KOMIKS: The Manhattan Projects - „Som smrť, príčina zničenia svetov…“

Článek od: Marek Keram Barányi - 27.03.2012

Pri niektorých autoroch viete, čo máte od nich čakať a že ich komiks bude pravdepodobne stáť za prečítanie. Garth Ennis vám poskytne zvrátené a militaristické príbehy, Robert Kirkman zase prekope príbehy plné klišé, Mike Mignola vždy poskytne výborne napísané mysteriózne a apokalyptické ságy a Jason Aaron je zárukou výborných príbehov bez ohľadu na obsah, alebo žáner. Keby mali títo autori spoločného syna, tak by ním bol Jonathan Hickman.

RECENZE: Connie Willisová, Kniha posledního soudu

Článek od: Renata Heitelová - 26.03.2012

Členka Síně slávy žánru science fiction, nositelka titulu Velmistryně žánru udělovaného SFWA, držitelka mnoha ocenění Hugo, Nebula, Locus a dalších nominací za své knihy, americká autorka Connie Willisová se snad po dvaceti letech od prvního vydání románu Doomsday Book dočká žádoucí pozornosti i u nás. Dámy a pánové, fanouškové sci-fi, představuji vám cenami ověnčenou Knihu posledního soudu.

RECENZE: Philip K. Dick, Podivný ráj a jiné povídky

Článek od: Monika Slíva - 17.03.2012

podivný rájVšechny povídky ve sbírce napsal Philip K. Dick v průběhu pouhých dvou let 1953 a 1954 a nejgeniálnější na tom všem je fakt, že pokud netušíte, jak jsou staré, ve snu by vás to nenapadlo. A pokud to víte, o to víc jste udivenější, protože všechny vyznívají naprosto současně, či spíše nadčasově a prakticky žádná z autorových myšlenek neztratila svoji platnost.

KOMIKS: Sidekick - Byť poskokom a prežiť...

Článek od: Marek Keram Barányi - 13.03.2012

Mal ho Batman, Captain America, Green Arrow, Hulk, Aquaman, Superman a mnohý ďalší. Väčšinou sú to teenageri, oblečený v pestrých kostýmoch, ktorý sú mnohými ľuďmi považovaný za magorov a sexuálnych otrokov svojich pánov. Samozrejme, že to magori, ani sexuálny otroci svojich pánov nie sú (a ak sú, tak v príbehoch písaných Garthom Ennisom). Sú to obyčajný pomocníci, asistenti, blízky priatelia, bratia v zbrani, poskoci, ktorý do superhrdinských komiksov jednoducho patria.

RECENZE: Edita Dufková, Zpráva z Hádu

Článek od: Jan Kovanic - 12.03.2012

Toto je na prvním románu Edity Dufkové skutečně skvělé: Ve čtenářích četba její knihy probouzí další myšlenky - domýšlíme, co by se stalo, kdyby, hle, zde je nadhozena zajímavá myšlenka. Tohle mě na knížkách mistrů žánru minulého století vždycky nejvíce vzrušovalo!

RECENZE: Dan Simmons, Flashback

Článek od: David P. Stefanovič - 08.03.2012

Hodnotil-li jsem poslední recenzovanou Simmonsovu knihu, Ohně z ráje, jako nenáročnou dobrodružnou jednohubku, s Flashbackem se vrací autor, kterého dobře známe a i přes (nebo snad právě pro) jeho téměř grafomanské sklony milujeme. Dámy a pánové, připravte se na čtení, které vydá za několik semestrů na univerzitě...

KOMIKS: Scarface - Svet je tvoj...

Článek od: Marek Keram Barányi - 08.03.2012

Zdvihnite ruku tí, ktorý vedia, kto je Tony Montana. Tí z vás, ktorý nezdvihli ruku, by si mali zohnať dvd filmu Scarface (toho z roku 1983), skôr než ich zmasakrujem a povesím za gule, alebo inú časť tela, do prievanu. Pretože povedať, že ste nevideli film Scarface a neviete, kto je Tony Montana, je ako keby ste povedali, že neviete, čo je to splachovací záchod, alebo elektrina. Nevedieť, kto je Tony Montana, je nemožné a nepochopiteľné. Všetci ho poznajú.

RECENZE: Vlado Ríša, Valdštejnova éra

Článek od: Martin Stručovský - 05.03.2012

Příběhem Valdštejnova éra pokračuje série historické fantasy Kroniky karmínových kamenů. Jeho autorem je zkušený matador české fantastiky Vlado Ríša, který se po Františkovi Novotném stává druhým zapisovatelem této kroniky. Ve svém příběhu nás provede třemi etapami – krátkým obdobím před vypuknutím I. světové války a následným konfliktem, aby to všechno zakončil v době zrodu první republiky.

KOMIKS: Peter Panzerfaust - Peter Pan verzus nacisti...

Článek od: Marek Keram Barányi - 29.02.2012

Nie som z tých ľudí, ktorý tvrdia, „Dokázal by som niekoho bez problému zastreliť. Veď som dohral Call of duty (doplňte ľubovoľný diel) na najťažšej obťiažnosti viac ako dvadsaťkrát.“ Ja som realista a zbabelec. A ako každý zbabelec, aj ja si rád pozriem dobrý film, alebo televízny seriál odohrávajúci sa v časoch druhej svetovej vojny. 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze