblečku.Nu což, vkus se mění.
    Nominace: http://eyty.sg1.cz/texty2011/nejsvudnejsiohoz.txt

  • Nejprocítěnější výrok - KKKHHHHHAAAANNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!? Autor: James T. Kirk - s tímto vítězstvím by byl dozajista Pechy spokojen. Ale vítězem se stala slova Dr. Radka Zelenky v seriálu StarGate Atlantis, když česky řekl větu: „Ježiši, já s těma hercema nemůžu dělat."  S tím jsem  navýsost spokojena já.
    Nominace:> http://eyty.sg1.cz/texty2011/nejprocitenejsivyrok.txt

Nebyl jsem spokojen. Tolik hereckého umu a procítění jako Bill Shatner mezi nominovanými nikdo neprojevil. Ale co, aspoň jsem si mohl ulevit od pekelně únik tepla izolujících svršků...

  •  V nominaci Nejroztomilejší domácí mazlíček jsem doufala v nominaci Daniela Jacksona. Objevil se na plátně v nominačním videu, ano, jenže byl na jednom řetěze spoután s přítelem Unasem, kterého nominovali, Daniela ne. Vyhrály plyšáci ze Star Treku, tribble, kteří způsobily na Enterprise trable.
    Nominace: http://eyty.sg1.cz/texty2011/nejroztomilejsidomacimazlicek.txt

Musím uznat, že plyšáci mě zaujali, zejména kvůli skvostné moderátorské dvojici. A navíc už mi začalo být zase lépe.

Co říct závěrem? Že to byla pekelně dobrá show, kde se člověk nepřestal smát. Na udílení cen EÝ-TÝ jsem strávila jeden z  nejúžasnějších večerů tento týden v Chotěboři. Od začátku až do konce jsem se velice dobře bavila. Dokonce mi přestalo cukat levé oko, což je postižení, které jsem si přivezla z práce. Všem pořadatelům cen EÝ-TÝ bych chtěla poděkovat, že pro nás připravili tak speciální večer a všechny, kteří se nemohli zúčastnit, upřímně lituji. Ale můžete si to nechat vyprávět od někoho, kdo tam byl.

Pokud si chcete udělat ještě lepší obrázek, koukněte na galerií okostýmovaných zástupců všech tří univerz http://fotografova.galerie.cz/5324227-eyty-2011#

A zavzpomínat si na nominované z roku 2009 můžete zde.

75b548864f_77584120_o2.jpg

Úvodní koláž použita ze stránek eyty.sg1.cz.

Přidat komentář