SOUTĚŽ: S Tritonem o sbírku Černá šťáva Margo Lanaganové

Článek od: Jan Pechanec - 09.05.2010

Triton logoSpolečně s nakladatelství Triton-books tu pro vás máme další soutěž. Tentokrát o sbírku Margo Lanaganové, jejíž spisovatelská dráha se začala počátkem devadesátých let, ale až doposud se s ní český čtenář v překladu nesetkal.

Jako obvykle nám bude stačit, když správně odpovíte na čtyři jednoduché otázky a budete mít štěstí při slosování.

Černá šťáva předkládá čtenářům sbírku deseti neobvyklých, dokonce šokujících povídek – vyprávění malého chlapce, jehož rodina asistuje při popravě sestry vražednice, líčení útěku sloního stáda ze zajetí, masakr páchaný šílenými klauny, život v izolované sektě popisovaný dítětem, povídky o nejrůznějších rituálech v různých společnostech – to všechno je tak neskutečné, tak bizarní a nečekané, že kniha si plným právem zaslouží zařazení do žánru fantasy; pro upřesnění, poetického, fantazijního fantasy. Nedočtete se tu o dracích ani o mimozemšťanech či skřetech, zato hodně o své vlastní duši a horečnatých snech, které mohou těšit i děsit.
Kniha získala cenu World Fantasy Award a australskou cenu Ditmar.
(anotace)

Otázky:

  1. Povězte nám originální název sbírky, o kterou soutěžíme a rok, ve kterém vyšla.
  2. S jakou další knihou Margo Lanaganová zabodovala a získala literární ocenění?
  3. Uveďte nám místo a rok narození autorky.
  4. Proč Margo Lanaganová píše? A co by se muselo stát, aby toho nechala?

Své odpovědi zasílejte do půlnoci soboty 15. května 2010 na známou adresu: sarden@pagiserver.cz. Do předmětu uveďte "Cerna stava".

Přidat komentář