KOMIKS: Marijuanaman - Zahúlime a nakopeme pár zadkov...

Článek od: Marek Keram Barányi - 31.01.2012

Představujeme vám pravidelný komiksový servis Marka "Kerama" Barányiho: "Vitajte v meste Exodus. V meste, v ktorom by určite radi žili Jeffrey „The Dude“ Lebowski, aziat Harold a jeho indický kamoš Kumar, alebo trojica hlavných postáv seriálu Bored to Death. V tomto meste je totiž marihuana legálna a každodenne používaná. Ale občania Exodusu nie sú napriek svojej zhúlenosti šťastní..."

RECENZE: Jo Nesbø, Lovci hlav

Článek od: Lamanai - 28.01.2012

Jo Nesbø se proslavil především sérií důvtipných detektivek s rozervaným hrdinou Harry Holem. Nyní se ale také na české pulty dostává kniha, která se ze série vymyká. A Cimrman by měl radost - autorovi se “úkrok stranou” rozhodně vyplatil.

RECENZE: Věčná válka

Článek od: Štěpán Jura - 25.01.2012

Na konci roku 2007 je v souhvězdí Taurus zničen raketoplán Columbia 4. Média ihned informují svět, že za jeho destrukcí stojí cizí mimozemská rasa. Veřejnost žádá jedno: odplatu.

RECENZE: Patricia Briggs, Říční znamení (Mercedes Thompson 6)

Článek od: Lament - 24.01.2012

Svatba hned na začátku, to je věc, která člověka zaskočí. Je nepsaným pravidlem, že drsní hrdinové obojího pohlaví zůstávají svobodní. Mohou randit, mohou mít dokonce stálého partnera, ale nesmí se nechat svázat papíry. Patricia Briggs docela překvapila, že to dopustila tak brzy. Odvaha jí nechybí a chuť plavat proti proudu taky ne.

RECENZE: Peter Watts, Crysis – Legie

Článek od: Štěpán Jura - 22.01.2012

New York. Město typické svými žlutými taxíky a polorozbořenými mrakodrapy. Město, které nikdy nespí a neutichá v něm ruch bojů proti mimozemské invazi, jejíž zastavení závisí na jediném muži. Tedy, typický New York v létě roku 2023.

RECENZE: Dan Simmons, Ohně z ráje

Článek od: David P. Stefanovič - 19.01.2012

Dan Simmons je všelicos, ale rozhodně ne troškař. Proto může kniha o pouhých třech stech šedesáti čtyřech stranách čtenáře překvapit. To si asi odskočil napsat jen takovou jednohubku, mezi jedním a dalším románem, ne? No, vlastně ano. Z Ohňů z ráje jsem měl pocit, že je to přesně ten případ, jako když si nějaký jiný autor napíše krátkou nenáročnou povídku.

RECENZE: Roman Vojkůvka, Řezničina

Článek od: Lament - 16.01.2012

Vojkůvka zrovna nehýří nadpřirozenými motivy. Patří k proudu autorů hororu, kteří si prakticky úplně vystačí s hrůzami, které dokážeme napáchat my, lidé. Dokonce i v případě, že se v jeho próze vyskytne nadpřirozeno, většinou je zlo konané člověkem úplně zastíní. Myslím, že to klidně můžete brát jako poselství. Zmučené a z kůže stažené poselství.

(NE)RECENZE: Na hraně nemožného (antologie Sardenu)

Článek od: Anonym - 15.01.2012

Možná si někteří z vás pamatují, že jsme vám pod stromeček nadělili sborník povídek našich současných autorů, který obsahoval i text nedávno zesnulé Martiny Šrámkové, které jsme ho věnovali. Velmi nás potěšila reakce čtenářky Informace, o kterou se s Vámi tímto chceme podělit...

LITERATURA: XB-1 11/2011

Článek od: Petr Simcik - 14.01.2012

Listopadová XB-1 (2011) je tak říkajíc holkou pro všechny. Obsahuje povídky, které přelouskáte kdekoli ve vlaku či MHD, ale také kusy, na které se budete muset stoprocentně soustředit a zalézt si někam do ticha.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze