RECENZE: Andrzej Pilipiuk: Jed

Článek od: Jan Žlebek - 17.02.2014

Je zpět!

Muž, který patří k polskému dědictví UNESCO stejně jako centrum Krakowa nebo uzeniny z koňského masa. Exorcista, jenž při své profesionálně odvedené amatérské práci dnes a denně dokazuje, že heslo „alkohol není řešení“ neplatí vždy a všude. Vojslavický rodák, který každým vpravdě gerojským skutkem ukazuje, že génius venkova ještě zdaleka neřekl poslední slovo. Je zpět, Jakub Vandrovec je zpět. A žádný duch, ďábel ani středoškolský učitel si před ním nemůže být jistý životem.

RECENZE: Andrzej Pilipiuk, Kroniky Jakuba Vandrovce

Článek od: Jan Žlebek - 25.03.2013

Každá legenda má svůj počátek. A sláva největšího z vojslavických rodáků se začala psát jedenáct let nazpátek právě na stránkách Kronik Jakuba Vandrovce. Nechce se mi věřit, že byste tuto celebritu vymítačské profese, Jamese Bonda v zalátaných gumákách a ztělesnění génia loci malebného polského venkova neznali. Nicméně... Pakliže jste strávili posledních patnáct let v kómatu vyvolaném přílišnou konzumací pálenky vlastní výroby či někde zalezlí ve vaultu v očekávání nadcházející apokalypsy, zasloužíte si trochu osvícení.

RECENZE: Andrzej Pilipiuk, Vezmi černou slepici

Článek od: Jan Žlebek - 14.07.2011

Disclaimer: Dále uvedený text obsahuje řadu hrubých dezinterpretací a lživých výroků, jejichž cílem je v žoldu světového imperialismu poškodit Polskou lidovou republiku, komunistickou stranu a samotný venkov. Všechny uvedené postavy jsou fiktivní a jejich podobnost se skutečnými osobami je čistě náhodná. Během psaní textu nebylo ublíženo žádnému zvířeti a kupodivu nebyla vypita žádná samohonka.

RECENZE: Andrzej Pilipiuk, Věšet každý může

Článek od: Jan Žlebek - 26.10.2010

Ne, tato kniha opravdu nepatří do rukou dětem. Kdyby Andrzej Pilipiuk publikoval své knihy ve Státech, na každou stránku by vydavatel musel vytisknout varování: „Tohle rozhodně doma nezkoušejte!“ Z knihy plné nezřízeného alkoholismu, nedovoleného ozbrojování a štvavých řečí vůči příslušníkům minorit by Mirek Dušín oslepl nebo by se stal největším desperátem Druhé strany. Takže opakuji: tato kniha nepatří do rukou dětem. A my všichni zkažení můžeme zařvat: „Haleluja!“ Protože aktivní důchodce z Vojslavic se vrací a v jeho stopách kráčí zmar a zkáza.

LIDÉ: Andrzej Pilipiuk, Věšet může každý (Jakub Vandrovec – svazek pátý)

Článek od: Anonym - 07.07.2010

Trvalo to celých pět let. Dlouhých pět let bez drsného humoru, který nám svým neopakovatelným způsobem přinášel exorcista alkoholik Jakub Vandrovec. Až nyní se nakladatelství Laser-books chystá vydat novou knihu pod názvem Viset může každý. Populární Jakub Vandrovec se vrací, aby vymetl veškerou nečistou pakáž, která se u nás mezitím vyrojila...

Přihlásit se k odběru RSS - Jakub Vandrovec