VYŠLO: Vyšlé knihy od 4. do 20. února 2011

Článek od: Daemon - 19.02.2011

fantasy

Běsnění
/Madhouse/
Thurman, Rob

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Anna Janovská
Obálka: Chris McGrath
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Kal Leandros a jeho bratr Nik se pod náporem práce zrovna nehroutí. Jejich detektivní agentura se specializací na nadpřirozené bytosti hojné časy nezažívá. Koho by napadlo, že v New Yorku, kde skoro na každém rohu narazíte na upíry, troly, vlkodlaky a spoustu jiných podivných stvoření, bude obchod váznout?
Jenže teď se do Velkého jablka "přistěhoval" nový obyvatel. Děsivé, prastaré zlo se rozhodlo zapsat do dějin města krvavými orgiemi a vraždí lidi jako ovce.
Kal s Nikem si tuhle výplatu budou muset opravdu těžce odpracovat. Pokud se vůbec dožijí toho, aby si ji vyzvedli...

249.00 Kč


fantasy
- nové vydání -

Černokněžník: Vládce vlků
/Černokňažník: Vládca vlkov/
Červenák, Juraj

Nakladatel: Wales
Překlad: Robert Pilch
Obálka: Michal Ivan
Redakce: Robert Pilch, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 288
Rozměr: 115 x 180
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Téměř deset let bojoval v kruté válce, jež rozvrátila říši Avarů, divokých nájezdníků z podunajských rovin. Černý Rogan, osamělý, nemilosrdný zabiják, jenž válčil v žoldu Karla Velikého i bulharského chána Kruma, se nyní na vlastní pěst vydává do temných lesů v povodí řeky Hron. Je na stopě smečce Krvavých psů, nejkrutějších avarských hrdlořezů. Díky setkání s vědmou Mirenou a vládcem vlků Černobohem však brzy pozná, že jeho osudem není jen pomsta. Aby zjistil, jaké tajemné síly dřímají v jeho nitru a jaké poznání zdědil po svých předcích, bude se muset vydat až do říše Moreny, bohyně smrti...

Nové vydání vychází v upravené podobě, autor se rozhodl svoji původní verzi nešetřit a výrazně do svého rukopisu zasáhl, výsledkem je příběh, který má větší spád a dynamiku.

259.00 Kč


Biblio Vampiro aneb Jak upíra poznat a vyhnout se mu
/Biblio Vampiro: An Essential Guide to Vampires and, More Importantly, How to Avoid Them/
Curran, Robert

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Karolina Medková
Obálka: -
Redakce: Tereza Pecková, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 80
Rozměr: 150 x 190
Provedení: hardback

Pijí upíři krev? Mohou se pohybovat za denního světla? Co si ve skutečnosti myslí o česneku?
Tahle knížka zodpoví všechny vaše otázky týkající se upírů a představí vám nejrůznější druhy nemrtvých. Obsahuje skutečné příběhy a odhaluje pravdu o přízracích, co se tajně plíží nocí...
Vedle důležitých faktů, které potřebujete znát, vám také poradí, jak se upírům vyhnout a jak se těmto nebezpečným krvelačným bestiím ubránit. A určitě nepřehlédněte speciální test na konci knihy - pomůže vám zjistit, zda jste v bezpečí... alespoň zdánlivě...

199.00 Kč


komiks

Vetřelci 4
/Aliens 4/
Williamson, Chet - Arcudi, John - Mahnke, Doug - …

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Martin D. Antonín
Obálka: Kilian Plunkett
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 376
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Lidstvo zápasí o přežití už nespočetná milénia, avšak ještě nikdy nic neohrozilo jeho existenci tak jako vražedná pohroma vetřelců. Někteří podnikavci se sice pokouší využít smrtící schopnosti těchto tvorů při uskutečňování osobních cílů, ale s ďáblem nikdo nevydrží tančit věčně. Nakonec vždy přežije jen jeden druh. Lidé jsou si toho vědomi, a tak proti nestvůrným sokům napřeli své vlastní smrtonosné vlohy a bezcitný intelekt: vytvořili umělé viry, kybernetické bojové oděvy a dokonce i falešné vetřelčí androidy. Přežití však nezávisí na technologickém pokroku, ale na převaze nejhlouběji zakořeněných divokých instinktů. Stejně jako ve sportu zvítězí ten, kdo po tom touží nejvíc. Na rozdíl od sportu však poraženého čeká vyhubení.
Série Vetřelci amerického vydavatelství Dark Horse Comics zaznamenala velké úspěchy a nastavila vysokou laťku všem ostatním pokusům o rozšíření světa populárního filmu pomocí komiksového zpracování. Čtvrtá kniha vetřeleckých komiksů obsahuje několik dalších známých příběhů a téměř čtyři sta barevných stran od špičkových tvůrců oboru, jako například spisovatele hororů Cheta Williamsona, Johna Arcudiho, Douga Mahnkeho, Johna Wagnera, Henryho Gilroye, Ronnieho del Carmena a dalších.

890.00 Kč


komiks

Conan 5
/The Savage Sword of Conan the Barbarian 3-6/
Thomas, Roy - Buscema, John - Marcos, Pablo - …

Nakladatel: Netopejr
Překlad: Ľudovít Plata
Obálka: -
Redakce: Jiří Pavlovský
Rok vydání: 2011
Počet stran: 190
Rozměr: 165 x 250
Provedení: paperback

Pravěká monstra, svůdné a zrádné ženy, staří a zavržení bohové, temné svatyně, piráti, bojovníci a uprostřed toho všeho barbar Conan. Divoch s rukou stále na jílci meče, znovu vyráží do krvavého boje ve dvacátém svazku řady Comicsové legendy.
Ve druhé knize ze série Barbarský meč (Savage Sword of Conan), bude černovlasý barbar bojovat o trůn, stane se pirátským kapitánem i velitelem pouštních nájezdníků. Dostane se do tajemných katakomb i hlubokých džunglí. Střetne se s hrůzami, po jejichž spatření by slabší povahy zešílely.
Najdete zde i komiksový přepis jednoho z nejslavnějších conanovských příběhů: A zrodí se čarodějka.

239.00 Kč


komiks

Velkolepý Spider-Man 12/2010: Armáda jednoho muže!
/Spectacular Spider-Man 164: Army of One/
Handley, Ferg - Tong, Andie

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Petra Havlová
Obálka: Andie Tong
Redakce: Petr Novotný
Rok vydání: 2010
Počet stran: 36
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Scénář: Ferg Handley
Kresba: Andie Tong

Kdysi byl Petr Parker výborný, (i když trochu neduživý) středoškolský student. Už v útlém dětství přišel o oba rodiče a vychovávali ho strýček Ben a tetička May. Při laboratorním pokusu kousl Petra radioaktivní pavouk a dal mu sílu, rychlost, hbitost a "pavoučí instinkt", který ho dokáže varovat před nebezpečím. Zpočátku Petr využíval své schopnosti jako maskovaný wrestler pro získání slávy a peněz. Když ale jeho chybou unikl zločinec, který později zabil strýčka Bena, Petrův názor na svět se podstatně změnil. Pochopil, že s velkou mocí přichází i velká odpovědnost. A tak se Petr Parker stal postrachem všech zločinců. Z mladého muže rozhodnutého odčinit tragickou smrt svého strýčka se stal Spider-Man...

53.00 Kč


horor

Crescendo
/Crescendo/
Fitzpatrick, Becca

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Petra Babuláková
Obálka: Lucy Ruth Cummins
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 416
Rozměr: 145 x 215
Provedení: hardback

Nořin život má stále daleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážného anděla. Patch je tajemný, nádherný, magneticky přitažlivý, ale navzdory tomu, jakou roli má hrát v Nořině životě, se chová všelijak, jen ne andělsky. Je ještě vyhýbavější než dřív a k tomu se zdá, že tráví stále víc a víc času s Nořinou úhlavní sokyní Marcií Millarovou. Nebýt Patchova nepochopitelného jednání, Nora by Scotta Parnella, starého rodinného přítele, který se přestěhoval zpátky do města, sotva vzala na vědomí. Jenže Noru ke Scottovi začne cosi přitahovat – navzdory pocitům, které ji varují, že Scott před ní zřejmě skrývá nějaké tajemství. Noru navíc celou dobu pronásledují obrazy jejího zavražděného otce. Začne se zajímat, zda její původ nemá něco společného s jeho smrtí, a následkem toho jí hrozí stále větší a větší nebezpečí. Nora se zoufale snaží zjistit, co se vlastně v minulosti stalo, ale možná že některé události je lepší nechat spát, protože pravda může zničit vše – a všechny, kterým Nora věří a které má ráda.

399.00 Kč


komiks

Ve službách Nuly 3
/Zero no Tsukaima 3/
Močizuki, Nana

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Jan Horgoš
Obálka: Nana Močizuki
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 180
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Díky Saitovým schopnostem se Luise a jejím přítelkyním podařilo zlodějku Fouquet dopadnout a hůl zkázy bezpečně navrátit do pokladnice akademie. K překvapení Luisy i jejích přátel akademii vzápětí navštíví květ Tristainského království, mladinká princezna Henrietta, Luisina dávná přítelkyně z dětství. Celá škola je vzhůru nohama a drby se rychle šíří. Proč se chce Henrietta vidět s Luisou o samotě. A co je zač pohledný vikomt de Wardes? Stane se Saitovým rivalem v lásce?
Třetí díl pozoruhodného fantasy příběhu o klukovi z našeho světa, který se stal služebníkem nešikovné kouzelnice!

167.00 Kč


horor

Váhání
/Linger/
Stiefvater, Maggie

Nakladatel: Argo
Překlad: Dominika Křesťanová
Obálka: Christopher Stengel
Redakce: Lucie Šavlíková, Alexandra Švolíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 324
Rozměr: 150 x 205
Provedení: hardback

Vlkodlaci z Mercy Falls se vracejí. Teď, když se Grace a Sam našli, musí bojovat, aby mohli zůstat spolu. Pro Sama to znamená zúčtovat s minulostí, pro Grace vyhlížet budoucnost, která je čím dál nejistější. Do jejich příběhu však nečekaně zasáhne nový vlk jménem Cole, který bojuje se svými vnitřními démony a už navždy chce zůstat ve vlčí kůži. Sam si naopak stále nemůže zvyknout na svou lidskou podobu. Tolik se bojí, aby nepřišel o své nové štěstí s Grace. Jenomže netuší, že v Grace, uvnitř jejího těla, roste hrozba, která je může o jejich štěstí připravit... Bude láska dost silná na to, aby se poprala s osudem? Můžeme se vyhnout tomu, kým jsme?

298.00 Kč


komiks

Garfield se roztahuje (č. 32)
/Garfield Throws His Weight Around (No. 33)/
Davis, Jim

Nakladatel: Crew
Překlad: Filip Škába
Obálka: Jim Davis
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 64
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Kočičí král a vládce vám ukáže, kdo je tady pánem!

Je tlustý, líný, cynický a hlubokomyslný. Pořád nesnáší pavouky a pondělí. Pořád miluje lasaně a svého medvídka Pookyho. Pořád šikanuje Jona a Odieho, dva největší trouby pod sluncem. Nic se prostě nezměnilo - Garfield je pořád stejný. Tudíž i stejně vtipný a zábavný.

99.00 Kč


fantasy

Letopisy elfů: Hněv elfů
/Die Chroniken der Elfen: Elfenzorn/
Hohlbein, Wolfgang

Nakladatel: Plejáda publishing
Překlad: Zuzana Schönová
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Lucie Křesťanová, Martin Zhouf
Rok vydání: 2011
Počet stran: 560
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Ve fantastickém světě Bělolesa není nic, jak bylo: Po zimě už není ani stopy a Nandes pojal zákeřný plán, jak elfy definitivně zničit – a není jediný. Musejí vzniknout podivná spojenectví, ale komu lze ještě vůbec důvěřovat? Pro Piu je to těžká situace a navíc má i úplně jiné starosti... Pia je zpátky v Riu – a jak se rychle ukazuje, také na této straně jde o noční můru. Po jejích dobrodružstvích ve fantastickém světě Bělolesa se začínají i zde události jen hrnout: Mafiánský boss Peralta Piu zajme a chce ji nechat pykat. Náhle se však uprostřed Ria objevují bytosti z jiného světa a v Pie se probudí prastará síla... V nouzi nejvyšší se jí podaří útěk na druhou stranu. Tam za sebou její smrtelný nepřítel Hernandez shromáždil jak barbarské kmeny, tak také Orky a chystá se srovnat svět elfů a trpaslíků se zemí.

399.00 Kč


horor
- nové vydání -

V temném zrcadle
/In a Glass Darkly/
Le Fanu, Joseph Sheridan

Nakladatel: Volvox Globator
Překlad: František Bommer
Obálka: Filip Kraus, Luboš Drtina
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 432
Rozměr: 115 x 200
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Nejznámější sbírka klasika hororového žánru obsahuje pět příběhů, které spojuje postava vypravěče, německého okultisty doktora Hesselia, který příběhy předkládá jako zápisky o svých pátráních. Nejznámějším z příběhů je Carmilla, který definoval základní atributy upírského hororu ještě před Stokerovým Draculou. Příběh krásné upírky a jejího mírně lesbického vztahu s její obětí se stal i předlohou pro několik filmových hororů.
Kniha vychází v češtině poprvé od roku 1925 v nezkráceném vydání v původním překladu Františka Bommera. Sbírku doplňuje esej Alfréda Višného odkrývající prameny, ze kterých Le Fanu čerpal, a dokládající, že komtesa, jež se stala předobrazem Carmilly, skutečně kdysi ve Štýrsku žila a její příběh má s Le Fanuovou povídkou mnoho společného.

299.00 Kč


sci-fi
- nové vydání -

Kolíbka
/Cat's Cradle/
Vonnegut, jr., Kurt

Nakladatel: Argo
Překlad: Jaroslav Kořán
Obálka: Pavel Růt
Redakce: Miloš Urban, Milan Dorazil
Rok vydání: 2011
Počet stran: 236
Rozměr: 135 x 210
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Základní téma jednoho z nejvýznamnějších autorových románů pochází i tentokrát z arzenálu osvědčených námětů sci-fi a napadá celou romantickou představu člověka jako středu vesmíru, a historii nahlíží především jako výsledek komplikovaného řetězu lidské neodpovědnosti, nedorozumění, omylů a náhod.

259.00 Kč


fantasy

Tvorové světla a temnoty
/Creatures of Light and Darkness/
Zelazny, Roger

Nakladatel: Straky na vrbě
Překlad: Kateřina Hejlová, Michael Bronec
Obálka: Tomáš Kučerovský
Redakce: Michael Bronec, Richard Podaný
Rok vydání: 2011
Počet stran: 228
Rozměr: 105 x 165
Provedení: paperback

V Domě mrtvých procitne muž, kterému vzali jméno. Je vyslán, aby zahubil Prince. Jen Hór, syn Osíridův, mu stojí v cestě. Ne snad, že by chtěl Prince chránit. Oba mistři temporální fugy pronásledují stejnou kořist a ani jeden se jí nechce vzdát.
A kdesi v jiném vesmíru, uvězněná, ale nezničená, čeká Stvůra Která Naříká Nocí.

185.00 Kč


sci-fi

Kráter
/Impact/
Preston, Douglas J.

Nakladatel: BB art
Překlad: Petr Kovács
Obálka: Jan Matoška
Redakce: Tomáš Toula, Jan Řehoř
Rok vydání: 2011
Počet stran: 374
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Bývalý agent CIA Wyman Ford je vyslán na tajnou misi do Kambodže, kde má najít zdroj tajemných drahokamů, které podle všeho nepocházejí z naší planety.
Pobřeží státu Maine rozzáří meteor a dvě kamarádky si půjčí rybářský člun a vypraví se hledat kráter po jeho dopadu v naději, že nalezený meteorit výhodně prodají na eBayi.
Vědec v prestižním výzkumném ústavu objeví ve vesmíru nevysvětlitelný zdroj gama záření. Vzápětí je nalezen bez hlavy a disk s cennými daty mizí.
Snímky z orbitální sondy NASA odhalí podivný stroj ukrytý v hlubokém kráteru na Deimosu, jednom z měsíců planety Mars. Vypadá to, že se zničehonic probudil k životu.
Zbývá šedesát hodin a čas opravdu nečeká.

249.00 Kč

 


fantasy

Štvanice na ďábla
/Teufelshatz/
Wiesler, André

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Svatava Kretková
Obálka: Lukáš Tuma, Tomáš Havelka
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 304
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Německo v době třicetileté války. Země se propadá do krutých bojů. Hlad a nemoci si žádají své oběti - a ani urození a majetní nejsou ušetřeni. Černá smrt nedělá rozdíly. Tuto pohnutou dobu využívají tajné spolky složené z vlkodlaků, čarodějnic a blecrů, aby připravily epochální změny. A je to především Hagen von Stein, kdo chce proměnit ve skutečnost své temné plány. Neboť bývalý boží bojovník byl odsouzen k nesmrtelnému životu coby sluha wariwulfů a nemá v úmyslu strávit celou věčnost v zotročení.
Německo v roce 2007. Moderní inkvizitor Georg von Vitzthum, který se zmocnil kronik Hagena von Stein, se vydává na lov zlověstných bytostí. Lidstvo o skrytých souvislostech nic netuší. Ale Georg se chystá odhalit největší spiknutí všech dob...

269.00 Kč


fantasy

Bratrstvo svatého grálu: Labyrint Černého opatství
/Die Bruderschaft vom Heiligen Gral: Das Labyrinth der schwarzen Abtei/
Schröder, Rainer M.

Nakladatel: Fragment
Překlad: Michaela Škultéty
Obálka: Hana Adriana Dvořáková
Redakce: Helena Klečková, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 336
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Od chvíle, kdy čtyři templářští rytíři, Gerolt, Maurice, Tarik a McIvor, dopravili svatý grál do bezpečí pařížského templářského hradu uplynulo už několik let. Francouzský král Filip Sličný však poté vydal rozkaz, jímž má být řád zničen. Všichni templáři mají být předáni inkvizici. Kdo je ale za oním zákeřným plánem doopravdy? Čtyři strážci grálu tuší, že jde o mnohem víc, než o zlato nebo o moc. Jde o poslední řádové tajemství: o svatý grál!

399.00 Kč


fantasy

Srdečné pozdravy z pekla
/From Hell with Love/
Green, Simon R.

Nakladatel: Polaris
Překlad: Josef Hořejší
Obálka: Paul Young
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 328
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Není to žádná procházka podělanou zahradou, být Droodem – jedním z rodiny, která vás lidičky brání před tvory noci, co si na vás brousí zuby už pěknou řádku staletí. Nejsme zrovna oblíbení – těmi, kterým pravidelně nakopáváme zadek ani nevděčným lidstvem, a vlastně se nemáme moc rádi ani mezi sebou.
A teď je Matriarcha mrtvá. Zavražděná. Možná někým z nás. Možná ne.
Zase to spadlo na mne, Eddieho Drooda, abych jednal jako hlava celé naší velké rodiny a rozhodl, co a jak. Vůbec to nebude lehké. Víte, názor na to, kdo Matriarchu zavraždil, Droody rozdělil do dvou více méně stejně velkých táborů: ti jedni si myslí, že ji zabila moje Molly, zatímco ti druzí jsou přesvědčeni, že jsem to udělal já.
A já vím určitě jenom to, že já jsem to nebyl.

259.00 Kč


sci-fi

Město strachu
/Ceux qui dorment en ces murs/
Brussolo, Serge

Nakladatel: Plejáda publishing
Překlad: Michal Šťovíček
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Miroslava Votrubová, Martin Zhouf
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Sao Carmino je "blažené město" vybudované v amazonském pralese, pozemský ráj bez nadřízených úřadů. Vládne mu Učitel, který jako ve škole známkuje všechny obyvatele za jejich skutky podle svých vlastních pravidel, přičemž dbá na rovnováhu mezi dobrými a špatnými známkami. "Obyvatel města smí zabít kohokoli, pokud jindy zachrání dítě z hořícího domu" – dobrý skutek zahladí špatný skutek. Celková známka musí být průměrná, jinak ihned následuje trest a žák nebude žít dlouho… Jedno pravidlo je ovšem svaté: dbát na zájmy města a nedotknout se ho ani neuctivým slovem. Známky za tento prohřešek jsou nejhorší! Město se však rozkládá na území, na němž odedávna žily opice, které se nepřestávají domáhat svého vlastnického práva. Již ovládly hřbitov, ležící za hranicí města, neboť obyvatelé nesmějí myslet na smrt. Celé Sao Carmino je přitom jedním velkým luxusním domovem důchodců! Opice se stávají drzejšími a agresivnějšími, odvažují se do ulic, již útočí na psy… Prý také vyhrabaly a otevřely rakve a požíraly lidské ostatky. Duše zemřelých do nich vstoupily a nyní přicházejí zúčtovat. Obyvatelé města jsou bezbranní, dochází k nevysvětlitelným úmrtím, strach se šíří městem… Navíc se ve městě objevil Matt Meetchum, údajný novinář vyslaný odborným časopisem zaměřeným na architekturu. Většinu času však tráví slíděním, které má s urbanismem pramálo společného. Před rokem totiž vzrušila město pozoruhodná loupež – z vyhlášeného klenotnictví zmizely diamanty za milion dolarů. Lupič nebyl nikdy vypátrán a lup zmizel beze stopy…

299.00 Kč


komiks

Lucky Luke: Proti proudu Mississippi
/Lucky Luke 16: En remontant le Mississipi/
Goscinny, René - Morris

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Zuzana Šmejkalová
Obálka: Morris
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 215 x 285
Provedení: paperback

Lucky Luke přijíždí do New Orleans. Zde se seznamuje s kapitány Barrowsem a Lowriverem, kteří se rozhodnou vyřešit své spory jednou provždy závodem proti proudu Mississippi z New Orleans až do Minneapolis. Lucky Luke hodlá dohlédnout na to, aby závod proběhl v mezích fair play...

149.00 Kč


fantasy

Tajemství země Drúún: Město v oblacích
/The Secrets of Droon: City in the Clouds/
Abbott, Tony

Nakladatel: Mladá fronta
Překlad: Lumír Mikulka
Obálka: Tim Jessell
Redakce: Lucie Šavlíková, Jana Bromová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 80
Rozměr: 135 x 195
Provedení: hardback

Čtvrtá kniha série Tajemství země Drúún.

Eric, Julie a Neal se musí dostat včas do létajícího města! Pod schodištěm vedoucím do sklepa domu, ve kterém bydlí Eric, je tajný vchod do kouzelné země Drúún. Eric, Julie a Neal jsou v ní pravidelnými hosty. Tentokrát má Neal velký problém, zase se proměnil v brouka! Tři přátelé hledají v kouzelné zemi někoho, kdo by Nealovi pomohl. Podle princezny Kíy by lék mohli najít ve městě v oblacích. Jenomže už jim zbývá jediný den, než město zmizí!

189.00 Kč


komiks

Preacher - Kazatel 7: Spása
/Preacher 7: Salvation/
Ennis, Garth - Dillon, Steve

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Štěpán Kopřiva
Obálka: Glenn Fabry
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 170 x 260
Provedení: paperback

Jesse Custer je mrtvý.
Alespoň to si myslí jeho dívka Tulip a jeho kámoš Cassidy, který mu do Tulip dělá. Jenže Custer je naživu. Zmrzačený, zrazený a zahořklý, opouští svou cestu za Bohem, aby se stal šerifem malého města v Texasu. Města Spása, které ovládá šílený podnikatel Odin Quincannon s podivnou fixací na maso a v němž se Custer kromě bývalého německého agenta, nacistické dominy a dávné jednooké kamarádky střetne i s minulostí, o níž si myslel, že je definitivně mrtvá.
Spása je prostě obyčejné město v Texasu.

499.00 Kč


komiks

Muminek 4
/Moomin/
Jansson, Tove - Jansson, Lars

Nakladatel: Argo
Překlad: Libuše Trávníčková, Luboš Trávníček
Obálka: Tove Jansson
Redakce: Eva Slámová, Milan Dorazil
Rok vydání: 2011
Počet stran: 112
Rozměr: 215 x 300
Provedení: hardback

V dalších pěti příbězích tentokrát muminí rodina pocestuje časem na Divoký západ a mezi indiány; slečna Ferka se zhlédne v romantické době rokoka; Muminci se snaží všemožně zavděčit moderní době a módním směrům, ale marně; nad muminím údolím se přežene kometa; a nakonec si Muminek užije slasti i strasti života celebrit, když mu jednoho dne, po babské léčbě vypelichaného ocásku, nový hustý ocásek zezlátne.

358.00 Kč


fantasy

Pád thanů
/Fall of Thanes/
Ruckley, Brian

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Svatava Kretková
Obálka: Kekai Kotaki
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Mezi pravými klany vládne zmatek, jejich spojenectví se hroutí a armády jsou pokořovány nemilosrdnými silami Černé stezky. Její zuřivý vpád teď vede na'kyrim Aeglyss. Jeho vliv sahá dokonce až na dvůr nejvyššího thana.
Daleko od intrik nepřátelského dvora plánuje zahořklý Kanin zoufalou vzpouru. A Orisian, than klanu, který už ani neexistuje, se ocitá na cestě, která ho postaví tváří v tvář temnému Aeglyssovi a nelidským volbám, které je nutné ve světě propadajícím se do chaosu učinit.
Jak události směřují k vyvrcholení, svět se mění a nikdo nedokáže předpovědět, co přijde v budoucnosti.

259.00 Kč


fantasy

Pán ledové zahrady 3
/Pan Lodowego Ogrodu 3/
Grzędowicz, Jarosław

Nakladatel: Triton
Překlad: Robert Pilch
Obálka: Grzegorz Kmin
Redakce: Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 384
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Vstoupíte-li, odhoďte naděje. Zhasnou obrazovky, oslepnou monitory, utichnou telefony. Zůstane jen magie a Síla.
Stačí pouze čtyři Pozemšťané, kteří jsou naplněni Silou, aby z planety Midgaard stvořili učiněné peklo. Vuko Drakkainen následuje stopy jejich děsivého šílenství s jasným úkolem - zlikvidovat, poslat zpátky na Zem, nebo je pohřbít hluboko pod zem. Potíž je v tom, že oni se stali bohy.
Pilíř, císařský syn, kráčí vstříc svému osudu a hledá záchranu pro svůj svět, který je odsouzený ke zkáze...

319.00 Kč

Přidat komentář