RECENZE: Trudi Canavan, Sonea - Vyslancova mise (Trilogie Zrádkyň 1)

Článek od: Lament - 24.10.2011

Zoner Press prorazil s vavříny ověnčenou Trudi Canavan a její Trilogií o černém mágovi, která byla příjemnou směsí známých fantasy atributů a umírněnějšího a realističtějšího přístupu k žánru, i u nás. Není divu, že se toto nakladatelství opakovaně nevrací jen ke svému úspěšnému tahounovi, ale rovnou i k protagonistce prvních knih.

RECENZE: Peter S. Beagle - Poklidné a tiché místo

Článek od: Zuzana - 23.10.2011

Co mohu a mám o této knize říci? Co už o ní bylo za ta dlouhá léta napsáno? Mnohé. Padesát jedna let je na světě a pořád ji čtou lidé v různých jazycích, stále je aktuální. Název svádí ke klidu a míru, ale klid a mír poskytuje jen prostředí hřbitova, ve kterém se děj odehrává. Hřbitov je plný ulic a uliček. Každý mrtvý má svoje bydliště-úložiště, jako když byl živý a měl svůj byt nebo dům s adresou.

(NE)RECENZE: antologie Mlok 2010

Článek od: pagi - 19.10.2011

Výřad svazečků s titulem Mlok se vloni opět rozšířil. Zatímco je na pultech již nový ročník (* - poznámka na konci článku), těm, kteří ještě doma Mloka 2010 nemají, doporučuji si tuto vlastně již historickou knihu koupit...

RECENZE: Stan Sakai, Ostří trav II – Pouť do svatyně Atsuta (Usagi Yojimbo 15)

Článek od: Lament - 19.10.2011

Meč Kusanagi, neboli Ostří trav, je legendou, ukovanou bohy feudálního Japonska. Zbrocený krví procházel staletími a toužilo po něm mnoho mocných bojovníků a vládců. Ronin Usagi je pověřen úkolem navrátit tento meč do svatyně Atsuta, na místo odpočinku. Úkol je to vskutku náročný, na každém kroku číhají intriky i smrtelné nebezpečí pro toho, kdo cestuje s Ostřím trav.

RECENZE: Witch Doctor - Skalpel, prosím...

Článek od: Marek Keram Barányi - 18.10.2011

Dokáže vaša dcéra nadávať v cudzích jazykoch, otočiť hlavou o 180 stupňov, levitovať, vracať hrachovú polievku, má jazyk ako Gene Simmons a tvrdí že vaša matka fajčí v pekle vtákov? Blahoželáme, stali ste sa hrdým rodičom posadnutého dieťaťa. Ale čo ak vám s vašou vracajúcou, močiacou, krucifix milujúcou ratoletosťou nikto nedokáže pomôcť? Lekári a psychiatri sú bezradný. Krotitelia duchov sú mimo biznis už viac ako dvadsať rokov a kňaz, ktorý sa mal postarať o exorcizmus, sa radšej oddáva láskaniu ritného venčeka nejakého mladistvého chlapca. Nezúfajte, ešte je tu Witch Doctor.

RECENZE: Dračí doupě II – fantasy hra na hrdiny, kolektiv autorů

Článek od: Monika Slíva - 12.10.2011

DrDIIDračí Doupě je nejznámější a nejrozšířenější česká hra na hrdiny. První vydání základní herní příručky vyšlo už v roce 1990, tedy před více než dvaceti lety. Od té doby se původní Dračí Doupě dále rozvíjelo a upravovalo. Jeho poslední verze z roku 2001 byla označena číslem 1.6. Protože ale systém pravidel za ty roky zastaral, přinášíme vám zbrusu novou podobu této oblíbené hry. Tedy vzhůru za dobrodružstvím! Nechť vás na cestě provází všechna vaše božstva, vane vám příznivý vítr a nikdy vám nedojdou síly!

RECENZE: Christie Golden a Aaron Rosenberg, World of WarCraft: Za temným portálem

Článek od: Petr Vařák - 11.10.2011

Za Temným portálem je vůbec první knihou ze světa Warcraftu, v níž spojili své síly rovnou dva autoři – Aaron Rosenberg, tvůrce Přílivu temnoty, a Christie Golden, autorka například Vládce klanů nebo vynikajícího Zrodu hordy. Což není jediný aspekt, jímž se kniha liší od svých předchůdců. Zatímco téměř všechny předchozí romány z Warcraftu lze číst samostatně bez jakékoli znalosti ostatních knih nebo her, Za Temným portálem úzce navazuje na Příliv temnoty.

RECENZE: Michael Flynn, Eifelheim

Článek od: Michal Pavlič - 10.10.2011

Michael Flynn, americký autor science fiction, debutoval už v roku 1990, no na jeho románovú tvorbu v češtine sme si museli počkať až dodnes. Jeho tvorbu však môžete poznať zo stránok Ikarie a jej reinkarnácie XB-1, kde Flynnovi vyšlo niekoľko poviedok. A práve z poviedky pochádza román Eifelheim, ktorý v týchto dňoch vydáva nakladateľstvo Triton.

RECENZE: Ondřej Neff, Rekvalifikační kurz

Článek od: Lament - 06.10.2011

Evropská unie chystá znovuzavedení trestu smrti. A k tomu budou členské státy potřebovat školené katy. I Česká republika si na úřadech práce podle vhodnosti profilů vytipuje 10 uchazečů. Pro ty je pak pořádán rekvalifikační kurz.

RECENZE: Teenage Mutant Ninja Turtles - Návrat zmutovaných korytnačiek

Článek od: Marek Keram Barányi - 05.10.2011

Kto by ich nepoznal? Štvoricu zmutovaných korytnačiek pomenovaných po štyroch renesančných umelcoch, ktorých naučil zmutovaný potkan umeniu ninjutsu. V deväťdesiatych rokoch sme ich poznali vďaka animovanému seriálu, comicsom (plagátovým aj zošitovým) vydávaným Egmontom ČSFR, hraným filmom, a tí, ktorí mali šťastie, sa dostali k figúrkam s ohýbatelnými nohami a rukami.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze