VYŠLO: Vyšlé knihy 16. až 27. září 2010

Článek od: Redakce - 30.09.2010

horor

Hřbitovní tanec
/Cemetery Dance/
Preston, Douglas J. - Child, Lincoln

Nakladatel: BB art
Překlad: Věroslava Ončáková
Obálka: -
Redakce: Zuzana Pokorná, Ludmila Böhmová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 350
Rozměr: 160 x 240
Provedení: hardback

Pendergast - nejtajemnější zvláštní agent FBI - se vrací do New Yorku, aby prošetřil zabijácký kult.
William Smithback Jr., význačný reportér listu New York Times, byl brutálně zavražděn ve svém bytě na Upper West Side. Jeho manželka Nora Kellyová, archeoložka z Přírodopisného muzea, byla rovněž poraněna. Několik očitých svědků za útočníka označilo souseda z domu. Colin Fearing byl podle nepotvrzených výpovědí před deseti dny pohřben. Objevily se neoficiální zprávy o tom, že zvláštní agent FBI Pendergast se o tento případ zajímá...

249.00 Kč



Ikarie 10/2010
Rambo, Cat - Brzezinska, Anna - Keeble, Helen - … 

Nakladatel: Mladá fronta
Překlad: Andrea Peprlová, Pavel Weigel, Viktor Janiš
Obálka: Bob Eggleton
Redakce: Vlado Ríša, Jaroslav Jiran
Rok vydání: 2010
Počet stran: 80
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník science fiction, fantasy a hororu.

Povídky:
- Cat Rambo: Když sirény zpívají
- Anna Brzezinska: Vody hluboké jako nebe
- Helen Keeble: Zápisky o jistých vědecky zajímavých událostech z první průzkumné plavby v jižních vodách na HMS Ocelot, jak je zaznamenal profesor Thaddeus Boswell, DPhil, MSc aneb Ukolébavka
- Miroslav Petruška: Poselství z roku nula
- Julie Nováková: Atamansi
- Kamila Hamalčíková: Zabíjím vás v zájmu filozofie

99.00 Kč


komiks

Král Artuš
Kopl, Petr

Nakladatel: Fragment
Obálka: Petr Kopl
Redakce: Jakub Šedivý, Alena Suchánková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 128
Rozměr: 165 x 240
Provedení: paperback

Král Artuš, kouzelník Merlin, Lancelot a ostatní rytíři kulatého stolu ožívají v novém komiksovém zpracování! Vydejte se s nimi do časů čarodějů a tajemných sil, kdy se mýty stávaly skutečností. Prožijte středověké dobrodružství s králem Artušem a poznejte magickou sílu meče Excaliburu.

149.00 Kč

 


fantasy

Krev templářů
/Das Blut der Templer/
Hohlbein, Wolfgang

Nakladatel: Moba
Překlad: Berenika Králíková
Obálka: Marcel Bursák
Redakce: Olga Nimshausová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 256
Rozměr: 125 x 205
Provedení: hardback

Devatenáctiletý David, který vyrostl v klášterní škole v péči dobromyslných, ale zcela nepraktických mnichů, tráví většinu času v klášterní knihovně obklopen zaprášenými knihami a prastarými dokumenty. Jediným vzrušením v jeho životě je opakující se noční můra. Jednoho dne se tato noční můra staneskutečností: David je unesen, jeho blízcí zraněni nebo usmrceni a tajemný templářský řád usiluje o jeho život. Ale co by mohl mít mladík v 21. století společného s hrobem Krista a Svatým grálem? Proudí v jeho žilách skutečně svatá krev? David je nanejvýš zmatený. Neví, komu může důvěřovat a kdo ho jen chce zneužít pro své vlastní zavrženíhodné účely...

259.00 Kč


fantasy

Křišťály moci: Zrada temného elfa
Burdová, Michaela

Nakladatel: Fragment
Obálka: Petr Vyoral
Redakce: Helena Klečková, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 296
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Vítejte v Mianthilii, čarovné zemi elfů!
Síly dobra a zla stojí proti sobě! Temní a Bílí elfové se dávají do boje o sedm křišžálů moci, jejichž prostřednictvím je možné ovládnout celý svět. Dle proroctví může křišžály najít a získat pouze obyčejná venkovská dívka Neilin, která však o svém poslání nic netuší. Dívky se snaží zmocnit Temný elf Izgraël, proti kterému stojí bojovník bílých elfů Arwin.
Jak dopadne boj dvou mocných znepřátelených sil?
Podaří se Neilin najít a získat první z mocných křišžálů?

279.00 Kč


fantasy

Lichožrouti se vracejí
Šrut, Pavel

Nakladatel: Paseka
Obálka: Galina Miklínová
Redakce: Ladislav Horáček, Viktor Bezdíček, Petr Čížek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 184
Rozměr: 165 x 235
Provedení: hardback

Druhý díl příběhu ze skrytého života lichožroutů se rozbíhá po dvou liniích, které se postupně proplétají a často i řádně zauzlí. Pitvorný nárůdek lupičů a žroutů ponožek se vrací na scénu ve chvíli, kdy končí jistá idyla, a do jejich osudů vstoupí víc nebezpečí, tajemství a zrady. Vysmívaný Hihlík, který v průběhu prvního dílu vyrostl v hrdinu, opouští Město, aby v Africe našel své rodiče. Po četných peripetiích se mu to podaří, ale musí překonat úklady záhadného lichožrouta Bona, který jeho „misionářské" rodiče uvěznil, aby se mohl stát ponožkovým vládcem nad celým černým světadílem. Hihlíkova nápaditost a humor se musí utkat nejen s Bonem, ale i s magií: odhalit tajemství Černé ponožky! Naštěstí nezůstane sám. Do Afriky za ním přijedou jeho věrní přátelé, znalec lichožroutího světa profesor Kadeřábek a bratranec Ramík, který na čas musí opustit „bojiště" Města, kde se opět v Dolní čtvrti ujal vůdcovství divokých lichožroutů Kudla Dederon, považovaný za definitivně odepsaného. Poslední akt grotesky a zároveň dobrodružné ságy se tedy opět odehraje doma.

299.00 Kč


komiks

Nové příběhy Seka a Zuly
Švandrlík, Miloslav - Winter-Neprakta, Jiří

Nakladatel: Epocha
Obálka: Jiří Winter-Neprakta
Redakce: Jaroslav Kopecký, Pavlína Kajnarová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 96
Rozměr: 235 x 165
Provedení: hardback

Autorská dvojice Neprakta-Švandrlík se víc než třicet let věnovala komiksové tvorbě, která přivedla ke kresleným příběhům celou jednu generaci mladých čtenářů. Tvorbě pro děti se věnovali nejen v dětských časopisech, ale i v novinách a na pokračování vydali téměř dvacítku titulů. K nejznámějším a také nejúspěšnějším komiksům patří seriál Sek a Zula. Vycházel původně v Ohníčku a dětem se jejich prostřednictvím představila dvojice pravěkých sourozenců Seka a Zuly.

199.00 Kč


sci-fi

Oškliví
/Uglies/
Westerfeld, Scott

Nakladatel: Triton
Překlad: Zdeněk Uherčík
Obálka: Dagmar Krásná
Redakce: Martin Šust
Rok vydání: 2010
Počet stran: 328
Rozměr: 125 x 200
Provedení: paperback

Každý může být úchvatně krásný, co je na tom špatného? Tally bude brzy šestnáct a už se nemůže dočkat. V jejím světě šestnácté narozeniny znamenají operaci, která člověka změní z fyzicky ošklivého na dokonale krásnou bytost, a tím jej katapultuje do ráje špičkových technologií, kde jedinou prací je nikdy nekončící zábava.
Několik týdnů před narozeninami však Tally potkává novou kamarádku Shay, která si není úplně jista, jestli vůbec chce být krásná. Mnohem raději by se ocitla mimo dokonalý svět, na utajeném místě zvaném Kouř, kde žijí oškliví, kteří se rozhodli vzbouřit proti diktátu a povinnosti být krásný. Když Shay uteče a zanechá Tally zašifrovaný vzkaz s popsanou cestou do společenství, odhalí Tally odvrácenou stranu světa krásných - a není to nic pěkného. Úřady ji postaví před nejhorší volbu, jakou si dokáže představit: bui najde svoji kamarádku a vrátí se s ní zpět, a zároveň prozradí úřadům, kde se úkryt nachází, nebo nikdy nebude krásná. Její rozhodnutí jí navždy změní život...

279.00 Kč


fantasy

Pán čarodějnic
/Der Hexenmacher/
Wiesler, André

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Svatava Kretková
Obálka: Lukáš Tuma, Tomáš Havelka
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 368
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Čechy na počátku 15. století. Země je rozdělena. Hned několik kandidátů bojuje o královskou korunu a církev je rozštěpena kvůli třem papežům, kteří vznášejí nárok na Petrovo dědictví. Navíc jsou tu rebelující kacíři, inkvizice a první předzvěsti další morové epidemie. V této pohnuté době se Hagen von Stein stává rytířem a snaží si najít své místo v pozdně středověkém světě. Jeho cesta, kterou kříží inkvizitoři i pradávné tajné spolky čarodějnic a vlkodlaků, je dvojnásob těžká, protože se nikdo nesmí dozvědět o daru, požehnání či prokletí jeho zvláštního dědictví.
Tato temná tajemství, pečlivě střežena před nezasvěcenými, naleznou cestu až do našich časů. Protože hrůza se nikdy nestává minulostí - a má nekonečnou trpělivost...

269.00 Kč


fantasy

Percy Jackson: Prokletí Titánů
/Percy Jackson: The Titan's Curse/
Riordan, Rick

Nakladatel: Fragment
Překlad: Dana Chodilová
Obálka: -
Redakce: Ilona Sedláčková, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 336
Rozměr: 150 x 215
Provedení: hardback

Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula?
Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa. Vezmeme tě s sebou, chceš?

399.00 Kč


fantasy

Tajemná země Rondo: Poslední bitva
/The Battle for Rondo/
Rodda, Emily

Nakladatel: Fragment
Překlad: Edita Drozdová
Obálka: Martin McKenna
Redakce: Helena Škodová, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 272
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Při třetím návratu do tajemné země Rondo čeká Lea s Mimi strašlivé nebezpečí. S pomocí sedmi nejlepších čarodějů a čarodějnic vymysleli jejich přátelé plán, jak odrazit útok Modré královny. Ale zanedlouho vyjde najevo, že pouhá obrana nestačí. Královně slouží drak, a chystá strašlivou pomstu těm, kdo se jí odmítají podřídit. Odvážný plán, nebezpečná výprava a tajemné proroctví prověří bystrost a odvahu těch, kteří se vydají na dobrodružnou cestu plnou napětí, nečekaných zvratů a nebezpečí, na jejímž konci je Bitva, ve které se rozhodne - jednou a provždy - o budoucnosti Ronda.

299.00 Kč


komiks

Případy Kjóko Karasumy 3
/Karasuma Kyouko no Jikenbo 3/
Hiroi, Ódži - Kozaki, Júsuke

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Petr Klička
Obálka: Júsuke Kozaki
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková, Hana Fruhwirtová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 184
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Třetí pokračování úspěšné série, vhodné pro čtenáře od patnácti let. Detektivní manga nabitá akcí, s prvky nadpřirozena a postavami z japonských mýtů a legend. Moderní způsob kresby skvěle koresponduje s příběhem, který vás nenechá vydechnout až do poslední stránky.
Kjóko Karasuma je geniální 16letá dívka - a detektiv speciálního policejního oddělení Asakusy, dokonale ovládající bojové umění i obrovitou pistoli. Její poněkud nezvyklé případy se týkají postav známých běžnému Japonci jen z mýtů a legend.
Pradávná smlouva mezi démony a lidstvem je podle všeho konečně zlomená: oni napadají a požírají lidi dokonce i na veřejnosti a za denního světla. Všechno naznačuje tomu, že válka je na spadnutí, a šéf útvaru pro boj s nelidskými zločiny Mitamura proto s otevřenou náručí vítá Miki Sugiuru, bývalou příslušnici SAS, která jim přichází na pomoc. Mladičká Kjóko Karasuma a její paržák Raymond Kumano bojují s časem i s rostoucím násilím v ulicích Tokia. Kjóko navíc musí zjistit, zda jí v žilách skutečně koluje krev démonů. A pokud ano, na kterou stranu se v boji postaví?

173.00 Kč


fantasy

Skrytý svět: Jaro
/Hyddenworld: Spring/
Horwood, William

Nakladatel: Plejáda publishing
Překlad: Jarmila Doubravová
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Jan Novotný, Martin Zhouf
Rok vydání: 2010
Počet stran: 440
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

První kniha série nazvané podle čtyř ročních období seznamuje čtenáře se Skrytým světem, světem hyddenů, místem, které je zahalené neviditelným pláštěm pro oči lidí. Mezi světem lidí a světem hyddenů existují průchody, ale hyddenové, ač o existenci lidí ví, zůstávají lidem skrytí. Až na příležitostné výjimky, kdy se oba světy setkají.
K jednomu takovému setkání dochází ve chvíli, kdy hyddenové - malé bytosti žijící na okraji světa lidí - vyšlou jednoho ze svých, mladého chlapce jménem Jack, aby žil mezi lidmi, v naději, že by mohl jednoho dne naplnit dávné proroctví a nalézt to, co bylo ztracené patnáct set let. Je to kousek skla a kovu, ztracený úlomek legendární Sféry, kterou vyrobil největší z anglosaských kovářských mistrů Beornamund, a která ve svém jádru skrývá jiskru Ohňů vesmíru, kterou Beornamund v hněvu ukradl bohům.
Ústředními postavami příběhu jsou čtyři hyddenové, vážení občané hyddenského města Brumu, přátelé na život a na smrt, kteří znají proroctví o Beornamundovi a ve snaze ho naplnit poruší i staletí trvající tabu a vmísí se do lidských záležitostí. Pomáhají Jackovi a provázejí ho na jeho nelehké cestě, jak ve světě lidí, tak ve světě hyddenů. Jack se při svém putování setkává s Katherine, dívkou, které při tragické nehodě zachrání život, a toto osudové setkání mění celý jeho život. Oba jsou se světem hyddenů spjati víc, než sami tuší.
Jejich nedobrovolná cesta do nebezpečného Skrytého světa jim odhalí mnohé z jejich předurčeného osudu. Společně se svými hyddenskými přáteli se zúčastní finálního mocenského střetnutí ve městě Brumu a dokončí tak své poslání, jež má zachránit oba světy před zničením.

349.00 Kč


sci-fi

Perry Rhodan: Hvězdný oceán 060 - Smrt z hvězd
/Perry Rhodan: Der Sternenozean 060 - Tod von den Sternen/
Hoffmann, Horst

Nakladatel: Moba
Překlad: František Ryčl
Obálka: Swen Papenbrock
Redakce: Blanka Černá
Rok vydání: 2010
Počet stran: 64
Rozměr: 155 x 225
Provedení: paperback

Na Zemi a planetách osídlených lidmi se píše rok 1333 n.g.l. Experimentální kosmická loi Richard Burton pod velením nositele aktivátoru Reginalda Bulla je na velké cestě: navzdory omezeným technickým možnostem a enormním nárokům na energii, přístroje a personál letí loi do Velkého Magellanova oblaku. Odtud Zemi ohrožuje duchovní moc známá dosud jen svým jménem : Gon-Orbhon, spící bůh, bůh zkázy. Coby nepřítel techniky se projevuje prostřednictvím svého proroka Carlosche Imberlocka a zástupu fanatických vyznavačů - krom jiného i sebevražedných atentátníků - a představuje nebezpečí pro celou Zemi. Aby ho zastavili, musejí lidé zničit zlo od kořene.
Ve Velkém Magellanově oblaku narazil Reginald Bull na hvězdnou mlhovinu, chráněnou jakousi strašlivou ničivou zbraní. Richard Burton proniká do mlhoviny Tarantule... A na jednom malém, bezvýznamném světě této mlhoviny má mezitím jeden z jeho obyvatel sen, že se blíží Smrt z hvězd...

59.00 Kč


horor
- nové vydání -

Stín anděla
Nowak, Jenny

Nakladatel: Netopejr
Obálka: David Spáčil
Redakce: KNP
Rok vydání: 2010
Počet stran: 288
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Hollywoodská hororová hvězda Boris Karloff je na vrcholu své slávy. Je však pronásledován mučivými vizemi, které začaly po záhadné smrti jeho podivného přítele Bely Lugosiho. Všechno ustane poté, co se Boris ožení se svou dávnou láskou Dean a narodí se jim dcera Sanni. Když dospěje, na svých toulkách narazí na zlověstnou zříceninu, kde na zdi visí obraz záhadného muže. Její svět se hroutí, ona sama se nezadržitelně mění a zbývá jí jen nepřirozená, nelidská láska k přízraku z obrazu...
Atmosféra starého Hollywoodu s jeho erotickými výstřelky, večírky, shonem natáčecích hal a leskem filmové slávy se mísí s nádechem černobílých upírských hororů, které jsou skutečnosti mnohem blíž, než si kdokoli myslí.

239.00 Kč


komiks

The Amazing Spider-Man: Šťastné narozeniny
/The Amazing Spider-Man: Unintended Consequences/
Straczynski, J. Michael - Romita, jr., John - Hanna, Scott - … 

Nakladatel: Crew
Překlad: Jiří Pavlovský
Obálka: -
Redakce: Filip Gotfrid
Rok vydání: 2010
Počet stran: 158
Rozměr: 170 x 255
Provedení: paperback

Spider-Man má narozeniny. S nimi přicházejí dárky, dorty, polibky, gratulace a... konec světa?
S pětistým číslem Spider-Mana nejen přichází spousta marvelovských velikánů jako je Thor, Fantastic Four, Iron Man, Cyclops a Doctor Strange, ale Spidey se navíc podívá do minulosti i budoucnosti! Bude si muset znovu prožít nejzlomovější okamžiky svého života a znovu se utkat se svými největšími protivníky.
Šťastné narozeniny, Spider-Mane.
Doufáme, že je přežiješ.

369.00 Kč


sci-fi

Temní ilumináti
Pohunek, Jan

Nakladatel: Straky na vrbě
Obálka: Josef Fraško
Redakce: Michael Bronec, Jana Kopečková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224
Rozměr: 115 x 165
Provedení: paperback

Sci-fi říznutá magií, příběh z Prahy a okolí jejích lokálních mytologií; příběh z blízké budoucnosti!
Šílená parodie - místy v kulhánkovském stylu - nejprve srovná se zemí hrad Housku, a pak odstraní z tváře Prahy i Karlovo náměstí!
Blíží se konec světa předpovězený Nostradamem; někteří si ho užijou, jiní si ho vyžerou.
A tajné organizace konečně mají svou šanci ovládnout svět...
Přežije to někdo?

185.00 Kč


komiks

Tři mušketýři
Kopl, Petr

Nakladatel: Fragment
Obálka: Petr Kopl
Redakce: Jakub Šedivý, Alena Suchánková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 128
Rozměr: 165 x 240
Provedení: paperback

Statečný Athos, silák Porthos, stále zamilovaný Aramis a veselý gaskoňský šlechtic d'Artagnan! Dobrodružný příběh ožívá v novém komiksovém provedení. Vydejte se do časů nezapomenutelných hrdinů, kteří se díky své odvaze, věrnosti a cti stali symbolem statečnosti a rytířskosti.

149.00 Kč

 


horor

Upíří ségry: Záchrana upírů
/Die Vampirschwestern: Ein zahnharter Auftrag/
Gehm, Franziska

Nakladatel: Fragment
Překlad: Olga Hereinová
Obálka: Dagmar Henze
Redakce: Helena Škodová, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 164
Rozměr: 130 x 200
Provedení: hardback

Upíři v Transylvánii jsou ve vážném nebezpečí! Zmenšují se jim špičáky a pomoci jim může jedině odvar ze zvláštní rostliny, která roste na hrobě mocného lovce upírů. Daka a Silvania okamžitě startují k záchrannému letu. Podaří se jim rostlinu získat? Stačí se Silvania vrátit, aby stihla svoje první rande?

179.00 Kč


komiks

Věčné příběhy Čtyřlístku 1990 - 1992
Štíplová, Ljuba - Koutná, Libuše - Lamka, Josef - … 

Nakladatel: Čtyřlístek
Obálka: Jaroslav Němeček
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 212
Rozměr: 215 x 305
Provedení: hardback

 

Devátá kniha souborného vydání Čtyřlístku s příběhy z let 1990-1992.

590.00 Kč

 


komiks

Vetřelci 3
/Aliens 3/
Edginton, Ian - Milligan, Peter - Woodring, Jim - … 

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Martin D. Antonín
Obálka: Den Beauvais
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 368
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Snad u žádného komiksu tak neplatí „do třetice toho nejlepšího". U třetího dílu omnibusu Vetřelců narazíte na jména jako Simon Bisley, John Arcudi, Kilian Plunkett či Mike Mignola. Jejich téma je podobné - lidská pýcha, která prostě nedovolí člověku nechat mimozemskou morovou nákazu na pokoji. Další a další lidé se jí snaží ovládnout, využít a zotročit. Jenže obchody s iáblem končí obvykle dobře jen pro iábla. Ti, co pokouší osud, zpravidla hynou... a s nimi i všichni ti, kteří se ocitnou poblíž. Vetřelci nedávají druhou šanci.

899.00 Kč


fantasy

World of WarCraft: Arthas - Zrod krále lichů
/World of WarCraft: Arthas - Rise of the Lich King/
Golden, Christie

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Jan Netolička
Obálka: Glenn Rane
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 352
Rozměr: 110 x 170
Provedení: paperback

Jeho zlo je legendou. Je pánem nemrtvé Pohromy a nepřítelem všech svobodných národů Azerothu. Vládne runovým mečem nazývaným Frostmourne - Ledový smutek. Král lichů je bytostí s nepředstavitelnou mocí a záští v srdci, které není rovno. Jeho na kost zmrzlou duši zcela ovládla touha zničit všechen život ve světě...
Ale nebylo tomu vždy tak. Dávno před tím, než se duše krále lichů spojila s duší orkského šamana Ner'zhula, býval Arthasem Menethilem, korunním princem Lordaeronu a oddaným paladinem Stříbrné ruky.
Když začala vše, co miloval, ohrožovat nákaza nemrtvých, vydal se Arthas na osudnou výpravu s cílem najít runový meč tak mocný, že měl dokázat zachránit jeho rodnou zem. Předmět jeho hledání si však měl od nového pána vybrat strašlivou daň a nakonec ho přivést až k úplnému zatracení. Arthase pak osud vedl pustinami na severu až k Ledovému trůnu, kde ho čekal osud z nejtemnějších.

249.00 Kč


 

Přidat komentář