RECENZE: Stan Sakai, Ostří trav II (Usagi Yojimbo 15)

Článek od: Petr Simcik - 24.11.2011

Patnáctým dílem série o králíkovi bez bázně a hany se nám dostává do rukou pokračování příběhu započatého v díle dvanáctém, ale zatímco Ostří trav je poměrně komplikovaný příběh s více dějovými liniemi, jeho pokračování by se dalo přirovnat k tobogánu. Tobogánu, který neustále nabírá na rychlosti, jen v zatáčkách opravdu mírně přibrzdí, ale žene si to stále kupředu, téměř přímou linkou do cíle.

RECENZE: Xenoholics - Mimozemšťanský fetiš...

Článek od: Marek Keram Barányi - 23.11.2011

Ahojte, volám sa Bob, som xenoholik a toto je môj príbeh. Kedysi som pracoval ako šerif v istom malom meste. Jedného dňa mi zavolal môj zástupca, ktorý tvrdil, že na poli za mestom svietia nejaké divné svetlá. Neveril som mu ani slovo, ale musel som zistiť či tam niekto nemá nejakú ilegálnu svetelnú šou.

RECENZE: Jack Campbell, Odvážný

Článek od: Zuzana - 21.11.2011

K poslednímu vydanému dílu Odvážný mohu říct: Nějak se to Gearymu komplikuje. Problémy, které měl, se stupňují. Jeho odpůrci jsou hlasitější. Intrikují proti němu ve skrytu i veřejně a ohrožují tím křehoučkou soudržnost flotily. Mezi posádkou kolují zvěsti o jeho současném poměru ke dvěma ženám. Tím se pomlouvači snaží upozornit, že je Geary nečestný.

RECENZE: Alfred Bester, Hvězdy, můj osud

Článek od: elho_cid - 20.11.2011

Je zajímavé si občas přečíst nějaké velmi staré dílo science-fiction, zvlášť takové, které bylo ve své době něčím průlomové a poznamenalo nejen další generace čtenářů, ale i dnešní literáty. A nemusíme se vracet k Wellsovi nebo Verneovi, stačí přetočit ručičku stroje času na atomová padesátá léta.

(NE)RECENZE: George R. R. Martin, Sen Ockerwee

Článek od: Renata Heitelová - 18.11.2011

Jeden kolega recenzent napsal, že musíte mít dvě R. uprostřed ve jméně, abyste psali skvělé fantasy. Jenže než Američan George R. R. Martin usedl k psaní své Písně ledu a ohně, byl už uznávaným a oceňovaným autorem sci-fi a v roce 1982 ukázal, že stejně dobře umí psát i horory. Zrodil se upíří příběh Sen Ockerwee, který byl nominován na cenu Locus i World Fantasy Award.

RECENZE: Brilliant - Bendis. Bagley. Brilantné...

Článek od: Marek Keram Barányi - 17.11.2011

Medzi čitateľmi brakovej literatúry kombinujúcej obrázky a slová, ktorú ignorantské hovädá nazývajú „Comix“, alebo „Káčer Donald“, sa začala šíriť legenda o mužovi menom Brian Michael Bendis. Údajne stačí počas splnu mesiaca povedať jeho celé meno trikrát pred zrkadlom a zrodí sa nový comics s jeho scenárom.

RECENZE: Frank Miller, Sin City 6 - Chlast, děvky a bouchačky

Článek od: Martin Stručovský - 15.11.2011

Noční uličky městské džungle, jimiž občas probleskne záře světla, které představuje naději na lepší zítřek.  Drsňáci s bouchačkou, kteří se s ničím nemažou, a lehká holka na každém rohu, jež vám za příplatek splní každé vaše sexuální přání. A všudypřítomné zlo představované vrahy, úchyláky a další verbeží. Přesně to je Sin City – literární svět, který si před několika lety vysnil a následně převedl na papír scenárista a ilustrátor Frank Miller.

 

RECENZE: Jiří Kulhánek, Vyhlídka na věčnost

Článek od: David P. Stefanovič - 13.11.2011

Rád si českou akční (fantasy) scénu představuji jako hru o trůn. Po poměrně vlahém čtenářském přijetí Stroncia se zdálo, že se tento trůn pod dosud pevnou rukou vládnoucím Mistrem zatřásl. Vlci vycítili slabost kořisti a zaútočili. Charlie Parker s věčně zachmuřeným výrazem kryje perimetr, zatímco v kopřivách maskovaný Rambo plánuje zaútočit hrozivým holomrazem. Připravuje se ke skoku… Král je mrtev? Ať žije…

RECENZE: Vetřelci omnibus 6

Článek od: Štěpán Jura - 10.11.2011

Lidská hamižnost a arogance pomohla rozšířit hrozbu vetřelců do všech koutů vesmíru - nyní vše závisí jen na odvaze mužů a žen, kteří se pokusí zvrátit budoucnost galaxie a zabránit nastolení Věku vetřelce!

REPORTÁŽ: Jiří Kulhánek - Vyhlídka na věčnost

Článek od: Martin Toman - 08.11.2011

Ať již jste nebo nejste skalními fanoušky Jiřího Kulhánka, je prostě neodiskutovatelný fakt, že každá jeho nová kniha pořádně rozvlní vody našeho literárního „SF rybníčku“ a nejinak to je i s jeho posledním románem Vyhlídka na věčnost. Pro ty z vás, pro které je každá Kulhánkova kniha navíc „povinnost“,  jsme si dovolili na Sardenu připravit tuto malou ochutnávku v podobě redaktorské reportáže. Věříme, že vás pobaví a naláká k přečtení nejen recenze, ale i knihy samotné a strávíte s ní rovněž nějakou tu bezesnou noc…

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze