VYŠLO: Vyšlé knihy od 22. ledna do 4. února 2011

Článek od: Daemon - 03.02.2011

komiks

Aargh! 10
Baranko, Igor - Prokůpek, Tomáš - Šlajch, Václav - …

Nakladatel: Analphabet Books
Překlad: Michal Jareš, Patrycje Twardowska, Yvona Vašíčková
Obálka: Mawil
Redakce: Tomáš Prokůpek, Tomáš Kučerovský
Rok vydání: 2010
Počet stran: 128
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Komiksový sborník Aargh! je tentokrát zaměřen na německou scénu, a tak vedle rozsáhlého textu o historii tamního komiksu na čtenáře čekají nové příběhy osvědčených autorů Mawila a Moki, ale také Anke Feuchtenbergerowe, Flixe a Ulli Lust.
Současnou českou a slovenskou scénu zastupují komiksy Dana Černého, Lucie Lomové, Dana Mihálika, Václava Šlajcha nebo Vladimíra Tučapského, publicistika si všímá například poválečné seriálové tvorby Ondřeje Sekory nebo díla Miroslava Schönberga, a to včetně zcela neznámých a nikdy nepublikovaných projektů ze 70. a 80. let.
Jako bonus nabízí desátý Aargh! čtenářům na vybranou ze dvou verzí obálky - jednu vytvořil Mawil, druhou Václav Šlajch.

Cena: 175.00 Kč


komiks

Alenka v říši divů
/Alice in Wonderland/
Carroll, Lewis - Helfand, Lewis - Nagulakonda, Rajesh

Nakladatel: Grada Publishing
Překlad: Jakub Roček
Obálka: Rajesh Nagulakonda
Redakce: Šárka Kociánová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 72
Rozměr: 150 x 240
Provedení: paperback

Světoznámý a oblíbený příběh Lewise Carrolla přinášíme v komiksovém zpracování nejen dětským čtenářům od 7 let. Vydejte se v Alenčiných stopách na fantastickou cestu, na niž nikdy nezapomenete.
Alenka je obyčejná zvídavá holčička s velkou představivostí, která touží po dobrodružství. Vlastně - byla obyčejnou holčičkou, dokud se neocitla na místě, jež má do obyčejnosti opravdu daleko.
Poté, co následuje Bílého Králíka a pustí se za ním králičí norou, vstoupí malá Alenka do kouzelného světa ovládáného zlou Královnou. Je to svět, v němž se může stát skutečně cokoliv, svět plný mluvících Houseňáků, štěňat velkých jako dům, kde rovněž naleznete Kočku Šklíbu, která se umí zjevovat i mizet v okamžení. Jsou tyto úžasné postavy skutečné? A pokud ano, jak se dostane Alenka zpátky domů?

Cena: 149.00 Kč


horor

Carmilla
Le Fanu, Joseph Sheridan - Snětivý, Josef

Nakladatel: Nakladatelství Čas
Obálka: Alena Laňková
Redakce: Josef Snětivý
Rok vydání: 2011
Počet stran: 120
Rozměr: 130 x 200
Provedení: paperback

Podle románu Josepha Sheridana LeFanu převyprávěl Josef Snětivý.

Carmilla je právem považována za jednu ze dvou nejslavnějších a nejoblíbenějších vampýrských knih - tou druhou je Dracula Brama Stokera (kterého Carmilla zásadně ovlivnila).
Lauře je devatenáct let a žije s otcem na zámku ve Štýrsku. Otec se jí snaží nahradit i matku, která jí zemřela velmi záhy, a tak Laura prožívá dětství i dospívání plné lásky a přepychu. Touží po vztahu a milování s mužem, což ale u neprovdané dívky jejího společenského postavení není v 19. století dost dobře možné, a tak svou potřebu něhy ukájí v náručích přítelkyň. Právě jedna z nich, Berta, neteř a schovanka otcova přítele generála Spielsdorfa, však za záhadných okolností náhle umírá, právě když má přijet za Laurou na návštěvu. V tu chvíli se za okolností neméně podivných zjeví překrásná Carmilla, která se zdá být více než dostatečnou náhradou zemřelé přítelkyně. Carmillina matka poprosí Lauřina otce, aby se Carmilly na nějakou dobu ujal, než se ona vrátí z neodkladné a nebezpečné cesty. Otec na Lauřino naléhání svolí a Laura, zcela očarovaná nevšední Carmillinou krásou a jejím zvláštním charismatem, si užívá milování i něžného přátelství s tajemnou návštěvnicí. Méně příjemné jsou už zvláštnosti Carmillina chování a především její časté citové výlevy vůči Lauře, které ji uvádějí do rozpaků, byť dotekům se ani trochu nebrání... Navíc ji po nějakém čase začnou pronásledovat příznaky podivné choroby a také příšerné sny, až příliš podobné noční můře z raného dětství. Laura už nemá sílu vzdorovat Carmille, která jako by z ní vysávala všechen život. Také v okolí se množí případy lidí, kteří zakoušejí něco podobného, ovšem ti na rozdíl od ní záhy umírají. Ve chvíli, kdy se zdá, že podobný osud čeká i nešťastnou Lauru, se na scéně objevuje generál Spielsdorf, aby za pomoci svého záhadného přítele barona Vordenburga vykonal pomstu na nestvůře, která zahubila jeho neteř Bertu. Pátrání po ní ho zavádí do rozvalin zámku Karnstein, kde se jednoho podzimního podvečera setká nejen s Laurou a jejím otcem, ale i s Carmillou.
Jak jejich setkání dopadne? Je Carmillina podobnost s dávno zemřelou Mircallou, hraběnkou z Karnsteinu, a s Bertinou přítelkyní Millarcou jen čistě náhodná? Podaří se Lauře uniknout ze spárů smrtonosné lásky? A co je třeba udělat pro to, aby byla z kraje sňata kletba těch, kteří nemohou odpočívat v pokoji?
Odpověď najdete v rozuzlení strhující novely irského klasika Josepha Sheridana Le Fanu, kterou v moderním duchu přeložil a převyprávěl Josef "Pepson" Snětivý.

Cena: 179.00 Kč


sci-fi

Cesta časem
/Time and Again/
Roberts, Nora

Nakladatel: Harlequin
Překlad: Eva Novotná
Obálka: Red Lemon
Redakce: Ivana Čejková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Muž z budoucnosti
Pro Caleba Hornblowera, který se dostal do přítomnosti, bylo těžké vrátit se do 23. století a opustit kouzelně nevinnou Liberty Stoneovou. Cesta v čase se mu stala osudnou...

Do minulosti
Jacob Hornblower následoval svého bratra Caleba do minulosti a doufal, že ho přemluví k návratu. Učarovala mu však Libertina divoká sestra Sunny, a tak sám zjistil, že i pro člověka budoucnosti, který nevěří na romantické příběhy, je láska silným poutem.

Cena: 269.00 Kč


fantasy

Conan a horští obři
/Conan and the Mountain Giants/
Blanc, Christopher

Nakladatel: Brána
Překlad: Břetislav Čenda
Obálka: Ken Kelly
Redakce: Miroslav Žďárský
Rok vydání: 2011
Počet stran: 232
Rozměr: 115 x 180
Provedení: paperback

Naran, velekněz bohyně Kámalí, rozehrál nebezpečnou hru plnou krve a zrady. Krokodýlí bůh se díky jeho lsti vrací na svět v plné síle. Jeho nenávist k barbaru Conanovi během doby, kterou prožil jako bezmocný stín, ještě vzrostla. Osamělý Conan pokračuje ve své cestě Hyrkánií, bojuje s fanatickými přívrženci vraždících bohů pralesa, vyloupí věž krále Vilimara, plnou nebezpečných pastí na zloděje, a ještě má tu drzost, že celý lup prohýří v nejlepším nevěstinci jeho města. Opět potkává bojovnici Hiran a společně s ní doprovází prince Malawu do Jeskyně labyrintu, kam ho jeho vlastní otec posílá zemřít, aby pro sebe získal nápoj mládí a věčného života. Bojují se čtyřrukými syny hor, se zradou, lží i dávnými kouzly prastarých, dávno zapuzených bohů. Dokáží se vrátit zpátky z prokletého místa, kde už našly smrt stovky mužů?

Cena: 229.00 Kč


horor

Dluh krve
/Blood Debt/
Huff, Tanya

Nakladatel: Brokilon
Překlad: Pavel Musiol
Obálka: Lukáš Tuma
Redakce: Robert Pilch, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 328
Rozměr: 115 x 180
Provedení: paperback

Po celá staletí žil Henry Fitzroy, upír a nemanželský syn Jindřicha VIII., v souladu s upířím kodexem. Nezabíjel, pokud to nebylo nutné, nepřitahoval k sobě pozornost a nikdy nenarušoval území jiných upírů. Teď se však chystá udělat něco nemyslitelného.
Chystá se upíří kodex porušit, protože pokud to neudělá, stanou se nevinní lidé obětí pomstychtivých duchů, kteří pronikají do Henryho útočiště a nutí ho, aby jim pomohl vykonat pomstu na jejich vrazích. Henry nedokáže najít pachatele vražd sám, nemůže ale ani nezvané hosty ignorovat. Zbývá mu pouze jediná možnost - zavolat soukromé vyšetřovatelce Vicki Nelsonové a požádat ji o pomoc. Může jen doufat, že on i Vicki tuto zkušenost přežijí...

Cena: 248.00 Kč


komiks

Indiana Jones 1
/Indiana Jones 1/
Messner-Loebs, Bill - Barry, Dan - Richardson, Mike - …

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Michaela Macková
Obálka: Dave Dorman
Redakce: Richard Podaný, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Univerzitní kolegové jej znají jako výtečného archeologa doktora Henryho Jonese juniora, ale zbytek světa ho zná pod jiným jménem - pod jménem Indiana Jones, největší dobrodruh dvacátého století!
Vydejte se s Indym na cesty po celém světě a sledujte jeho závod s nacisty o to, kdo objeví největší poklady světa. Ať jde o ztracené město Atlantidu, o Buddhovy posvátné svitky nebo o incký artefakt legendární síly, Indiana Jones se nezastaví před ničím, jen aby tyto poklady nepadly do rukou Hitlera a jeho spojenců!
Tento omnibus obsahuje příběhy z komiksových minisérií Indiany Jonese z let 1991-94.
Indiana Jones a osud Atlantidy je adaptací slavné stejnojmenné počítačové hry od firmy LucasArts. V tomto napínavém příběhu se Indiana Jones se svou sličnou kolegyní Sophií Hapgoodovou vydávají po stopách bájné Atlantidy a snaží se zabránit nacistům v odhalení jejích tajemství.
Indiana Jones: Bouře v Orientu navozuje obdobnou atmosféru jako film Indiana Jones a Chrám zkázy. Indy, za pomoci Sophie a malého chlapce Khamala, pátrá po svitcích obsahujících slova samotného Buddhy a s odvahou čelí nejenom nebezpečným válečníkům, šílenému japonskému generálovi, ale i dalším nástrahám Orientu.
Indiana Jones a Zlaté paže vypráví o výpravě, která začíná naprosto nevinně - Indyho snahou pomoci nové španělské profesorce vystopovat jejího nezvěstného bratra. Po strastiplné cestě plné nejrůznějších "nehod" je Indy nucen se jednou pro vždy vypořádat s fanatickými potomky inků.   

Cena: 890.00 Kč


fantasy

Kushielova vyvolená
/Kushiel's Chosen/
Carey, Jacqueline

Nakladatel: Triton
Překlad: Olga Machačová
Obálka: John Jude Palencar
Redakce: Jolana Čermáková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 608
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Příběh se odehrává v zemi, jejíž lid věří, že vzešel ze spojení lidí a andělů. Žije podle prostého pravidla: Miluj dle touhy své. Hlavní hrdinové - Phedre a Joscelin - se vydávají na cesty, aby zabránili dávnému nepříteli znovu udeřit a zaprodat jejich milovanou rodnou zemi. Ona je vyhledávaná kurtizána, které je souzeno nalézat rozkoš v bolesti, on kněz z řádu elitních osobních strážců, kde mu přísaha velí za každých okolností sloužit a chránit svěřenou osobu. Jakkoli jsou vzájemně rozdílní, jen společně mohou uspět. Na své cestě se dostávají do exotických krajin, poznávají spojence i nepřátele a zjišťují, že i domnělá slabost se může projevit jako netušená síla. Přestože se zdá, že všechny cesty byly uzavřeny a nepříteli se jeho ďábelský plán podaří, nikdy není vše ztraceno, ani získáno...

Cena: 459.00 Kč


komiks

Láska podle Snoopyho: Vybrané stripy Peanuts z let 1966 - 1999
Schulz, Charles M.

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Překlad: Petr Onufer
Obálka: Charles M. Schulz
Redakce: Michal Jareš, Alaxandra Horová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 216
Rozměr: 210 x 240
Provedení: hardback

Po veleúspěšném titulu Svět podle Snoopyho vychází nový Snoopy! Láska podle Snoopyho ale není červenou knihovnou. Ve Snoopyho světě je láska většinou zklamaná či nenaplněná a přináší hlavně hoře a problémy. Snoopy a jeho přátelé si však se všemi nesnázemi poradí po svém!

Cena: 279.00 Kč


fantasy

Legenda o sovích strážcích II: Cesta
/Guardians of Ga'hoole II: The Journey/
Lasky, Kathryn

Nakladatel: Mladá fronta
Překlad: Jana Jašová
Obálka: Motion Picture Artwork
Redakce: Lucie Šavlíková, Maita Arnautová, Jana Bromová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Soren a jeho soví kamarádi Gylfie, Šerozrak a Hrabík, hlavní hrdinové příběhu V zajetí, se vydávají na dlouhou a nebezpečnou pouť: po útěku ze zajetí se pokoušejí najít Velký húlský strom. Podle starých sovích legend na něm žije řád odvážných sovích rytířů, kteří noc co noc vzlétají do povětří, aby konali vznešené skutky. Čtyři přátelé se na své cestě potýkají jak s pochybami, tak s nejasnou hrozbou. Hvozdy jako by se plížilo neviditelné zlo... Podaří se jim překonat všechny nástrahy a nalézt ostrov s mohutným stromem, ukrytý ve věčné mlze? Jsou všechny ty legendy pravdivé, nebo je skutečnost úplně jiná? A najde se v tom vzdáleném sovím světě místo pro čtyři přátele, kteří chtějí pomáhat v boji proti tajemným nepřátelům, pustošícím stále další a další soví království?

Cena: 249.00 Kč


sci-fi - nové vydání -

Les
/Ulitka na sklone/
Strugackij, Arkadij - Strugackij, Boris

Nakladatel: Triton
Překlad: Libor Dvořák
Obálka: Marek Hlavatý
Redakce: Marie Semíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 280
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Na jedné straně existuje Les, kde je všechno jinak - nábytek, oděvy a věci denní potřeby tu vyrůstají ze země, hlína chutná a je výživná jako sýr, houba zaroste celé vesnice - je to tajuplný, nepochopitelný prostor, kde se pohybují mrtváci a kam se pozemšťan sám neodváží. Na druhé straně si lidé sami vytvářejí stejně absurdní svět nesmyslných, protiřečících si byrokratických předpisů, zákazů a příkazů, které je nutí chovat se stejně nepochopitelně.

Cena: 298.00 Kč


fantasy - nové vydání -

Mistr a Markétka
/Mastěr i Margarita/
Bulgakov, Michail

Nakladatel: Volvox Globator
Překlad: Alena Morávková
Obálka: Boris Jirků, Luboš Drtina
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 432
Rozměr: 115 x 200
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

 

Další, již osmé, vydání vynikajícího a čtenářsky úspěšného románu jednoho z nejzajímavějších ruských autorů - Michaila Afanasjeviče Bulgakova (1891-1940). Strhující příběh nikdy nekončícího boje s černou magií praktikovanou bolševickou garniturou a současně společenský román pátrající po osudech umění a umělců v tehdejším Rusku.

 

Cena: 349.00 Kč


horor

Modrá krev
/Blue Bloods/
de la Cruz, Melissa

Nakladatel: BB art
Překlad: Adéla Bartlová
Obálka: Jan Matoška
Redakce: Zuzana Řehořová, Ludmila Böhmová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 238
Rozměr: 130 x 200
Provedení: paperback

Mladí, krásní, bohatí... nesmrtelní
Schuyler Van Alenové je patnáct. Přestože pochází ze slavné a kdysi bohaté rodiny, většina jejích vrstevníků jí opovrhuje a doma s ní žije jen přísná babička; otce Schuyler nikdy neviděla a matka leží už dlouhá léta v kómatu. Ke všemu se teď u ní a několika dalších spolužáků z prestižní newyorské střední školy začínají objevovat podivné příznaky - modrající žíly na rukou, náhlé vize z minulosti a chuť na syrové maso. Když je za záhadných okolností zavražděna šestnáctiletá Aggie, Schuyler a ostatní se dozvídají děsivou pravdu - nejsou tak úplně lidé...
Mají styl, moc, peníze - a sužuje je podivná žízeň. Osud rozehrává v kulisách New Yorku příběh, v němž účinkují láska, nenávist, naděje, smrt i fascinující tajemství, které navždy změní život všech, kterých se dotkne.

Cena: 199.00 Kč


horor

Modrý měsíc
/Blue Moon/
Noël, Alyson

Nakladatel: Argo
Překlad: Lucie Simerová
Obálka: Jan Křikava
Redakce: Žofie Loucká, Alexandra Švolíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 264
Rozměr: 150 x 205
Provedení: hardback

Na začátku druhého dílu knižní série Nesmrtelní se zdá, že lásce mezi Ever a Damenem už nestojí nic v cestě. Hrdinka proniká to tajů své nové identity a do temného, svůdného světa nesmrtelných. Jenže pak Damen onemocní, začne chřadnout a ztrácet své neobyčejné schopnosti. Zoufalá Ever se na jeho záchranu vydá do Země léta a tam objeví způsob, jak vrátit čas. A najednou má na výběr ze dvou možností: Může zachránit umírajícího Damena, nebo otočit běh času, zabránit nehodě, která jí vzala celou rodinu, a žít jako dřív. Jenže cena je příliš vysoká...

Cena: 269.00 Kč


sci-fi

Pernští delfíni
/The Dolphins of Pern/
McCaffrey, Anne

Nakladatel: Triton
Překlad: Jan Mrlík
Obálka: Lubomír Kupčík
Redakce: Marie Semíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Když přiletěli lidé na planetu Pern, aby ji kolonizovali, nepřišli sami. Spolu s nimi přes hvězdné dálky dorazili také delfíni s uměle navýšenou inteligencí, aby obydleli oceány nové planety, zatímco jejich lidští partneři budou obsazovat pevninu. Zanedlouho však přišla pohroma: z oblohy se jako déšť snášely smrtící stříbřité výtrusy zvané Vlákna, pod jejichž útoky se sny lidských kolonistů o novém, idylickém životě rozpadly. Místo nich museli lidé vést zoufalý boj o holé přežití a pod tlakem těchto okolností na delfíny pozapomněli...
O mnoho století později se pernští drakeni připravovali podniknout nejúžasnější akci v dějinách Pernu, která měla planetu zbavit hrozby Vláken jednou provždy. Tehdy mladý bronzový jezdec T'lion a jeho přítel Readis navázali jako první kontakt s legendárními "plavouny" - delfíny. A zatímco drakeni napínali všechny síly, aby úspěšně završili vytyčený úkol a ukončili tím jednu epochu pernské historie, T'lion a Readis spolu s delfíny začínali s úkolem novým: obnovit dávný svazek mezi obyvateli souše a oceánů...

Cena: 309.00 Kč


Pevnost 02/2011
Shirley, John - Drescher, Alex - Ježek, Jan

Nakladatel: Pražská vydavatelská společnost
Překlad: Tadeáš Pelech
Obálka: Falcon
Redakce: Tomáš Němec, Jiří Popiolek, Wojta Běhounek, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Daniel Storch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 96
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- John Shirley: Náměsíčníci
- Alex Drescher: Pekla & návraty (1. část)
- Jan Ježek: Obyčejný den

Cena: 55.00 Kč


horor - nové vydání -

Pevnost
/The Keep/
Wilson, F. Paul

Nakladatel: Nakladatelství XYZ
Překlad: Anna Adamová
Obálka: Jana Baladová
Redakce: Petra Niederlová, Markéta Šlaufová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 504
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Jeden z nejpopulárnějších hororových románů historie. Jedná se o tajemný příběh s tajuplnou upírskou zápletkou. Tajemná pevnost ukrytá kdesi v rumunských horách, viktoriánská doba i počátek 2. světové války a vojáci wehrmachtu i elitní jednotky SS - to jsou jen některé ingredience tohoto mimořádného příběhu.

Cena: 299.00 Kč


Pevnost 02/2011 - Tři kruté příběhy
Kočí, Jakub D. - Hlávka, Jan - Šusta, Richard - …

Nakladatel: Pražská vydavatelská společnost, Epocha
Překlad: Tadeáš Pelech
Obálka: Miloš Mazal, Falcon
Redakce: Tomáš Němec, Jiří Popiolek, Wojta Běhounek, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Daniel Storch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 96
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- John Shirley: Náměsíčníci
- Alex Drescher: Pekla & návraty (1. část)
- Jan Ježek: Obyčejný den

- Jakub D. Kočí, Jan Hlávka, Richard Šusta: Tři kruté příběhy
Ve Hvězdné flotile slouží čestní muži a ženy... Hyborský svět je nebezpečný, řídí se však drsným, ale spravedlivým kodexem... Fanoušci her jsou jedna velká šťastná rodina... To určitě! Milí čtenáři, je čas dospět. A zjistit, jak hodně se mohou zvrtnout zpravodajské hry s Romulany, jak vypadá souboj se třemi mocnými mágy či nakolik vám lidé doopravdy chtějí nezištně pomáhat. Tři kruté příběhy, tři dávky léku proti naivitě - uchovejte mimo dosah dětí!

Cena: 125.00 Kč


fantasy

Pískožrouti
Newman, Denny

Nakladatel: Epocha
Obálka: Dan Černý
Redakce: Tomáš Němec, Eliška Rychlá
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback

Jak vypadá běžný Svátek Sestry Broskvové? Podaří se Hochům od Kobří řeky odhalit všechna tajemství? Dokáže otec Milchama strávit obyčejný večer jako Myrtil s profesorem Rosničkou? Jak dopadne závod v sáňkování? Dá se přepadnout cukrárna bez následků? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se dozvíte v pokračování románu Mořičvíl, tentokrát hned v šesti příbězích z města nad Stromovou řekou. James Blond, Jeroným, slečna Zuzanka a další hrdinové se vracejí v té nejlepší formě.

Cena: 139.00 Kč


sci-fi

Poslední kolonie
/The Last Colony/
Scalzi, John

Nakladatel: Classic
Překlad: Ivana Drábková
Obálka: Marek Okoń
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 336
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

John Perry, hrdina Scalziho kultovního románu Válka starého muže, se usadil se svou ženou a dcerou v jedné z mnoha kolonií, obývaných lidmi. Žije si celkem spokojeně, ale přece jen... něco mu chybí. Když Johna a Jane požádají, aby vedli úplně novou kolonii, neváhají využít příležitost a ještě jednou se vydají do vesmíru.
Ale všechno je komplikovaně rozehraná, smrtelná partie. Perry a nová kolonie jsou jen figurkami v galaktické hře diplomacie a války mezi Koloniální unií a novým, zdánlivě nezastavitelným sdružením ostatních inteligentních ras, jejímž cílem je zabránit lidem v kolonizaci dalších planet.
Aby zachránil rodinu a s ní celé lidstvo, musí Perry rozplést pavučinu lží, polopravd a klamů, a odhalit šokující účel své kolonie - než se stane tou poslední.

Cena: 249.00 Kč


sci-fi

Probuzené peklo
Heteša, Petr

Nakladatel: Epocha
Obálka: Karel Zeman
Redakce: Jana Vosahlová, Mária Pavlíčková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 296
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback

 

Trosky Cybrainu vydávají svá tajemství. Biologicko-kybernetické univerzum samovolně získává vlastní identitu a hlavně nestojí o jakoukoliv záchranu. Naopak se mění v něco, co se chystá ohrozit reálný svět. Poslední dobrodružství Grega Henberga tak přerůstá ve zběsilou kyberfantasy plnou magie, nepřirozených jevů a neživočišných bytostí, pro které je lidstvo pouze odrazovým můstkem k vyšším cílům. K cílům, ve kterých s lidmi není počítáno...

Cena: 149.00 Kč


sci-fi

Star Wars: Republikové komando - Přímý kontakt
/Star Wars: Republic Commando - Hard Contact/
Traviss, Karen

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Jana Zejmanová
Obálka: -
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Klonové války zuří po celé galaxii. Vítězství či porážka je v rukou elitních jednotek – chladnokrevných klonovaných vojáků, kteří plní nejtěžší úkoly a jdou tam, kam by nikdo jiný nešel, a dokážou to, co by nikdo jiný nedokázal. Čtyři klonovaní vojáci republikového komanda operují hluboko na území nepřítele. Mají za úkol sabotovat výzkum nové biologické zbraně na planetě obsazené separatisty. Ale nepřátel je příliš mnoho a komando nemůže spoléhat na žádnou podporu. Komando navíc tvoří přeživší vojáci různých elitních jednotek, kteří si na sebe musejí teprve zvykat. Situaci jim ještě ztíží nezdařený výsadek, při němž je Darman, specialista na trhaviny, odříznut od svých druhů. Při hledání zbytku jednotky se sice setká s padawankou Jedi, ale ta bohužel nemá žádné bojové ani velitelské zkušenosti. Republikové komando a osamělou padawanku čeká nebezpečná cesta nepřátelským územím, na němž se to hemží trandoshanskými otrokáři, separatisty a podezíravými domorodci. Jediný chybný krok může vést k jejich prozrazení… a rychlé smrti. Pro každou jinou jednotku by to znamenalo sebevražednou misi – kromě republikového komanda.

Cena: 249.00 Kč


komiks

Pupíky 3: Pouta přátelství
/Les Nombrils 3: Les liens de l'amitié/
Dubuc, Maryse - Delaf

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Luděk Janda
Obálka: Delaf
Redakce: Karolina Medková, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Hrne se k vám třetí díl Pupíků! A je plný škodolibostí, podlostí a intrik. Jenny a Vicky si nemůžou přijít na jméno, a i když by se mohlo zdát, že se tak proud schválností konečně vyhne dobrácké Karin, je tomu spíš naopak. Svázaná pouty přátelství je Karin smýkána všemi směry. Vydrží to její vztah s Danem? A jaké je tajemství Johna Johna?

Cena: 149.00 Kč


komiks

Scott Pilgrim 2: Proti zbytku světa
/Scott Pilgrim 2: Scott Pilgrim vs. the World/
O’Malley, Bryan Lee

Nakladatel: BB art
Překlad: Jitka Jeníková
Obálka: Bryan Lee O’Malley
Redakce: Richard Podaný, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 200
Rozměr: 130 x 190
Provedení: paperback

Jak to dělá?
Scott Pilgrim chodí se dvěma holkami najednou. Když je s Kudlankou Čau, má pocit, že může hodit minulost za hlavu a začít znovu. Jakmile je s Ramonou Flowersovou, je připravený vše, co se stalo, přijmout, dospět a posunout se dál. Stejně jako ve všech dospělých vztazích i v tomhle vězí háček - Ramoniných sedm ďábelských bývalých kluků. Objevují se jeden po druhém a Scott s nimi musí bojovat o právo chodit s Ramonou. Co se stane, když se setká Ramona s Kudlankou? A co se stane, když se do toho připlete Scottova bývalá láska? Jak se s tím Scott vypořádá? Kterou dívku si vybere? A proč jen, proč nemůže jeho minulost zůstat minulostí?

Cena: 199.00 Kč


fantasy

Seznamte se, Christopher Black
Skalický, Pavel

Nakladatel: knihovnicka.cz
Obálka: Pavel Skalický
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 118
Rozměr: 150 X 210
Provedení: paperback

Podprůměrného cirkusového iluzionistu osloví jednoho dne ďábel, nabídne mu neomezené schopnosti a za tento "dar" nic nechce na oplátku.
Taková nabídka se neodmítá a ani Kryštof si tuto příležitost nenechá ujít.
Ale věci nejsou takové, jaké se na první pohled zdají...

Cena: 149.00 Kč


 

Svět draků, obrů, skřítků a jiných tajemných bytostí
/Great Big Book of Monsters Goblins Dragons and Giants/
Malam, John

Nakladatel: Slovart
Překlad: Petr Somogyi
Obálka: Lisa Peacock, Vincent Folens
Redakce: Jana Steinerová, Radka Svobodobá
Rok vydání: 2010
Počet stran: 120
Rozměr: 255 x 305
Provedení: hardback

V mýtech a bájích, kterými se inspiruje i současný animovaný film nebo literatura, se od pradávna objevují různé nadpřirozené bytosti, jako jsou skřítci a víly, draci, nestvůry či obři. V knize plné obrázků ilustrujících napínavý děj příběhů a také pozoruhodná fakta budete putovat nejen téměř po celém světě, ale i časem - od antického Řecka až po současnost. V kouzelném a tajemném světě plném fantazie se zúčastníte války proti Gigantům, seznámíte se například s dívkou, která tančila s králem skřítků, s mužem, jenž se stal drakem, nebo vás v začarovaném lese uvítají trollové.

Cena: 299.00 Kč


komiks

Šmoulové: Šmouloplán a čtyři další příběhy
/Les Schtroumpfs 14: L'aéroschtroumpf et quatre autres aventures/
Peyo

Nakladatel: Albatros Media - Albatros
Překlad: Tomáš Vondrovic
Obálka: Peyo
Redakce: Ondřej Müller, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Šmoulové jsou zpátky! Albatros pokračuje ve vydávání úspěšné řady komiksů o Šmoulech. V novém příběhu si Šmoulové postaví letadlo a zažijí s ním spoustu napínavých příhod. Jejich odvěký nepřítel Gargamel si však postaví také letadlo a začne letecká bitva... Sešit je doplněn čtyřmi dalšími veselými příběhy.

Cena: 149.00 Kč


komiks

Ultimates 2: Jak ukrást Ameriku
/The Ultimates 2: Grand Theft America/
Millar, Mark - Hitch, Bryan

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Marek Baranyi, Pavel Švanda
Obálka: Bryan Hitch
Redakce: Jiří Pavlovský, Ludmila Böhmová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 232
Rozměr: 170 x 260
Provedení: paperback

Američané mají superhrdiny. To si Rusko, Čína a Blízký Východ nemůžou nechat líbit. A tak se objevuje konkurence týmu Ultimates, která má jediný cíl. Pokořit Ameriku. Pokořit své protivníky. A jelikož je Hulk mrtvý, Iron Man se žení, Thor je na cestě do blázince, Captain America obviněný ze zrady, většina ostatních superhrdinů za mřížemi nebo mrtvá, tak se zdá, že je se světem konec. Finále druhé sezóny Ultimates je monumentální tak, že vedle něj vypadají filmy Rolanda Emmericha jako komorní ibsenovská dramata.

Cena: 499.00 Kč


horor

Upíří deníky: Soumrak
/The Vampire Diaries: The Return - Nightfall/
Smith, L. J.

Nakladatel: Fragment
Překlad: Lucie Schürerová
Obálka: Carrie Schechter
Redakce: Helena Klečková, Daruše Singerová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 360
Rozměr: 115 x 185
Provedení: paperback

Temnota se šíří městem. Damon, který býval vždy lovcem, se sám stává kořistí - obětí zlomyslného stvoření, které dokáže ovládnout jeho vůli a které netouží pouze po Elenině krvi, ale přímo po její smrti. Starý les zabydlují podivní krvelační hmyzí tvorové a stromy ožívají vlastními zlovolnými úmysly.

Cena: 199.00 Kč

 


fantasy

Válečný prorok
/The Warrior-Prophet/
Bakker, R. Scott

Nakladatel: Triton
Překlad: Petr Kotrle
Obálka: David Rankine
Redakce: Jolana Tichá, Dana Veselá
Rok vydání: 2011
Počet stran: 576
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Svatá válečná výprava, která má vyrvat z rukou jinověrců posvátné město Šimeh, se po dlouhých přípravách a vyjednáváních konečně dává na pochod. Před sebou má dálky, planiny zamořené přízraky, nekonečné pouště, nepoznaná strádání, ale také příslib kořisti a slávy. Především však jistotu, že v neznámé krajině číhá nepřítel. Jenže - co když se nebezpečnější nepřítel než ten, s nímž přišla bojovat, skrývá v jejích řadách?
Vojsko, jaké tento svět nespatřil tisíce let, s sebou unáší také postavy, které se v jeho řadách sešly z různých pohnutek v závěru románu První přichází tma. Čaroděj Achamian s obavami sleduje přibývající znamení, která věští Druhou apokalypsu a znovuzrození obávaného Neboha. Zmítaný výčitkami, že zrazuje vše, co pro něho doposud bylo důležité, netuší, že nejtěžší zkoušky teprve přijdou. Barbarský náčelník Cnaiür se ocitá výš, než kdy čekal, ale o to propastnější jsou hlubiny šílenství, do nichž může upadnout. A Kellhusovi, princi z neznáma, zřejmě není cizí nic, co mu může pomoci k získání většího vlivu nad Služebníky Klu, těžce postupujícími za svým cílem na jih.
Druhá kniha cyklu Princ ničeho kombinuje originálním způsobem epické bitvy, v nichž řinčí zbraně, s niternějšími bitvami ducha, které jsou sice tišší, ale možná právě ony rozhodují o osudu světa.

Cena: 399.00 Kč


komiks

Ve službách Nuly 2
/Zero no Tsukaima 2/
Močizuki, Nana

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Jan Horgoš
Obálka: Nana Močizuki
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 180
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Kvůli hloupému holčičímu sporu a dalšímu z řady Luisiných kouzelnických selhání došlo k narušení zdi pokladnice akademie. Toho okamžitě využila tajemná zlodějka, známá pod přezdívkou Hlínodrť Fouquet, s pomocí svého hliněného golema pronikla dovnitř a zmocnila se hole zkázy.
Aby napravily svoji chybu, rozhodnou se Luisa, Kirche a Tabitha vyrazit po stopě tajemné zlodějky. Podaří se jim neznámou dopadnout a vrátit smrtící zbraň do bezpečí pokladnice? Dokáže Saito s Luisou překonat nová nebezpečí a zvítězit v boji s obřím golemem? A co se přihodí na Friggině bále?
Čtěte ve druhém díle populární humorné fantasy o nešikovné čarodějce a jejím fámulovi pocházejícím z našeho světa!

Cena: 168.00 Kč


XB-1 02/2011
Rivera, Mercurio D. - Smith, Douglas - Watson, Ian - …

Nakladatel: Konektor
Překlad: Jiří Engliš, Radovan Zítko, Miroslav Valina
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Vlado Ríša, Jaroslav Jiran, Martin Šust
Rok vydání: 2011
Počet stran: 80
Rozměr: 210 x 300
Provedení: paperback

Měsíčník sci-fi, fantasy a hororu.

Povídky:
- Mercurio D. Rivera: V ostré záři jeho žhavé krásy
- Douglas Smith: Stav chaosu
- Ian Watson: Mluvčí dřevěného moře
- Ivan Mls: Zachránci kulturního dědictví
- Pavel Obluk: Hypnotéka
- Ľudovít Plata: Proměnlivý svět
- Eva Hauserová: Zavaření

Cena: 75.00 Kč


fantasy - nové vydání -

Zaklínač I: Poslední přání
Sapkowski, Andrzej

Nakladatel: Leonardo
Překlad: Stanislav Komárek, Jiří Pilch
Obálka: Michal Ivan
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 344
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Geralt z Rivie je zaklínač. Nemá rodinu, nemá domov, toulá se světem a zabíjí netvory a monstra škodící a ubližující lidem - upíry, vlkodlaky, bazilišky či mantichory. Není žádný rytíř bez bázně a hany, jen si musí vydělat na živobytí, a tak si za svou práci nechává platit. Jsou to těžce vydělané peníze a jeho řemeslo je nejen nebezpečné, ale i nevděčné. Za bojové a magické techniky, které mu umožňují přežít, musel zaplatit vysokou cenu - prodělat změny organismu, mutace i krutý výcvik. Nyní jeho schopnosti vzbuzují u běžných smrtelníků strach a odpor, a přestože se bez jeho služeb neobejdou, odsoudili ho k životu na okraji společnosti. Zaklínači by to nemělo vadit, měl by být zbaven emocí, jenže u Geralta známá pravidla často neplatí...

Cena: 249.00 Kč


fantasy - nové vydání -

Zaklínač VI: Věž vlaštovky
/Wieża jaskółki/
Sapkowski, Andrzej

Nakladatel: Leonardo
Překlad: Stanislav Komárek
Obálka: Jana Komárková
Redakce: Jiří Pilch
Rok vydání: 2010
Počet stran: 392
Rozměr: 155 x 230
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

 

Čtvrtý román o Zaklínači Geraltovi a dívce Ciri ve vázané podobě.

Cena: 399.00 Kč


horor

Tajný kruh: Zasvěcení
/The Secret Circle: The Initiation/
Smith, L. J.

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Ivana Svobodová
Obálka: Miro Hadinec
Redakce: Tereza Pecková, Soňa Šedivá, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 232
Rozměr: 130 x 200
Provedení: paperback

První kniha trilogie Tajný kruh.

Cassie je donucena se přestěhovat ze slunné Kalifornie do ponuré Nové Anglie, ale stále touží po svém starém životě. A to přesto, že cítí zvláštní spřízněnost s hrozivou skupinkou teenagerů, kteří terorizují její školu. Po zasvěcení do klanu čarodějek, které už po staletí ovládají New Salem, se stává součástí Tajného kruhu, opojného a smrtelně nebezpečného zároveň.

Cena: 249.00 Kč


fantasy

Země stříbrných jablek
/The Land of the Silver Apples/
Farmer, Nancy

Nakladatel: Triton
Překlad: Jakub Němeček
Obálka: Lubomír Kupčík
Redakce: Jana Henžlíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 400
Rozměr: 155 x 235
Provedení: hardback

V pokračování románu Moře trollů se opět setkáváme se třináctiletým učedníkem Jackem, který se znovu vydává na cesty. Jeho otec Giles se přiznal k něčemu neuvěřitelnému, a tak je potřeba, aby se všichni spolu s bardem vypravili na cestu do kláštera sv. Filiána. Tam se ale všechno zkomplikuje... Na své nové cestě se Jack spřátelí se skřítky a jejich králem, narazí na nebezpečné kelpy, prastaré zeměduchy a bohužel také krakýše. Znovu se setká s Thorgil a společně s ní a Pegou, ošklivou dívkou s neuvěřitelně krásným hlasem, pronikne až do říše elfů. Nebude to však žádný med. Elfové sice vládnou mocnými kouzly a v jejich světě neplyne čas, to však jen díky tomu, že mají smlouvu se samotným peklem...

Cena: 309.00 Kč


sci-fi

Zepelín na Měsíci
Neff, Ondřej

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Obálka: Kamil Lhoták
Redakce: Hana Tichá, Alexandra Horová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 344
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Dynamit má tu zvláštní vlastnost, že s věkem neslábne. I po dvaceti letech vámi otřese stejně silně jako v den, kdy ho nalisovali do patrony. Nebo, jako ho Ondřej Neff napěchoval do svých povídek, obsažených v této knize. Sbírka Zepelín na Měsíci je v tomto svazku doplněna o povídky z kratší sbírky Vesmír je dost nekonečný. Žánrově jsou ty příběhy rozmanité, od tvrdé sci-fi kosmického typu přes horor až po grotesku, avšak všechny mají společné rysy. Především spádný děj, prudké překvapující zvraty a vtip. Zepelínem na Měsíci Neff upevnil v roce 1990 svoji pozici ve špičce české sci-fi a neztratil ji dodnes. Ve sbírce najdeme zásadní povídky dnes už kultovního "arkadského cyklu", mysteriózní příběhy, jako je Poselství pro Agla Mathona, i náčrty překvapujících technických vizí, jaké možná najdou naplnění v příštím tisíciletí, jak jsou předestřeny třeba v povídce Tak alou do ráje. Autor své znovu zveřejněné povídky doplnil komentáři osvětlujícími jejich vznik a zaměření.

Cena: 329.00 Kč


horor

Zimní měsíc
/Wintermond/
Heitmann, Tanja

Nakladatel: Brána
Překlad: Jiří Pondělíček
Obálka: -
Redakce: Lucie Křesťanová, Vlasta Machová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 296
Rozměr: 150 x 215
Provedení: hardback

V tmavých zákoutích města se skrývají bytosti, které jsou tak temné a hrozivé, že si lidé jejich existenci raději nepřiznávají. Pro Metu, mladou pracovnici umělecké galerie, se brzy stávají strašnou skutečností. Po jedné vášnivé noci je neodolatelně přitahována k tajemnému Davidovi, jenž však střeží zlověstné tajemství: je ovládán vlčím démonem, který ho nechce pustit ze své smečky.
Když se však David přesto rozhodne pro Metu, stává se vůdce smečky Hagen jeho nesmiřitelným nepřítelem...
Láska mezi dvěma světy ve městě, kde není možné důvěřovat stínům, začíná být smrtelně nebezpečná.

Cena: 349.00 Kč


horor

Zkřížené hnáty
/Bone Crossed/
Briggs, Patricia

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Daniel Dos Santos
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

 

Vítejte ve světě Patricie Briggsové, kde "čarodějky, upíři, vlkodlaci a měňavci žijí bok po boku s obyčejnými lidmi". Jen velmi nezvyklá žena se v něm může cítit jako doma - a Mercy Thompsonová je vskutku jedinečná.
Ve dne pracuje Mercy jako automechanička v rozlehlém Tri-Cities ve Východním Washingtonu. V noci uplatňuje své nadpřirozené schopnosti. Jako měňavec s velmi jedinečným nadáním musí často udržovat nejistou rovnováhu mezi lidmi a nelidmi. Tentokrát toho na ni ale možná bude příliš.
Marsilie, místní upíří královna, totiž zjistila, že Mercy zabila člena jejího klanu - a nyní prahne po její krvi. Ale protože Mercy chrání před přímým útokem vlkodlačí smečka (a její blízký vztah se sexy alfou), rozhodne se Marsilie nejít přímo po ní.
Nýbrž po krvi jejích přátel...

Cena: 249.00 Kč


horor

Živého mě nedostanou!
/Živého ma nedostanú!/
Fabian, Dušan D.

Nakladatel: Brokilon
Překlad: Robert Pilch
Obálka: Jozef Gertli Danglár
Redakce: Robert Pilch, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 392
Rozměr: 115 x 180
Provedení: paperback

Kapacity datují Marvinův zrod do roku 1250 před Kristem. Marvin datuje zrod Krista do roku 1250 po Marvinovi. Kdo je tento velkohubý prehistorický Chuck Norris?
Marvin je zombie.
Pracuje jako nájemný vrah.
A za svého nejlepšího přítele považuje svůj čakan.
Krvavá, cynická, pseudohistorická splatter fantasy - pokud nejste příliš náročnými čtenáři, možná se i zasmějete.

Cena: 278.00 Kč


Přidat komentář