RECENZE: Ondřej Neff, Rekvalifikační kurz

Článek od: Lament - 06.10.2011

Evropská unie chystá znovuzavedení trestu smrti. A k tomu budou členské státy potřebovat školené katy. I Česká republika si na úřadech práce podle vhodnosti profilů vytipuje 10 uchazečů. Pro ty je pak pořádán rekvalifikační kurz.

RECENZE: Teenage Mutant Ninja Turtles - Návrat zmutovaných korytnačiek

Článek od: Marek Keram Barányi - 05.10.2011

Kto by ich nepoznal? Štvoricu zmutovaných korytnačiek pomenovaných po štyroch renesančných umelcoch, ktorých naučil zmutovaný potkan umeniu ninjutsu. V deväťdesiatych rokoch sme ich poznali vďaka animovanému seriálu, comicsom (plagátovým aj zošitovým) vydávaným Egmontom ČSFR, hraným filmom, a tí, ktorí mali šťastie, sa dostali k figúrkam s ohýbatelnými nohami a rukami.

RECENZE: Alain Jost a Thierry Culliford, Šmoulové na plovárně

Článek od: Petr Simcik - 04.10.2011

Uběhlo zhruba půl roku a děti se mohou těšit z nového šmoulího příběhu. Ano, čtete správně, nový sešit Šmoulové na plovárně obsahuje na rozdíl od předchozího "jen" jeden celistvý příběh. Když jsem napsal děti, myslel jsem tím samozřejmě děti všeho věku, a navíc tvrdím, že Šmouly na plovárně tentokrát výjimečně ocení i dospělí.

RECENZE: Richard K. Morgan, Varianta 13

Článek od: Renata Heitelová - 29.09.2011

Britský autor Richard K. Morgan za svůj první román Půjčovna masa (Altered Carbon) o antihrdinovi Takeshim Kovacsovi získal v roce 2003 cenu Philipa K. Dicka. Samostatný román ze sto let vzdálené, dystopické budoucnosti Varianta 13 (Black Man) přináší na český knižní trh také nakladatelství Triton. Jak se kniha, oceněná v roce 2008 britskou cenou Arthura C. Clarka, pozdává čtenářce uvyklé spíše fantasy žánru?

RECENZE: Glen Cooper, Kniha duší

Článek od: Monika Slíva - 27.09.2011

kniha dusiNaší redakci se podařil nevídaný kousek, když jsme přesvědčili hlavního protagonistu příběhu Kniha duší, Willa Pipera, aby nám poskytl rozhovor, přestože hlavním hrdinou druhého dílu série o záhadné knihovně vlastně vůbec není, jak nám sám sdělil.

RECENZE: Indiana Jones 2

Článek od: Martin Stručovský - 22.09.2011

Po necelé půlroční odmlce vypustilo nakladatelství BB art na český trh druhý komiksový omnibus Indiana Jonese. Ten čítá na rozdíl od předchozího svazku rovnou pět příběhů, tedy o dva víc než první. Často se tvrdí, že víc kvantity znamená méně kvality, což se u tohoto komiksu ukazuje jako pravdivé rčení.

RECENZE: Cherie Priest, Zemětřas

Článek od: Martin Stručovský - 19.09.2011

Steampunku vychází na českém trhu jako šafránu, takže se všichni čtenáři radují, když k nám něco z tohoto úžasného subžánru pronikne. A zvlášť v případě takové knižní pecky jakou Zemětřas bezpochyby je. To potvrzuje i Martin Šust, který o knize řekl: „Román sám v podstatě mixuje dvě v současnosti stále populárnější prvky - steampunk a příběhy o zombies. Jde o dobrodružné čtení, kterému sice lze vyčíst tu a tam nějaké to klišé, ovšem v jádru jde o zajímavé spojení kvality a čtivosti. Román má snad vše, co zaujme žánrového čtenáře - atraktivní téma, v současnosti velice populární prvky příběhu, dobře vytvořené postavy a skvělé prostředí.“

RECENZE: Scott Westerfeld, Leviatan

Článek od: Zuzana - 16.09.2011

Tato kniha na mě udělala dojem ještě zavřená. Šedočervený kovový lesk obálky na první pohled hlásá: „Pozor, zvedáš plechovou krabičku!“ A já mám plechové krabičky ráda. Bývají v nich krásné věci.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze