Blíží se 19. ročník Festivalu fantazie

Článek od: Redakce - 09.06.2014

V pěti budovách a venkovním prostoru se odehraje světově unikátní program pro příznivce nejen sci-fi, fantasy a hororu v hrách, filmech, seriálech, anime, comicsech, knihách a na internetu. 19. Festival fantazie přináší desítky filmů, 1500 pořadů, velké videoherny a hernu stolních her i slavné zahraniční hosty.

Program je určený nejen fanouškům fantastiky.„První víkend festivalu proběhne Geek Roadshow – CraFFtcon pro mladé příznivce Minecraftu, technologických vychytávek a natáčení videí pro YouTube. Dále MatFFyz Expo, zábavný program Matematicko-fyzikální fakulty a Filosofické fakulty Univerzity Karlovy, popularizující matematiku, fyziku, informatiku a další obory. Na začátku festivalu také nabídneme koncert jazzové kapely The Cupcake Collective, pořady o vojenské historii a výzbroji i program věnovaný seriálu My Little Pony.“říká Václav Pravda, ředitel Festivalu fantazie.

A pokračuje: „V průběhu Festivalu se mohou účastníci těšit na program o fenomenálním Sherlocku Holmesovi, Woody Allenovi, rodince Simpsonových, na řadu přednášek o historii či vědě a technologiích, na pořady o japonské kultuře, na diskotéky a taneční workshopy vedené profesionály, na turnaje společenských her a na další nefantastický zábavný program pro širokou veřejnost.“

Fantastický program Festivalu fantaziezahrnuje na dvacet dalších programových linií, věnujících se sci-fi, fantasy a hororu. Oblíbené seriály a filmy jako Stargate, Star Trek, Star Wars, Doctor Who mají své početné fanouškovské skupiny. Stejně tak Pán prstenů+Hobit, Hra o trůny a Harry Potter. A mnohé další. Novinkou je RPG (Role Playing Game) program, šestidenní program LegendConu věnovaný fenoménu League of Legends, vrací se program věnovaný seriálu Supernatural.

 

Velké herny(přes 60 konzolí, 50 počítačů a 70 stolů pro stolní hry) nabídnou volné hraní, výuku her, představení novinek i turnaje o hodnotné ceny. A všechny typy her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, hry miniatur, až po hry na hrdiny. Nechybí ani přednáškový program o videohrách včetně besed s osobnostmi herní scény.

Festival fantazie uvítá zahraniční hosty.„Pozvání přijali herec Gary Jones ze seriálů Stargate SG-1 a Stargate Atlantis, herečka Hattie Hayridge, známá jako Holly z Červeného trpaslíka. Jednáme ještě s několika dalšími hosty.“ uvedl Václav Pravda.

 

Ve speciálním programu lze najít kostýmovou soutěž FF Cosplay, Asijskou diskotéku, výstavu obrazů Romana Kýbuse, divadelní představení Planeta Chotěboř, Půlnoční taneční, Večer fantazie s vyhlášením výsledků cen Aeronautilus (www.aeronautilus.cz) a mnoho dalšího.

Další informace o programu a organizaci naleznete na stránkách www.festivalfantazie.cz.

O Festivalu fantazie

Základy Festivalu fantazie vznikly v roce 1996. Postupným rozšiřováním a profesionalizací z něj vyrostl jeden z největších festivalů fantastiky a her v Evropě. Zábava je určena všem věkovým skupinám od 8 let. Festival fantazie pořádá spolek (občanské sdružení) SFK Avalon, pořadatel několika FFestivalů ročně.

V loňském roce navštívilo Festival fantazie 3500 návštěvníků, v roce 2014 očekáváme 4000 účastníků.

19. Festival fantazie proběhne v Chotěboři od 27. 6. do 6. 7. 2014.

Přidat komentář