RECENZE: Siri Pettersenová, Plíseň

Článek od: Monika Riesová - 21.07.2017

Siri Pettersenová, autorka této severské fantasy trilogie, se s tím rozhodně nepáře a nasadila slušné tempo. V knize se to hemží neočekávanými zvraty, nenadálými odhaleními a a jakmile se zdá, že už to konečně dává smysl, tak po pár stránkách přijde zjištění, že už je to zase všechno jinak.

RECENZE: Liou Cch'-sin, Problém tří těles

Článek od: veronikamah - 18.07.2017

Román Problém tří těles je ten typ knihy, která dokáže rozdělit čtenářskou obec na dvě skupiny. Jedna ji odloží po pár desítek stránkách, znuděná, nespokojená a nechápající, proč je kolem novely takový cirkus. Ta druhá, zvláště pokud miluje žánr hard science-fiction, chrochtá blahem a vynáší Liou Cch'-sin do nebes a nebojí se nazvat Problém tří těles novou zásadní knihou žánru.

RECENZE: Jana Rečková, Protože se stmívá

Článek od: Karolína Poláčková - 10.07.2017

Ten, kdo dosud neměl tu čest seznámit se s dílem Jany Rečkové, má nyní skvělou příležitost svou chybu napravit. Sborník Protože se stmívá je přehlídkou toho nejlepšího z autorčiny povídkové tvorby – celkem devatenáct příběhů schovaných v sametové pevné vazbě přináší široký výběr témat a námětů a zavádí čtenáře do všech zákoutí fantastiky.

RECENZE: Jaroslav Kalfař, Kosmonaut z Čech

Článek od: Monika Riesová - 04.07.2017

Vydání debutového románu českého emigranta Jaroslava Kalfaře u nás doprovází řada nadšených a pozitivních zahraničních recenzí. Publikující nešetří chválou a nebojí se přirovnávat k takovým peckám jako je Marťan, Solaris či nejnovější Faberův román Kniha zvláštních nových věcí. Pokud se ovšem Kosmonautovi důkladně podívate na zoubek (či spíše na raketové motory), zjistíte, že by se hodnocení dalo shrnout do jediné věty – mnoho povyku pro nic.

RECENZE: Ursula K. Le Guin, Kroniky západního pobřeží

Článek od: veronikamah - 27.06.2017

Dary, Hlasy a Síla, tři různé romány ze světa Zeměmoří známé autorky Ursuly Le K. Guin, nakladatelství Triton vydalo v podobě omnibusu nesoucí název Kroniky Západního pobřeží. Každý z nich se dá číst samostatně, bez znalosti předchozího či navazujícího. Jednotlivé romány nejsou na sobě nijak závislé. Je jedno, do kterého příběhu se začtete nejdříve a kterým skončíte.

RECENZE: Dan Vyleta, Kouř

Článek od: Monika Riesová - 21.06.2017

Kouř je nákaza. Kouř je šílenství. Kouř je hřích a slabost v jednom. Kouř z vás udělá ctnostnou jeptišku i nejbídnějšího vraha. Probouzí přízemní pudy i nejtemnější vášně a dělí lidstvo na mocnou elitu a sprostou lůzu.

RECENZE: Robert Jackson Bennett, Město mečů

Článek od: Martina Ryšková - 18.06.2017

Město mečů obsahuje oproti Městu schodů více momentů, které utkví v paměti a hlavní postavy jsou konečně uvěřitelnější. I když celý příběh opět začíná stejně – smrt agenta/kolegy, která se ukáže jako pouhý začátek ještě většího problému – tak to nijak neruší celkový kladný dojem, jenž kniha zanechá.

RECENZE: Jacob Grey, Černý rej útočí

Článek od: veronikamah - 17.06.2017

Černý rej útočí přivádí na svých stránkách zpátky k životu nejen starou známou bandu, ale i nové tváře. Jednou z nich je i Selina, která odsunula do pozadí první Krákovu lidskou kamarádku Lýdii a zamíchala vztahy mezi kamarády více, než by jeden z počátku čekal.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze