SERIÁL: Constantine 01x08: The Saint of Last Resort: Part 1

Článek od: David Hálek - 16.12.2014

Finále podzimní sezóny se s Johnem vůbec nepáře!

Tak tak. Constantine se ukládá k zimnímu spánku, aby načerpal síly, a že je bude potřebovat! A pro věrné diváky to znamená měsíc hádání a tápání, co se vlastně stalo a jak to dopadne.

Rising Darkness. Hrozba, jež se s námi veze od začátku seriálu. Z prvotních výhružek o tom, jak jde svět doslova do pekel, se stalo skutečné fyzické nebezpečí a Johnovi zbývá už jen pár dílů na to, aby jej porazil. Cesta do finále je ale trnitější, než by se na první pohled zdálo.

A přitom to začalo jako obyčejná rutina. Johnovi zavolala jeho bývalá přítelkyně z dob fiaska v Newcastlu a zaúkolovala ho, aby vypátral lupiče novorozeňat z mexického kostela. To by neměl být problém, ne? Ha, směje se Temnota. Nejenom, že zloděj není nic obyčejného, co se schovává ve zdech a snadno se s tím dá vypořádat, tady jde do tuhého, a to hezky ve stylu Starého Zákona. Trucující sestra samotné Evy, chilský kult starodávných a neporazitelných warlocků a ex-milenka, která nepůjde k zemi tak snadno jako starý dobrý mrtvý Gary. A k tomu divná stvůra z časů Noemovy archy, kterou namalovala Zed.

Kde vlastně je Zed? Pere se s minulostí. Doslova. John ji sebou nevezme do Mexika, a tak se o sebe holka musí postarat sama. Není to ale tak jednoduché, když po ní pasou lovci odměn najatí jejím otcem, aby ji přivedli domů. Hádám, že to nebude proto, že se mu děsně stýská a chce svou dcerušku zpátky.

Vzpomínám si, jak jsem si říkal, že se mi Constantine nelíbí, protože je slabý, nudný a Matt Ryan samotný jej nezachrání. A teď se nemůžu dočkat na lednové pokračování! Seriál se od svého začátku dost slušně rozhoupal a teď nám servíruje jednu lahůdku za druhou. Doufejme, že se o Vánocích nepřežere a udrží tempo, aby přeskočil nastavenou laťku. Uvidíme se v lednu.

Přidat komentář