RECENZE: Indiana Jones 2

Článek od: Martin Stručovský - 22.09.2011

Po necelé půlroční odmlce vypustilo nakladatelství BB art na český trh druhý komiksový omnibus Indiana Jonese. Ten čítá na rozdíl od předchozího svazku rovnou pět příběhů, tedy o dva víc než první. Často se tvrdí, že víc kvantity znamená méně kvality, což se u tohoto komiksu ukazuje jako pravdivé rčení.

RECENZE: Cherie Priest, Zemětřas

Článek od: Martin Stručovský - 19.09.2011

Steampunku vychází na českém trhu jako šafránu, takže se všichni čtenáři radují, když k nám něco z tohoto úžasného subžánru pronikne. A zvlášť v případě takové knižní pecky jakou Zemětřas bezpochyby je. To potvrzuje i Martin Šust, který o knize řekl: „Román sám v podstatě mixuje dvě v současnosti stále populárnější prvky - steampunk a příběhy o zombies. Jde o dobrodružné čtení, kterému sice lze vyčíst tu a tam nějaké to klišé, ovšem v jádru jde o zajímavé spojení kvality a čtivosti. Román má snad vše, co zaujme žánrového čtenáře - atraktivní téma, v současnosti velice populární prvky příběhu, dobře vytvořené postavy a skvělé prostředí.“

RECENZE: Scott Westerfeld, Leviatan

Článek od: Zuzana - 16.09.2011

Tato kniha na mě udělala dojem ještě zavřená. Šedočervený kovový lesk obálky na první pohled hlásá: „Pozor, zvedáš plechovou krabičku!“ A já mám plechové krabičky ráda. Bývají v nich krásné věci.

RECENZE: Markus Heitz, Znamení temného boha (Ulldart 3)

Článek od: Michal Pavlič - 14.09.2011

Markus Heitz vlastní stroj času. No vážne! Čo to robíte? Ale... počkať, počkať, pŕŕŕ! Predtým, ako na mňa zavoláte mužov v bielych plášťoch s trendy zvieracou kazajkou pre mňa, vedzte, že aj keď som písal recenziu na prvý diel Ulldartu dávno po tom, čo autor sériu dopísal, mám pocit, akoby Heitz čítal moje recenzie a ďalšie knihy série podľa toho upravoval. Ach, vy mi neveríte? Dobre teda, nech je táto recenzia dôkazom!

RECENZE: Ultimate Comics: The Ultimates

Článek od: Marek Keram Barányi - 13.09.2011

Na začiatku existovala Zem-616, na ktorej sa ako zmyslov zbavení preháňali kostýmovaní superhrdinovia a superzlosynovia. Ale mocní vydavateľstva Marvel Comics neboli spokojní s tým, čo videli, a povedali si: „Musíme tieto dnes už klasické postavy revitalizovať a pretvoriť tak, aby zaujali aj mladšiu generáciu čitatelov. A preto stvoríme novú Zem. Ultimátnu Zem.“

RECENZE: Philip Kindred Dick, Marsovský skluz v čase

Článek od: Lament - 13.09.2011

Nakladatelství Argo zdárně pokračuje ve vydávání děl Philipa K. Dicka. Marsovský skluz v čase u nás už jednou vyšel (1998, Leonardo), ovšem s překladem tak typickým pro 90. léta minulého století. Nyní se tedy konečně můžeme pokochat bublákem adekvátnějším, a zapomenout na všechno humorné z první verze. Redakce varuje: Po přečtení začala Lament projevovat známky podivného chování. Hnic.

RECENZE: Peter S. Beagle, Poklidné a tiché místo

Článek od: Jan Křeček - 08.09.2011

I přes zmíněné drobnosti ční román jednoznačně nad průměrem. Při hodnocení je proto třeba přihlédnout k několika skutečnostem - tou první je dobový kontext. Poklidné a tiché místo, které bývá právem přiřazováno k magickému realismu, bylo vydáno roku 1960. To je šest let před Bulgakovovým Mistrem a Markétkou a sedm let před Sty roky samoty Gabriela Garcíi Márqueze, základními stavebními kameny tohoto žánru! Druhou je neskutečná vyváženost a až hrdinské balancování na hraně kýče a patosu. A světe div se, Beagle k ani jednomu nesklouzne, i když prostředí k tomu přímo vybízí.

RECENZE: Jeff Smith, Kůstek 2 - Oči bouře

Článek od: Tobiáš Smolík - 06.09.2011

„Jupijej! Vyšel další Kůstek!“ Nyní jsou v kurzu dvě možnosti. Buď jste ihned po přečtení úvodního výkřiku vyskočili od svých prohlížečů, doběhli k oblíbenému knihkupci a s novým komiksem v zubech se právě snažíte popadnout dech a nebo… A nebo ne. Pokud by situace číslo jedna opravdu nastala, už asi stejně nemáte chuť tuto recenzi dočíst, jelikož důvody, proč si Kůstka koupit, znáte a důvody, proč si ho nekoupit, vědět nechcete. Inu, trochu jsem počítal s tím, že většina čtenářů Sardenu to má v hlavě alespoň trochu srovnané a nevyráží v papučích do ulic pokaždé, co se objeví jakákoliv nová kniha. Takže pro ty, co zůstali sedět, následuje pár řádek o tom, jak to s tím Kůstkem vlastně je.

RECENZE: Joe Dever, Útok ze tmy

Článek od: Štěpán Jura - 05.09.2011

První ze slavné série gamebooků – ty, Lone Wolf, jakožto jediný přeživší z rytířů řádu Kai, máš za úkol varovat krále před útokem Temných pánů. Jejich sluhové tě na však cestě pronásledují – nebezpečí číhá na každém rohu a je ve tvých rukou, jak se s ním vyrovnáš.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze